ΑρχικήinetAmazon: Η Alexa βοηθάει τους γιατρούς κατά τη διάρκεια χειρουργείων

Amazon: Η Alexa βοηθάει τους γιατρούς κατά τη διάρκεια χειρουργείων

To Amazon Echo με ενσωματωμένη την Alexa ή τα Google Home smart speakers δεν μπορεί μόνο να παίξει τα αγαπημένα σας τραγούδια στο σπίτι, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει τους γιατρούς κατά τη διάρκεια ιατρικών διαδικασιών, σύμφωνα με ερευνητές.

Τα Smart speakers μπορούν να προγραμματιστούν για να βοηθήσουν τους γιατρούς στα χειρουργεία των νοσοκομείων.

Τα Smart home speakers προσφέρουν μια συνομιλητική φωνητική διασύνδεση που επιτρέπει στους ιατρούς της επεμβατικής ακτινολογίας (IR) να υποβάλλουν ερωτήσεις και να λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για τις θεραπείες ασθενών τους.

«Όταν βρίσκεστε στη μέση μιας ιατρικής διαδικασίας, θα πρέπει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και με αποστειρωμένα χέρια, οπότε δεν έχετε τη δυνατότητα χρήσης υπολογιστή», δήλωσε ο Kevin Seals, MD, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας του Σαν Φρανσίσκο (UCSF ).

Alexa

«Αυτή η smart speaker τεχνολογία μας βοηθά να λαμβάνουμε αποφάσεις γρήγορα και με έξυπνο τρόπο για τις συγκεκριμένες ανάγκες του ασθενούς», πρόσθεσε ο Seals.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές της UCSF ανέπτυξαν μια εφαρμογή για το Google Home smart speaker.

Η εφαρμογή επεξεργάζεται ερωτήσεις από μια ανθρώπινη φωνή και παρέχει συστάσεις σχετικά με το ακριβές μέγεθος των ιατρικών συσκευών.

«Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους γιατρούς να επικεντρωθούν στη φροντίδα των ασθενών τους, αφιερώνοντας λιγότερο χρόνο και ψυχική ενέργεια στις τεχνικές προδιαγραφές της συσκευής», σημείωσε ο Seals.

«Περαιτέρω έρευνα θα εξετάσει την παροχή πληροφοριών από ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία και κλινικά δεδομένα ασθενών, όπως αλλεργίες ή προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις“, ανέφεραν οι ερευνητές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS