ΑρχικήinetΟι λόγοι για τους οποίους απέτυχαν τα Windows Phone

Οι λόγοι για τους οποίους απέτυχαν τα Windows Phone

Windows

Το Windows Phone (WP), αποτελεί κατά κοινή ομολογία μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της Microsoft, γι’ αυτό και η εταιρεία έχει προχωρήσει στην απόσυρσή του. Πολλοί είναι οι ειδικοί τεχνολογίας που έχουν δώσει διάφορες εξηγήσεις σχετικά με το πώς το WP είχε τελικά αυτή την κατάληξη.

Ένας από τους πιο προφανής λόγους για την αποτυχία του εν λόγω λειτουργικού συστήματος, είναι η έλλειψη υποστήριξης εφαρμογών για την πλατφόρμα, ένα πεδίο όπου τα Android και iOS διαπρέπουν. Ωστόσο ένας χρήστης Reddit, με το όνομα  / u / jollycode, ο οποίος λέει ότι έχει εργαστεί ως Μηχανικός Ανάπτυξης Λογισμικού για τη Nokia, παρουσίασε και ορισμένα άλλα θέματα που οδήγησαν στην αποτυχία των συσκευών WP.

Ο / u / jollycode, αναφέρθηκε στο Ovi Store και δήλωσε ότι είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί κανείς. Το Ovi ήταν ένα φιλόδοξο σχέδιο της Nokia για τις συσκευές Symbian της, οι οποίες τελικά είχαν την ίδια τύχη με τις υπόλοιπες.

Ωστόσο αυτό που είναι ενδιαφέρον, είναι ότι αποκάλυψε πως: “Παρά τα τόσα αρνητικά από την πλευρά των καταναλωτών, ο προγραμματισμός για το WP ήταν πάντα καλύτερος από ότι στο Android”.

 

Οι τέσσερις βασικοί λόγοι που φαίνεται να έχουν συμβάλει στην αποτυχία του WP είναι οι εξής:

Υποτίμηση της Google

“Η Apple ήταν δυνατός παίκτης και η Microsoft το γνώριζε, όμως η Google ήταν νέα στο πεδίο του OS και δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψη. Το Android επίσης δεν είχε ληφθεί πολύ σοβαρά, αλλά η πραγματική αξία ήταν στις υπηρεσίες της Google: όταν η Google «έκοψε» τη Microsoft από το YouTube, τους Χάρτες, το Gmail κτλ, έκανε πραγματικά τα WP να φαίνονται φθηνά.”

Ο ίδιος ο Bill Gates δήλωσε πρόσφατα ότι το να μην δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο Android ήταν ίσως το μεγαλύτερο λάθος τους.

Φαίνεται ότι εκείνη την εποχή, η Google ανησυχούσε πραγματικά για το μέλλον της. Γι ‘αυτό η εταιρεία στράφηκε αποκλειστικά στο Android, προσφέροντας το μεγαλύτερο μέρος της δωρεάν για να κερδίσει το παιχνίδι, κάτι που τελικά κατάφερε. Η αρχική της εστίαση ήταν να ξεπεράσει το Windows Mobile, αλλά στη συνέχεια ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της έγινε το iOS της Apple.

Αποτυχημένα Windows 8

“Πριν από τα Windows 8, το WP είχε αρκετή προσοχή από τους χρήστες.” Ο πρώην μηχανικός της Nokia δηλώνει ότι η κακή φήμη των Windows 8 θα μπορούσε να έχει επηρεάσει αρνητικά και το Windows Phone λόγω του ότι οι χρήστες μπορεί να τα συνδύασαν, παρόλο που υπήρχαν διαφορετικές ομάδες που εργάζονταν για καθένα από αυτά.

Η φήμη της Microsoft

“Η φήμη της Microsoft τότε ήταν ακόμα φρικτή, κάτι που σημαίνει ότι οι νεαροί που μεγάλωναν μισώντας τη Microsoft, έκαναν στροφή προς άλλες πλατφόρμες”.

Ενδεχομένως επειδή η εταιρεία έχει ιστορικό μονοπωλίου στον τομέα της τεχνολογίας, να οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, που όμως πλέον δεν υφίσταται.

Πιστοί οπαδοί

Αυτός είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που όλοι έχουμε παρατηρήσει, αρκεί μόνο να σκεφτεί κανείς τις ουρές έξω από τα καταστήματα της Apple, από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone.

Το ίδιο ισχύει για το Android. Οι άνθρωποι που έχουν δοκιμάσει το ανοιχτό και προσαρμόσιμο λειτουργικό σύστημα της Google, είναι πολύ δύσκολο να το αλλάξουν για το πιο κλειστό πεδίο της Apple.

“Μέχρι το 2014, οι άνθρωποι ένιωθαν αρκετά άνετα με το iOS ή το Android και ακόμα κι αν το WP απέκτησε εφαρμογές και οτιδήποτε άλλο δεν διέθεταν έως τότε, δεν υπήρχε κάποιος ουσιαστικός λόγος για να αλλάξει ένας χρήστης τη συσκευή του. Ακόμα και τώρα αισθάνομαι ότι ο αριθμός των αλλαγών από iOS σε Android είναι αρκετά χαμηλός”, δήλωσε ο Jollycode.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS