ΑρχικήinetΤο Facebook παρακολουθεί την τοποθεσία όσων σχολιάζουν αρνητικά τον Zuckerberg

Το Facebook παρακολουθεί την τοποθεσία όσων σχολιάζουν αρνητικά τον Zuckerberg

τοποθεσία Το Facebook έχει στην κατοχή του μια τεράστια ποσότητα δεδομένων και μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι η εταιρεία μπορεί να παρακολουθεί τους ανθρώπους, όταν χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Σε μια εκπληκτική αποκάλυψη, που έγινε από το CNBC, διαπιστώθηκε ότι το Facebook παρακολουθεί επίσης την τοποθεσία όλων εκείνων των χρηστών που απειλούν τους υπαλλήλους και την εταιρεία.

Σύμφωνα με το CNBC, περισσότεροι από δώδεκα πρώην υπάλληλοι του Facebook επιβεβαίωσαν ότι η εταιρεία διατηρεί ένα αρχείο με τα αρνητικά σχόλια και σε ορισμένες περιπτώσεις παρακολουθεί εκείνα τα άτομα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τους υπαλλήλους και την ίδια την εταιρεία.

“Η ομάδα ασφαλείας μας υπάρχει για να κρατά τους υπαλλήλους του Facebook ασφαλείς”, δήλωσε  ένας εκπρόσωπος του Facebook. “Χρησιμοποιούν ειδικά μέτρα για την αξιολόγηση και αντιμετώπιση απειλών βίας κατά των υπαλλήλων μας και της εταιρείας μας και παραπέμπουν αυτές τις απειλές σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου όταν είναι απαραίτητο”.

Το Facebook διατηρεί μια λίστα «be on lookout» ή “BOLO”, που ενημερώνεται κάθε εβδομάδα από τότε που η εταιρεία την καθιέρωσε το 2008. Κάθε φορά που προστίθεται ένα νέο άτομο στη λίστα, το Facebook προωθεί λεπτομέρειες, που περιλαμβάνουν το όνομα του χρήστη, τη φωτογραφία του, τη γενική τοποθεσία και μια σύντομη περιγραφή του λόγου για τον οποίο προστέθηκαν στη λίστα της ομάδας ασφαλείας.

Τα κριτήρια για να προστεθεί κανείς σε αυτή τη λίστα είναι ποικίλα. Ενώ μερικοί χρήστες προστέθηκαν για την αποστολή απειλητικού μηνύματος στους υπαλλήλους του Facebook, άλλοι προστέθηκαν απλώς γιατί σχολίασαν “F ** k you, Mark,” ή «I’m gonna go kick your a**».

Ο τρόπος με τον οποίο το Facebook διαχειρίζεται τα δεδομένα του και τα χρησιμοποιεί για δικούς του σκοπούς, ακόμα και αν πρόκειται για την προστασία των υπαλλήλων του, δεν αναιρεί το γεγονός ότι παραβιάζει την ιδιωτική ζωή των χρηστών. Αν έχετε κατηγορήσει το Facebook ή έχετε σχολιάσει αρνητικά τον Mark Zuckerberg, υπάρχουν πιθανότητες να βρίσκεστε στη λίστα “BOLO” της εταιρείας και να παρακολουθείται η τοποθεσία σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS