15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Το Telegram αποθηκεύει τοπικά τα μηνύματα σε απλή μορφή κείμενου

Η desktop έκδοση του Telegram αποθηκεύει αντίγραφα των γραπτών μηνυμάτων σε μορφή απλού κειμένου, τα οποία μπορεί οποιοσδήποτε να δει όταν έχει πρόσβαση στον υπολογιστή. Το Telegram είναι γνωστό για την μεγάλη ασφάλεια που παρέχει, δίνοντας την δυνατότητα της end to end κρυπτογράφησης. Όταν υπάρχει αυτό το είδος κρυπτογράφησης, κατά την μεταφορά δεν είναι δυνατή η ανάγνωση των μηνυμάτων από κάποιον ενδιάμεσο που μπορει να «.

Telegram

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που παρέχει το Telegram είναι το Secret chats. Με αυτό το χαρακτηριστικό, όσα μηνύματα ανταλλάσσονται από δυο χρήστες, δεν συγχρονίζονται στο cloud της υπηρεσίας, και έτσι είναι προσβάσιμα μόνο από τις δυο συσκευές που συμμετέχουν στην συζήτηση. Έτσι, όσο η συσκευή (κινητό, tablet, laptop) είναι ασφαλής, είναι ασφαλή και τα μηνύματα.

Όταν όμως αποθηκεύονται αυτά τα μηνύματα στην συσκευή, δεν κρυπτογραφούνται. Αντί αυτού, παραμένουν στην κανονική τους μορφή όπου ο καθένας μπορεί να «διαβάσει» ή να δει αν πρόκειται για εικόνες ή οπτικοακουστικά clips.

Ο Nathaniel Suchy, κατάφερε να ανοίξει και να δει τα περιεχόμενα της βάσης δεδομένων που δημιουργεί αυτόματα το desktop app του Telegram. Ο ίδιος δήλωσε ότι αν και στην βάση που ανακάλυψε ήταν δύσκολη η κατανόηση της δομής, τα μηνύματα αποθηκεύονται σε μη κρυπτογραφημένη μορφή.

Αναλύοντας την βάση σε μεγαλύτερο βαθμό, μπόρεσε να βρει στοιχεία των επαφών του (όχι κάτι παραπάνω από αυτά που μπορεί κάνεις να βρει μέσω της ίδιας της desktop εφαρμογής του Telegram), αλλά και πάλι σε κάποια σημεία η ανάγνωση τους ήταν από δύσκολη έως αδύνατη. Η SQLite βάση που χρησιμοποιείται από την εφαρμογή διατηρεί τα δεδομένα σε μορφή απλού κειμένου, ακριβώς όπως ανακαλύφθηκε ότι κάνει και το Signal, την περασμένη εβδομάδα. Την ανακάλυψη έκανε ο ίδιος ο Nathaniel Suchy.

Ο μονός τρόπος να κρυπτογραφήσετε τα μηνύματα σας είναι μέσω του ίδιου του λειτουργικά σας συστήματος. Στα Windows θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το BitLocker, στα MAC το FileVault και σε αρκετές διανομές Linux υπάρχει η δυνατότητα κρυπτογράφησης κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *