ΑρχικήgamingValve Steam: Σταματά την υποστήριξη για Windows 7 & Windows 8

Valve Steam: Σταματά την υποστήριξη για Windows 7 & Windows 8

Αν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τα Windows 7 για να παίζετε παιχνίδια, ήρθε η ώρα για αναβάθμιση! Η πλατφόρμα Steam της Valve δυστυχώς θα σταματήσει να υποστηρίζει αυτό το λειτουργικό σύστημα μέσα στην επόμενη χρονιά. Μην χάσετε χρόνο! Ενημερώστε το σύστημά σας τώρα πριν να είναι πολύ αργά και συνεχίστε να παίζετε χωρίς προβλήματα!

Valve Steam Windows 7 και 8

Το Steam είναι μια δημοφιλής υπηρεσία βιντεοπαιχνιδιών. Κυκλοφόρησε ως software client τον Σεπτέμβριο του 2003 για την παροχή αυτόματων ενημερώσεων για τα παιχνίδια της Valve και επεκτάθηκε στη διανομή third-party τίτλων στα τέλη του 2005.

Η Valve δήλωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2024 η υπηρεσία Steam δεν θα υποστηρίζει πλέον τόσο τα Windows 7 όσο και τα Windows 8 και 8.1.

Δείτε επίσης: Steam: Κάντε transfer ta παιχνίδια σας μέσω Local Network!

“Μετά από αυτήν την ημερομηνία, το Steam Client δεν θα λειτουργεί πλέον σε αυτές τις εκδόσεις των Windows“, λέει η εταιρεία. “Για να συνεχίσουν να τρέχουν το Steam και τυχόν παιχνίδια ή άλλα προϊόντα που αγοράστηκαν μέσω του Steam, οι χρήστες θα πρέπει να ενημερώσουν τα συστήματά τους σε μια πιο πρόσφατη έκδοση των Windows“.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Steam της Valve παρέμενε συμβατό με τα παλαιά αυτά λειτουργικά συστήματα, παρόλο που η Microsoft είχε σταματήσει ήδη να υποστηρίζει τα Windows 7 από το 2020 και τα Windows 8.1 από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Τώρα, όμως, η Valve λέει ότι είναι αναγκασμένη να σταματήσει την υποστήριξη για αυτά τα OS λόγω απαιτήσεων της τεχνολογίας του προγράμματος περιήγησης Chrome της Google και των νεότερων οικοσυστημάτων Windows 10 και Windows 11 της Microsoft.

Δείτε επίσης: Resident Evil 4: Πρόβλημα στην έκδοση του Playstation 5

Όπως εξήγησε η εταιρεία, υπάρχουν κάποιες νέες δυνατότητες στην υπηρεσία Steam που βασίζονται σε μια ενσωματωμένη έκδοση του Google Chrome, η οποία δεν λειτουργεί πλέον σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows.

Επιπλέον, οι μελλοντικές εκδόσεις του Steam θα απαιτούν ενημερώσεις λειτουργιών και ασφαλείας των Windows που θα υπάρχουν μόνο στα Windows 10 και νεότερες εκδόσεις“, είπε ακόμα.

Ευτυχώς, η μη υποστήριξη των Windows 7 για το Steam θα επηρεάσει μόνο ένα μικρό ποσοστό παικτών. Σύμφωνα με τα δεδομένα της υπηρεσίας Steam, λιγότερο από το 2% της βάσης χρηστών του βασίζεται σε Windows 7 και Windows 8.1. Οι περισσότεροι χρήστες (62%) χρησιμοποιούν Windows 10, ενώ το 32% έχει κάνει αναβάθμιση σε Windows 11.

Δείτε επίσης: Το CS:GO σπάει ρεκόρ μετά από 11 χρόνια κυκλοφοριάς

Όσοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Windows 7 μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης του Linux-based Steam OS της Valve ή να ενημερώσουν το σύστημα σε Windows 10 ή 11.

Πηγή: www.pcmag.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS