ΑρχικήsecurityTikTok: Ανοίγει κέντρο δεδομένων στην Ινδία μετά τις κατηγορίες ότι προωθεί παιδική...

TikTok: Ανοίγει κέντρο δεδομένων στην Ινδία μετά τις κατηγορίες ότι προωθεί παιδική πορνογραφία

TikTokΠριν από λίγες μέρες, η κινεζική εφαρμογή TikTok ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα νέο κέντρο δεδομένων στην Ινδία αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε αίσθηση, αφού είχε ακουστεί ότι η υπηρεσία θα σταματούσε να παρέχεται εντελώς στην Ινδία.

Το TikTok είναι μια εφαρμογή δημιουργίας και αποστολής βίντεο, περίπου 15 δευτερόλεπτων. Για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα, αποτελούσε τη νούμερο 1 εφαρμογή στο App Store. Η υπηρεσία συγκέντρωσε γρήγορα 700 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 200 εκατομμύρια είναι από την Ινδία. Έτσι, η χώρα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την εταιρεία.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να μοιράζουν σεξουαλικό περιεχόμενο, που συχνά περιλαμβάνει παιδιά. Το TikTok έχει αποκτήσει τη φήμη ότι είναι ένας μαγνήτης για τους εγκληματίες, που ασχολούνται με την πορνογραφία και εκείνους, που ψάχνουν θύματα στο διαδίκτυο.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου έχει ήδη επιβάλει πρόστιμο στην εφαρμογή (5,7 εκατομμύρια δολάρια) για τη συλλογή δεδομένων, που ανήκουν σε παιδιά ηλικίας κάτω των δεκατριών ετών, χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους. Ωστόσο, μια έρευνα του BBC διαπίστωσε ότι το TikTok δεν μπορούσε να αναστείλει τους λογαριασμούς των ανθρώπων, που προσπαθούν να να εκμεταλλευτούν παιδιά και εφήβους.

Το πιο επικίνδυνο κομμάτι είναι η live-streaming δυνατότητα.

Πολλοί εγκληματίες προσεγγίζουν τα παιδιά μέσω live-streaming υπηρεσιών, όπως το TikTok.

Μια έρευνα διαπίστωσε ότι το ένα τέταρτο των 40.000 παιδιών (ηλικίας 7 έως 16 ετών) έχουν μιλήσει στο διαδίκτυο με κάποιον, που δεν γνωρίζουν, και ένα στα 20 παιδιά έχουν κληθεί να αφαιρέσουν τα ρούχα τους.

Πριν από μερικές ημέρες, το Υπουργείο Τεχνολογίας της Ινδίας απείλησε να θέσει εκτός λειτουργίας το TikTok (στη χώρα) για την ύπαρξη αντικοινωνικού περιεχομένου, ζητημάτων, που αφορούν το απόρρητο αλλά και για το ότι δεν αποτελεί ασφαλή πλατφόρμα για παιδιά. Το Ανώτατο Δικαστήριο έστειλε στην εφαρμογή 24 ερωτήσεις σχετικά με αυτά τα ζητήματα για να απαντήσει. Σε αυτό το πλαίσιο, η κινεζική εταιρεία, πίσω από την εφαρμογή, αποφάσισε να παρουσιάσει το νέο κέντρο δεδομένων.

Θα είναι αρκετό; Με το άνοιγμα του κέντρου δεδομένων, το TikTok εισάγει νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, τα οποία περιλαμβάνουν νέους ελέγχους και ένα εργαλείο διαχείρισης συσκευών, που αποτρέπει τα hacks. Ωστόσο, ο τεράστιος αριθμός των χρηστών σε συνδυασμό με το ρυθμό ανάπτυξης της εφαρμογής καθιστά δύσκολη τη διαδικασία ελέγχου όλου του περιεχομένου.

Ωστόσο, η ινδική κυβέρνηση είναι υπέρμαχος της απόσυρσης της εφαρμογής από τη χώρα.

Επομένως, παρά την άνοδο της εφαρμογής στην Ινδία, η εταιρεία θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά τα θέματα ασφάλειας και προστασίας των χρηστών (και ιδίως των παιδιών), διαφορετικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αφαιρεθεί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS