ΑρχικήsecurityHacker έκλεψε δεδομένα εκατομμυρίων Βούλγαρων πολιτών και τα έστειλε στα ΜΜΕ

Hacker έκλεψε δεδομένα εκατομμυρίων Βούλγαρων πολιτών και τα έστειλε στα ΜΜΕ

Hacker Ένα νέο περιστατικό παραβίασης δεδομένων ήρθε στο φως. Ένας μυστηριώδης hacker (ή ομάδα hackers) κατάφερε να κλέψει προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων Βούλγαρων πολιτών. Στη συνέχεια, έστειλε τα κλεμμένα δεδομένα στα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο hacker βρήκε αυτά τα στοιχεία από την Εθνική Υπηρεσία Εσόδων της χώρας (NRA), που αποτελεί τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών της Βουλγαρίας.

Η υπηρεσία (NRA) δημοσίευσε ένα μήνυμα στο επίσημο site της, χθες, και δήλωσε ότι όντως υπήρξε ένα περιστατικό παραβίασης και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας.

Ο hacker έκλεψε 110 βάσεις δεδομένων

Τα τοπικά ΜΜΕ, που έλαβαν ένα μέρος των κλεμμένων δεδομένων, αναφέρουν ότι ο hacker δήλωσε ότι έκλεψε τα προσωπικά στοιχεία 5 εκατομμυρίων Βουλγάρων. Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο συνολικός πληθυσμός της χώρας είναι περίπου 7 εκατομμύρια.

Ο hacker δήλωνε υπερήφανος για την κλοπή 110 βάσεων δεδομένων (περίπου 21 GB) από το δίκτυο της NRA. Μέχρι τώρα έχουν διαρρεύσει οι 57 βάσεις δεδομένων (11 GB) στα τοπικά μέσα, αλλά  υποσχέθηκε ότι θα μοιραστεί και τις υπόλοιπες μέσα στις επόμενες μέρες.

Τα στοιχεία περιλαμβάνουν ονόματα, προσωπικούς κωδικούς (PIN), διευθύνσεις κατοικίας και οικονομικές πληροφορίες. Οι περισσότερες από τις πληροφορίες είναι αρκετά παλιές (περίπου από το 2007), αλλά ανακαλύφθηκαν και νεότερες καταχωρίσεις στις βάσεις δεδομένων.

Επίσης, οι βάσεις δεδομένων περιείχαν στοιχεία και από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, οι οποίες περιέχουν πληροφορίες, όπως είναι οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και άλλα.

Άλλες πληροφορίες, που βρέθηκαν, ανήκαν στην τελωνειακή υπηρεσία της Βουλγαρίας.

Επιπλέον, υπήρχαν κάποια στοιχεία, που σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ανήκαν στο National Health Insurance Fund.

Ο hacker επικοινώνησε με τα τοπικά μέσα μέσω μιας Yandex.ru email διεύθυνσης και έγραψε: “Η κυβέρνησή σας είναι ηλίθια. Η ασφάλειά σας στον κυβερνοχώρο είναι μια παρωδία».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλγαρία δεν έχασαν χρόνο. Μέσα σε λίγες ώρες από τη δημοσίευση της διαρροής, το Δημοκρατικό Κόμμα απαίτησε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Vladislav Goranov.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS