ΑρχικήinetΝέα λειτουργία του Google Assistant εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια

Νέα λειτουργία του Google Assistant εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια

Assistant

Εκτός από το να καταχωρήσει ένας χρήστης τα δεδομένα φωνής του, το Google Assistant δεν επιτρέπει άλλη αλληλεπίδραση με τη συσκευή, από την οθόνη κλειδώματος. Εκτός από τις γενικές ερωτήσεις, οι περισσότερες λειτουργίες του τηλεφώνου, όπως η πραγματοποίηση μίας κλήσης σε ένα άτομο, αποκλείονται μέχρι ο κάτοχος να ξεκλειδώσει τη συσκευή.

Φαίνεται όμως ότι στο κοντινό μέλλον, η Google σκοπεύει να χαλαρώσει τους αυστηρούς της κανόνες σχετικά με την οθόνη κλειδώματος. Το 9to5Google πραγματοποίησε μία δοκιμή A / B, που εμφανίζει την εφαρμογή Google Assistant Beta (έκδοση 10.28), να στέλνει ένα μήνυμα κειμένου απευθείας από την οθόνη κλειδώματος.

Τώρα εμφανίζεται μία επιλογή «αποστολή μηνύματος», η οποία επιτρέπει στο χρήστη να στείλει ένα sms, ακόμα κι όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη. Η εν λόγω δυνατότητα φαίνεται και στο ακόλουθο screenshot:

Καθώς ακόμα είναι σε φάση δοκιμής A / B, η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη για όλους. Για παράδειγμα δοκιμάζοντας αυτή τη νέα δυνατότητα στο Pixel 3 που τρέχει το Android Q, εξακολουθούσε να ζητά “Ξεκλείδωμα για Συνέχεια”. Προς το παρόν, δεν είναι σίγουρο εάν η νέα αυτή δυνατότητα θα κυκλοφορήσει για το ευρύ κοινό.

Ωστόσο εάν η Google αποφασίσει να κυκλοφορήσει αυτό το χαρακτηριστικό για το κοινό, αναμφισβήτητα θα εγείρει πολλές ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Το Google Assistant εξακολουθεί να παρουσιάζει αδυναμία στην αναγνώριση φωνών. Αυτή η αδυναμία θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα σε τρίτους, να στείλουν μηνύματα από τα τηλέφωνα των χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Ενώ οι φωνητικές εντολές είναι βολικές και αποτελεσματικές, η Google και οι υπόλοιπες εταιρείες που προσφέρουν τέτοιου είδους ψηφιακούς βοηθούς, πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στην ισορροπία μεταξύ ιδιωτικού απορρήτου και προσφοράς χαρακτηριστικών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS