15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

H 0patch κυκλοφόρησε διόρθωση για την ευπάθεια του Windows 10 Task Scheduler

Η ευπάθεια του Task Scheduler των Windows 10 που αποκαλύφθηκε στο Twitter νωρίτερα από αυτή την εβδομάδα δεν θα πάρει μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα από την Microsoft μέχρι το επόμενο Patch Tuesday στις 11 Σεπτεμβρίου, αλλά εν τω μεταξύ οι προγραμματιστές του 0patch σας κάλυψαν.

Μια λύση τρίτου για το σφάλμα είναι τώρα διαθέσιμη για το Windows 10 April 2018 Update (version 1803) 64-bit, και μπορεί ο καθένας να την κατεβάσει. Οι πελάτες του 0patch που τρέχουν το 0patch Agent με ένα μόνο κλικ στο κουμπί συγχρονισμού μπορούν να αποκτήσουν αυτόματα το micropatch.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας από τρίτους, πολλοί αναρωτιούνται εάν θα μπορούσε να δημιουργηθεί οποιαδήποτε σύγκρουση όταν η Microsoft δημοσιεύει το δικό της patch τον επόμενο μήνα.

Αλλά σύμφωνα με το 0patch, αυτό δεν θα συμβεί, και οι χρήστες θα είναι σε θέση να εγκαταστήσουν ενημερώσεις όπως κάνουν κάθε μήνα χωρίς κανένα πρόβλημα.

«Πολλοί ρωτούν τι θα συμβεί όταν η Microsoft κυκλοφορήσει την επίσημη ενημερωμένη έκδοση για να διορθώσει αυτό το θέμα ευπάθειας ενώ έχουν εγκαταστήσει το 0patch Agent με το micropatch εγκατεστημένο. Απλά, το micropatch θα σταματήσει να τρέχει επειδή το DLL με το συγκεκριμένο crypto hash δεν θα είναι πλέον εκεί”  εξηγεί η εταιρεία.

Ενώ πολλοί διστάζουν να εγκαταστήσουν ενημερώσεις ασφαλείας τρίτων μερών, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να επιλυθεί το πρόσφατα εντοπισμένο σφάλμα “0-day” των Windows 10 σε αυτό το σημείο.

Windows

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *