ΑρχικήsecurityAnyDesk: Απατεώνες έκλεψαν χρήματα μέσω της εφαρμογής

AnyDesk: Απατεώνες έκλεψαν χρήματα μέσω της εφαρμογής

Καθώς το Διαδίκτυο συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλες τις περιοχές της Γης, οι κακόβουλες ενέργειες γίνονται όλο και πιο συχνές. Σύμφωνα με δημοσίευμα του PTI, ένας άνδρας από το Thane της Ινδίας, έχασε λεφτά από το λογαριασμό του, μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής AnyDesk στο τηλέφωνό του. Αυτό έρχεται μετά από παρόμοιες απάτες OTP και απάτες UPI που συνέβησαν πρόσφατα – για άλλη μια φορά ενισχύοντας τον λόγο για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να παραμείνετε σε εγρήγορση απέναντι στους κακόβουλους παράγοντες.

Δείτε επίσης: Ψεύτικα sites AnyDesk μολύνουν τα θύματα με το Vidar malware

AnyDesk

Το AnyDesk είναι ένα εργαλείο απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε υπολογιστές από σχεδόν οπουδήποτε. Μπορείτε να ελέγχετε έναν άλλο υπολογιστή εξ αποστάσεως με λίγα μόνο κλικ. Αυτό το καθιστά ιδανικό για επιχειρήσεις που πρέπει να συνδεθούν με υπαλλήλους σε διαφορετικές τοποθεσίες ή να μοιραστούν πληροφορίες γρήγορα και με ασφάλεια. Επιπλέον, είναι συμβατό με συσκευές Windows, Mac, iOS και Android. 

Στη σημερινή κοινωνία της εργασίας από το σπίτι, η παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών και απομακρυσμένων οδηγιών γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ – καθιστώντας το AnyDesk ιδανική λύση για αυτές τις ανάγκες. Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση, οι εγκληματίες χρησιμοποίησαν αυτή την υπηρεσία για να αποσπάσουν χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του άνδρα.

Δείτε επίσης: Πως κάνω εγκατάσταση Parsec, Teamviewer και Anydesk [Οδηγός για αρχάριους]

Στις 14 Ιανουαρίου, ένας άνδρας επικοινώνησε με τον πάροχο υπηρεσιών τηλεόρασης λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπιζε, σύμφωνα με υπάλληλο του αστυνομικού τμήματος Chitalsar που επιβεβαίωσε το περιστατικό. Η κατάθεση του θύματος ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος διαπίστωσε ότι τα στοιχεία του παρόχου υπηρεσιών του έλειπαν από την οθόνη.

χρήματα

Ενώ βρισκόταν ακόμη στη γραμμή με τον πάροχο τηλεοπτικών υπηρεσιών, ήρθε απροσδόκητα μια δεύτερη κλήση από έναν άγνωστο αριθμό. Ο καλών τον συμβούλεψε να εγκαταστήσει την εφαρμογή AnyDesk. Χωρίς να γνωρίζει τον πιθανό κίνδυνο, ο άνδρας κατέβασε την εφαρμογή σύμφωνα με τις οδηγίες.

Δείτε επίσης: Γιατί οι διακοπές είναι η καλύτερη περίοδος για τους απατεώνες;

Προς μεγάλη του απογοήτευση, ανακάλυψε ότι είχε γίνει μια κακόβουλη συναλλαγή από τον τραπεζικό του λογαριασμό, με αποτέλεσμα να χάσει το ποσό των πέντε ρουπιών. Όπως επιβεβαιώθηκε από αστυνομικό υπάλληλο, το θύμα ενημέρωσε αμέσως έναν αξιωματικό του αστυνομικού τμήματος Chitalsar για το περιστατικό.

Η αστυνομία έχει καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων σύμφωνα με το άρθρο 420 του ινδικού ποινικού κώδικα (απάτη) και τους κανονισμούς του νόμου περί πληροφορικής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS