ΑρχικήinetΠόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε ως Cyber Security Engineer;

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε ως Cyber Security Engineer;

Security

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στις μέρες μας, καθώς οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο είναι πολύ διαδεδομένοι. Επιπλέον καμία επιχείρηση δεν θέλει να διακινδυνεύσει να πέσει θύμα επιθέσεων hacking και να διαρρεύσουν σημαντικές πληροφορίες της. Ακόμα οι hackers, έχουν εξελίξει τις μεθόδους τους κι έχουν γίνει πολύ πιο επικίνδυνοι. Λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσίες που χρειάζεται μία εταιρεία, ο μισθός ενος Cyber Security Engineer είναι πάντα υψηλός.

Τι κάνει ένας Cyber Security Engineer;

Ένας Cyber Security Engineer, είναι αυτός που μέσω της γνώσης της τεχνολογίας λογισμικού, αναπτύσσει πολιτικές για την ενίσχυση της ασφάλειας, παρακολουθεί παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο και διορθώνει τα τρωτά σημεία. Επιπλέον, ανταποκρίνεται στα προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια του κυβερνοχώρου που ενδέχεται να προκύψουν. Έχει το καθήκον να σχεδιάζει και να εφαρμόζει συστήματα ασφαλείας.

Οι ανάγκες ασφαλείας ​​ποικίλλουν ανάλογα με την εταιρεία για την οποία εργάζεστε. Καθώς όμως δεν γνωρίζει κάποιος το είδος της εταιρείας που θα εργαστεί τελικά, είναι σημαντικό να έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια και τις γνώσεις για οποιαδήποτε περίπτωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουν μαθήματα που προσφέρουν σωστή γνώση ώστε να ταιριάζει σε οποιαδήποτε εργασία στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Σχετικό πτυχίο: Ορισμένες εταιρείες μπορεί να ζητήσουν προηγούμενη εμπειρία και ένα πτυχίο που σχετίζεται με την επιστήμη των υπολογιστών. Χρειάζεται περίπου δύο χρόνια για να αποκτήσετε ένα τέτοιο πτυχίο.

Bachelor: Οι επιχειρήσεις που επιδιώκουν να προσλάβουν μηχανικούς ασφαλείας χρειάζονται κάποιον με 4ετή πτυχίο στην Ασφάλεια Πληροφοριών. Πιο συγκεκριμένα, οι εργοδότες μπορούν να ζητήσουν να λάβουν πιστοποιήσεις για να αποδείξετε ότι έχετε ό, τι χρειάζονται.

Master: Αφού ολοκληρώσετε το Bachelor σας, μπορείτε να προχωρήσετε την εκπαίδευση σας για να κερδίσετε περισσότερα. Με ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα, θα έχετε προηγμένες γνώσεις που σας προσδίδουν υψηλότερη αμοιβή. Παρ ‘όλα αυτά, αυτό το επίπεδο χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο, αφού πρόκειται για υψηλού επιπέδου γνώσεις.

Ποιος είναι ο μέσος όρος τιμών μεταξύ των χωρών;

Οι μηχανικοί ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, λαμβάνουν διαφορετικούς μισθούς ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκονται, το επίπεδο εμπειρίας τους και την εταιρεία για την οποία εργάζονται. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος των μισθών των μηχανικών ασφαλείας μπορεί να αυξηθεί οποιαδήποτε στιγμή, δεδομένου ότι η ζήτηση για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι υψηλή.

Ακολουθούν ορισμένες χώρες και οι αντίστοιχοι μισθοί που δίνονται στους Cyber Security Engineers:

Ελλάδα: Ο μισθός για έναν Cyber Security Engineer ανάλογα το επίπεδο, αν είναι για παράδειγμα Junior ή Senior και ανάλογα τον τομέα, αν είναι δηλάδη σε SOC team, pemetration tester, red team, blue team, compliance/auditing κλπ, μπορεί να κυμανθεί από 14.000€ έως 49.000€.

ΗΠΑ $ 90.500

UK £ 55,700

Λονδίνο £ 76, 746

Καναδάς £ 87,241

Ισπανία € 30,051

Γερμανία 71.400 ευρώ

Ολλανδία 63.966 ευρώ

Γαλλία € 39,996

Ιταλία $ 70.000

Ινδία ₹ 523.000

Νότια Αφρική R253,112

Βραζιλία R $ 98,424

Μπαγκλαντές $ 71.999

Μπενίν $ 90.120

Αυστραλία $ 128.834

Κίνα 129.847 δολάρια

Αιθιοπία $ 114.440

Εν κατακλείδι, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν πόσα θα κερδίσετε ως Cyber Security Engineer. Φυσικά, ο βασικός είναι η ικανότητα και η εμπειρία σας. Πρέπει να έχετε αρκετές γνώσεις και εφόδια για να παίρνετε καλά χρήματα, ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία βρίσκεστε, κάτι που σημαίνει ότι είναι σημαντικό να παρακολουθήσετε σχετικά μαθήματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS