Τετάρτη, 8 Απριλίου, 10:06
Αρχική inet Οι 5 κάμερες του Nokia 9 Pureview υπόσχονται ποιότητα και ευελιξία

Οι 5 κάμερες του Nokia 9 Pureview υπόσχονται ποιότητα και ευελιξία

κάμερεςΤους τελευταίους έξι μήνες, είδαμε πολλά τηλέφωνα με τρεις κάμερες και μερικά με τέσσερις κάμερες. Τώρα, η Nokia κυκλοφορεί το πρώτο τηλέφωνο στον κόσμο με πέντε κάμερες στο πίσω μέρος – το Nokia 9 Pureview.

Ωστόσο, αντί να προσφέρει μια σειρά επιλογών για λήψη φωτογραφιών, το συγκεκριμένο τηλέφωνο εστιάζει στην παροχή κορυφαίας ποιότητας εικόνας. Έτσι, δεν υπάρχει optical zoom ούτε ευρυγώνιοι φακοί. Και αυτό ίσως να είναι καλό.

Τι περιλαμβάνει το σύστημα πενταπλής κάμερας: δύο αισθητήρες χρώματος RGB 12 megapixel, τρεις μονοχρωματικούς αισθητήρες 12 megapixel, έναν αισθητήρα Time- of -Flight για τη μέτρηση της απόστασης ενός αντικειμένου από τον φακό και ένα dual-tone φλας LED.

Η Nokia έχει συνεργαστεί με τη Light – την εταιρεία που κατασκεύασε τη διάσημη κάμερα 16 φακών, που πρωτοεμφανίστηκε το 2015 – η οποία θα παρέχει ένα ειδικό chipset, που ονομάζεται Lux capacitor, για να κάνει τις πέντε κάμερες να δουλεύουν παράλληλα. Η φινλανδική μάρκα έπρεπε να επιλέξει αυτό το τσιπ, επειδή ο κύριος επεξεργαστής του PureView – ο Qualcomm Snapdragon 845 – μπορεί να υποστηρίξει μόνο δύο κάμερες, που να λειτουργούν ταυτόχρονα.

Για τη λήψη εικόνων υψηλής ποιότητας, η συσκευή χρησιμοποιεί μια τεχνική που ονομάζεται image stacking, η οποία συνδυάζει λεπτομέρειες από πολλά καρέ για να παράγει μια εικόνα. Κάθε φακός του Nokia 9 λαμβάνει ένα έως τέσσερα καρέ, και η όλη εγκατάσταση αποθηκεύει δεδομένα από 60MB έως 240MB ανά φωτογραφία. Μετά από αυτό, το λογισμικό επιλέγει τις καλύτερες λεπτομέρειες από κάθε καρέ και τις συνδυάζει σε μια φωτογραφία 12-megapixel.

Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τη μη συμπιεσμένη φωτογραφία σε μορφή RAW DNG, μεγέθους περίπου 30MB ανά εικόνα, και να την επεξεργαστείτε αργότερα χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως το Adobe Lightroom CC.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η συσκευή παρέχει 10 φορές περισσότερο φωτισμό από έναν απλό αισθητήρα χρώματος 12 megapixel ενός smartphone. Είπε επίσης ότι οι κάμερες του τηλεφώνου αιχμαλωτίζουν 1.200 layers σε ένα πορτρέτο. Αυτό είναι εντυπωσιακό, δεδομένου ότι το Pixel 3 της Google αιχμαλωτίζει μόνο δύο layers και παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Οι φωτογραφίες πορτρέτου είναι επίσης συμβατές με το GDepth depth map format, της Google, έτσι ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το βάθος πεδίου με το Google Photos app οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και μήνες μετά τη λήψη μιας φωτογραφίας.

Οι αρχικές εντυπώσεις από το Nokia 9 υποδηλώνουν ότι το τηλέφωνο είναι ιδανικό για τη λήψη λεπτομερειών και η ικανότητα ανίχνευσης βάθους είναι πολύ ισχυρή.

Ο Adam Ismail από το Tom’s Guide θεωρεί ότι ενώ οι πέντε κάμερες της Nokia 9 φαίνονται όμοιες, κάθε μία από αυτές φέρνει κάτι διαφορετικό.

Στο Digital Trends, ο Julian Chokkattu πιστεύει ότι το Nokia 9 depth map – το οποίο χρησιμοποιείται για τη λήψη λεπτομερών πορτρέτων με θαμπό φόντο – είναι το πιο cool χαρακτηριστικό της συσκευής. Ωστόσο, η έλλειψη Optical Image Stabilization (OIS) μπορεί να είναι αρνητική για τους ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν τόσο σταθερά χέρια.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Nokia θέλει να προσφέρει εικόνες υψηλής ποιότητας. Θα δούμε αν θα αντέξει τον ανταγωνισμό μόλις βγει στην αγορά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Ψεύτικα Zoom installers χρησιμοποιούνται για τη διανομή malware

Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο εκμεταλλεύονται την αυξημένη δημοτικότητα της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων Zoom για τη διανομή installers που...

Call of Duty Mobile: Το season 5 φέρνει νέα όπλα και modes !

Το Call of Duty Mobile, ένα από τα πιο γνωστά battle royale παιχνίδια, μόλις ανακοίνωσε νέο season...

80% των Microsoft Exchange Servers δεν έχει λάβει patch για κρίσιμο σφάλμα!

Η Microsoft διόρθωσε πρόσφατα ένα κρίσιμο σφάλμα εκτέλεσης απομακρυσμένου κώδικα στον Microsoft Exchange Server. Αυτό το σφάλμα επιτρέπει σε χάκερς να χρησιμοποιήσουν...

Καραντίνα hack: Ανακαλύψτε νέους τρόπους διασκέδασης στο διαδίκτυο

Καραντίνα hack: Ανακαλύψτε νέους τρόπους διασκέδασης στο διαδίκτυο-Η πανδημία του κορονοϊού έχει αναγκάσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παραμείνουν κλειδωμένοι...

Πως να κατεβάσετε δωρεάν (download) μια ταινία;

Ακολουθεί οδηγός για το πως να κατεβάσετε μια ταινία δωρεάν (download) στον υπολογιστή ή στο κινητό σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες on-demand, δωρεάν site...

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...