Κυριακή, 5 Απριλίου, 17:13
Αρχική security Ethical hacking-Penetration Testing: Απαραίτητα για την προστασία των δεδομένων σας

Ethical hacking-Penetration Testing: Απαραίτητα για την προστασία των δεδομένων σας

Ethical Αν θέλετε να προστατεύσετε τα προσωπικά ή τα εταιρικά δεδομένα σας από hackers, θα ήταν καλό να παρακολουθήσετε κάποια μαθήματα για τις βασικές αρχές του Ethical hacking και του Penetration Testing. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε από μόνοι σας κάποιους ελέγχους και να πάρετε κάποια μέτρα που θα προστατεύσουν τα δεδομένα σας από τους hackers.

Οι βασικοί έλεγχοι ασφάλειας αφορούν στη σωστή αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης, τη συχνή αλλαγή των κωδικών πρόσβασης, την εκκαθάριση των cookies data του browser, την προστασία σημαντικών online πληροφοριών και δεδομένων, τη χρήση νόμιμων και ενημερωμένων λογισμικών και προγραμμάτων προστασίας από ιούς.

Όλα αυτά  μπορούν να σας βοηθήσουν να εμποδίσετε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση των hackers στο σύστημα, τα προγράμματα, το δίκτυο και τις βάσεις δεδομένων σας.

Αρχικά, η εκπαίδευση στο Network Penetration Testing θα σας βοηθήσει να προστατέψετε τα δίκτυα και τα κρίσιμα δεδομένα σας.

Από την άλλη μεριά, η εκπαίδευση στο Web Application Penetration Testing θα σας επιτρέψει να προστατεύσετε τις web εφαρμογές σας, το οποίο με τη σειρά του θα παρέχει ασφάλεια στα δεδομένα σας.

Η Python είναι μια πολύ ισχυρή αλλά και πολύ εύκολη γλώσσα προγραμματισμού. Οι κώδικες είναι συνήθως 3 έως 5 φορές μικρότεροι από άλλες γλώσσες, όπως η Java και η C ++. Επομένως, είναι μια καλή επιλογή για κάποιον που είναι αρχάριος, ενώ υπάρχουν και οδηγίες, που μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε να δημιουργείτε εφαρμογές.

Ωστόσο, για να υπάρχει ολοκληρωμένη προστασία και ασφάλεια του συστήματός σας είναι καλό να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία στον τομέα της ασφάλειας, ο οποίος είναι είτε πιστοποιημένος Ethical Hacker είτε Penetration Tester. Αυτοί μπορούν και να σας εκπαιδεύσουν αλλά και να προσφέρουν πλήρη προστασία στα δεδομένα σας.

Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς. Παράλληλα οι hackers αναπτύσσουν τις τεχνικές τους και πραγματοποιούν επιθέσεις καθημερινά. Επομένως, η πρόσληψη ενός επαγγελματία είναι αναγκαία τη σημερινή εποχή.

Οι πιο συχνές και επικίνδυνες επιθέσεις προέρχονται συνήθως από εξωτερικές πηγές, από hackers που παρακάμπτουν τα συστήματα ασφαλείας, αν υπάρχουν, και αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα των θυμάτων. Τις περισσότερες φορές, οι hackers επιτυγχάνουν γιατί τα θύματα χρησιμοποιούν αδύναμα προγράμματα ασφάλειας δικτύων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας ethical hacker μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμος, αφού με τις γνώσεις του μπορεί να εντοπίσει τα αδύναμα σημεία στο δίκτυό σας και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να σας προστατεύσει από πιθανές επιθέσεις.

Το Penetration Testing είναι επίσης πολύ χρήσιμο για την ασφάλεια των δικτύων σας, αφού αξιολογεί τα συστήματα και τα δίκτυα και εντοπίζει οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Όλες οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν στο δυναμικό τους μια ομάδα ειδικών ασφαλείας. Ειδικά οι εταιρείες, που χειρίζονται μεγάλες ποσότητες δεδομένων, πληροφοριών και χρημάτων, είναι απαραίτητο να συνεργάζονται με επαγγελματίες, ώστε να έχουν πλήρη προστασία.

Η εκπαίδευση στις βασικές αρχές του Ethical Hacking και του Penetration Testing σε συνδυασμό με την πρόσληψη επαγγελματιών, προτείνεται σε κάθε επαγγελματία, που δουλεύει με υπολογιστές και Internet.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Zoom: Χιλιάδες εγγραφές τηλεδιασκέψεων ανέβηκαν στο YouTube

Τα ζητήματα σχετικά με την ιδιωτικότητα δείχνουν να μην έχουν τέλος για την εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Zoom. Όπως...

Πώς μπορείτε να συνδέσετε ένα μικρόφωνο στο MacBook σας;

Πολλοί άνθρωποι που ξαφνικά πρέπει να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις ή τηλεδιασκέψεις, είτε για την δουλειά τους είτε για online μαθήματα, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι...

COVID-19: Οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν τις κυβερνήσεις που παρακολουθούν πολίτες

Ο COVID-19 έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις να πάρουν ακραία μέτρα, όπως να παρακολουθούν τους πολίτες. Περίπου 110...

Απομακρυσμένη εργασία: Πώς μπορούν να “επιβιώσουν” οι επιχειρήσεις;

Η απομακρυσμένη εργασία είναι μία πολιτική που ακολουθούν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί...

Samsung: Δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Η Samsung Electronics προχώρησε σε μια δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων σε κυβερνήσεις και κοινότητες που έχουν...

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι; Έχετε αναρωτηθεί αν αυτές τις μέρες -λόγω πανδημίας η πλειοψηφία εργάζεται από...

Επιθέσεις Ransomware και DDoS: Οι κυβερνοεγκληματίες εντείνουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω του κορωνοϊού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τις ανησυχίες γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του αντίκτυπου των επιθέσεων...

Ερευνητές προτείνουν μέθοδο παρακολούθησης του κορωνοϊού μέσω των smartphone

Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν το χρόνο και τις δεξιότητές τους για να...

Το μήνυμα της Zoom προς τους πελάτες της για τα θέματα ασφαλείας

Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη των κενών ασφαλείας στην εφαρμογή Zoom, η εταιρεία δημοσίευσε μία επίσημη απάντηση προς...

Cache: Κρυμμένα αρχεία στην προσωρινή μνήμη επιβραδύνουν το Google Chrome

Το Google Chrome ανήκει στην κατηγορία των πιο δημοφιλών browsers και χρησιμοποιείται από μεγάλο ποσοστό χρηστών. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό αρνητικό χαρακτηριστικό...