ΑρχικήsecurityEthical hacking-Penetration Testing: Απαραίτητα για την προστασία των δεδομένων σας

Ethical hacking-Penetration Testing: Απαραίτητα για την προστασία των δεδομένων σας

Ethical Αν θέλετε να προστατεύσετε τα προσωπικά ή τα εταιρικά δεδομένα σας από hackers, θα ήταν καλό να παρακολουθήσετε κάποια μαθήματα για τις βασικές αρχές του Ethical hacking και του Penetration Testing. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε από μόνοι σας κάποιους ελέγχους και να πάρετε κάποια μέτρα που θα προστατεύσουν τα δεδομένα σας από τους hackers.

Οι βασικοί έλεγχοι ασφάλειας αφορούν στη σωστή αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης, τη συχνή αλλαγή των κωδικών πρόσβασης, την εκκαθάριση των cookies data του browser, την προστασία σημαντικών online πληροφοριών και δεδομένων, τη χρήση νόμιμων και ενημερωμένων λογισμικών και προγραμμάτων προστασίας από ιούς.

Όλα αυτά  μπορούν να σας βοηθήσουν να εμποδίσετε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση των hackers στο σύστημα, τα προγράμματα, το δίκτυο και τις βάσεις δεδομένων σας.

Αρχικά, η εκπαίδευση στο Network Penetration Testing θα σας βοηθήσει να προστατέψετε τα δίκτυα και τα κρίσιμα δεδομένα σας.

Από την άλλη μεριά, η εκπαίδευση στο Web Application Penetration Testing θα σας επιτρέψει να προστατεύσετε τις web εφαρμογές σας, το οποίο με τη σειρά του θα παρέχει ασφάλεια στα δεδομένα σας.

Η Python είναι μια πολύ ισχυρή αλλά και πολύ εύκολη γλώσσα προγραμματισμού. Οι κώδικες είναι συνήθως 3 έως 5 φορές μικρότεροι από άλλες γλώσσες, όπως η Java και η C ++. Επομένως, είναι μια καλή επιλογή για κάποιον που είναι αρχάριος, ενώ υπάρχουν και οδηγίες, που μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε να δημιουργείτε εφαρμογές.

Ωστόσο, για να υπάρχει ολοκληρωμένη προστασία και ασφάλεια του συστήματός σας είναι καλό να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία στον τομέα της ασφάλειας, ο οποίος είναι είτε πιστοποιημένος Ethical Hacker είτε Penetration Tester. Αυτοί μπορούν και να σας εκπαιδεύσουν αλλά και να προσφέρουν πλήρη προστασία στα δεδομένα σας.

Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς. Παράλληλα οι hackers αναπτύσσουν τις τεχνικές τους και πραγματοποιούν επιθέσεις καθημερινά. Επομένως, η πρόσληψη ενός επαγγελματία είναι αναγκαία τη σημερινή εποχή.

Οι πιο συχνές και επικίνδυνες επιθέσεις προέρχονται συνήθως από εξωτερικές πηγές, από hackers που παρακάμπτουν τα συστήματα ασφαλείας, αν υπάρχουν, και αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα των θυμάτων. Τις περισσότερες φορές, οι hackers επιτυγχάνουν γιατί τα θύματα χρησιμοποιούν αδύναμα προγράμματα ασφάλειας δικτύων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας ethical hacker μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμος, αφού με τις γνώσεις του μπορεί να εντοπίσει τα αδύναμα σημεία στο δίκτυό σας και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να σας προστατεύσει από πιθανές επιθέσεις.

Το Penetration Testing είναι επίσης πολύ χρήσιμο για την ασφάλεια των δικτύων σας, αφού αξιολογεί τα συστήματα και τα δίκτυα και εντοπίζει οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Όλες οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν στο δυναμικό τους μια ομάδα ειδικών ασφαλείας. Ειδικά οι εταιρείες, που χειρίζονται μεγάλες ποσότητες δεδομένων, πληροφοριών και χρημάτων, είναι απαραίτητο να συνεργάζονται με επαγγελματίες, ώστε να έχουν πλήρη προστασία.

Η εκπαίδευση στις βασικές αρχές του Ethical Hacking και του Penetration Testing σε συνδυασμό με την πρόσληψη επαγγελματιών, προτείνεται σε κάθε επαγγελματία, που δουλεύει με υπολογιστές και Internet.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS