Αρχικήinet0Patch: Ενημερώσεις σε Windows 7 & Server 2008 R2 μετά το τέλος...

0Patch: Ενημερώσεις σε Windows 7 & Server 2008 R2 μετά το τέλος υποστήριξης

Καλά νέα από την 0Patch; Η Microsoft σχεδιάζει να σταματήσει να υποστηρίζει τα λειτουργικά συστήματα Windows 7 και Windows Server 2008 R2 από τον Ιανουάριο του 2020. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν όμως τα λειτουργικά θα μπορούν να επεκτείνουν την υποστήριξη μέχρι και για τρία χρόνια.

Windows 7 0patch

Οι περισσότερες επιχειρήσεις και φυσικά οι κανονικοί χρήστες των λειτουργικών δεν θα πληρώσουν την Microsoft για να επεκτείνουν την υποστήριξη. Όμως η εταιρεία SecurityPatch ανακοίνωσε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2019 ότι θα εγκαταστήσει τα Windows 7 και Windows Server 2008 R2 για να διαθέτει και να μοιράζεται τις ενημερώσεις ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος μετά τον Ιανουάριο του 2020.

Η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει ήδη μερικά micropatches για να καλύψει κενά ασφαλείας των Windows πριν την επίσημη κυκλοφορία από την Microsoft.

Η εταιρεία αναφέρει:

    Οι ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας που θα εκδίδει η Microsoft για τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows θα εξετάζονται για να εντοπίσουμε ποιες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τα Windows 7 ή τον Windows Server 2008 R2. Η 0Patch θα καθορίζει εάν οι επιλεγμένες ενημερώσεις είναι επικίνδυνες για να χρειάζεται κάποια ενημέρωση ασφαλείας.

    Εάν τα τρωτά σημεία επηρεάζουν τις δύο εκδόσεις των Windows, η 0Patch θα δημιουργεί ένα PoC ή θα χρησιμοποιεί κάποιο υπάρχων αν έχει δημοσιευτεί ήδη από άλλους ερευνητές ασφαλείας.

    Οι μηχανικοί θα χρησιμοποιούν μετά τον κώδικα της Microsoft που επιδιορθώνει την ευπάθεια για να κυκλοφορήσει ενημερώσεις στα λειτουργικά που δεν υποστηρίζονται πλέον.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα λειτουργικά συστήματα Windows 7 και Server 2008 R2 χρησιμοποιούνται ακόμα σε πάρα πολλά μηχανήματα παγκοσμίως.

Έτσι αν και η Microsoft παροτρύνει τους χρήστες να αναβαθμίσουν σε Windows 10, το θεωρούμε πολύ δύσκολο. Για αυτό λοιπόν η SecurityPatch σκέφτηκε ότι είναι πολύ καλή ιδέα αν κυκλοφορήσει τα patches κάποιος τρίτος.

Όμως ποιος εμπιστεύεται μια τρίτη εταιρεία για την επιδιόρθωση του λειτουργικού του συστήματος; Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν ακολουθήσουν πολλοί την 0Patch, κι αν ναι, πως θα διαχειριστεί την ευθύνη.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS