ΑρχικήsecurityFacebook: Απαγορεύει το background location tracking στα Android!

Facebook: Απαγορεύει το background location tracking στα Android!

Το Facebook έχει προσθέσει πρόσφατα έναν νέο έλεγχο ιδιωτικότητας για το Android app, ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες να απαγορεύουν την πρόσβαση στις πληροφορίες τοποθεσίας τους όταν η εφαρμογή δεν είναι ανοιχτή.

Η ενημέρωση έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του CNBC ότι η ομάδα ασφάλειας του Facebook είχε χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες θέσης για να παρακολουθεί αγνοούμενους ασκούμενους και χρήστες που θεωρούνται επικίνδυνοι.

Η χορήγηση πρόσβασης στην τοποθεσία σας είναι μια συμφωνία “όλα ή τίποτα”: πρέπει είτε να μην επιτρέπετε καθόλου στην εφαρμογή να βλέπει την τοποθεσία σας, είτε πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε πλήρως. Αυτό συμβαίνει γιατί έτσι λειτουργεί το Android. Η Google απαιτεί από τις εφαρμογές να λαμβάνουν άδεια χρήσης της τοποθεσίας σας, χωρίς την δυνατότητα επιλογής του πότε να χρησιμοποιούνται τα location data σας.

Facebook

Ευτυχώς, η Google μπορεί να επιλύσει αυτό το ζήτημα στο εγγύς μέλλον. Οι πρώτες διαρροές από το Android Q δείχνουν ότι η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος θα επιτρέψει στους χρήστες να εγκρίνουν την πρόσβαση “μόνο κατά την χρήση της εφαρμογής”, όπως ακριβώς και στο iOS.

Στο iOS, η Apple προσφέρει ήδη την επιλογή block μιας εφαρμογής από τη χρήση της τοποθεσίας σας στο παρασκήνιο, επομένως δεν απαιτείται ενημέρωση.

Βέβαια, το Facebook αναφέρει ότι πρόκειται να στέλνει ειδοποιήσεις ούτως ή άλλως στους χρήστες iOS και Android, ζητώντας τους να εξετάσουν τις ρυθμίσεις τοποθεσίας τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS