ΑρχικήgamingSteam: Κάντε transfer ta παιχνίδια σας μέσω Local Network!

Steam: Κάντε transfer ta παιχνίδια σας μέσω Local Network!

H Steam παρουσίασε μια νέα λειτουργία στην τελευταία beta ενημέρωση της, όπου οι χρήστες μπορούν πια να κάνουν transfer τα παιχνίδια τους σε άλλες συσκευές, εφόσον βρίσκονται στο ίδιο τοπικό δίκτυο (Local Network).

Αυτή η λειτουργία ωφελεί όλους τους παίκτες που θέλουν να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια σε διάφορους υπολογιστές ή στο Steam Deck χωρίς να χρειάζεται να κατεβάζουν το εκάστοτε παιχνίδι επανειλημμένα.

Δείτε επίσης: Octopath Traveler 2: Ξεδιπλώνοντας τα μυστικά, τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Steam: Κάντε transfer τα games σας μέσω του Local Network!

Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν όχι μόνο το παιχνίδι, αλλά και όλα τα updates που έχουν προκύψει απο το καιρό της κυκλοφορίας του
Η μεταφορά των ‘αρχείων’ ανάμεσα σε υπολογιστές ή σε ένα Steam Deck μέσω Local Network, καταργεί την ανάγκη για download από τους ήδη βεβαρημένους servers της Steam.
Αυτό καθιστά ταχύτερη τη δυνατότητα παιχνιδιού στη δεύτερη συσκευή και μειώνει το internet traffic, με αποτέλεσμα την ταχύτερη εγκατάσταση ή ενημέρωση.

Μια συνηθισμένη περίπτωση χρήσης θα ήταν μια οικιακή διαρρύθμιση με πολλούς υπολογιστές ή Steam Decks στο ίδιο δίκτυο.

Μόλις εγκατασταθεί ένα παιχνίδι σε έναν υπολογιστή, όλοι οι άλλοι υπολογιστές ή το Steam Deck μπορούν να εγκαταστήσουν ή να ενημερώσουν το παιχνίδι, μεταφέροντας απευθείας τα αρχεία ανάμεσα στους υπολογιστές.

Από default, το feature αυτό λειτουργεί μόνο μεταξύ των Steam users που είναι συνδεδεμένοι στον ίδιο λογαριασμό

Είναι όμως εφικτό να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα μεταφοράς παιχνιδιών τοπικά και σε διαφορετικούς users.
Πριν από τη λήψη ή την ενημέρωση ενός παιχνιδιού, το Steam client θα ελέγξει αν υπάρχουν άλλοι υπολογιστές με εγκατεστημένο το Steam client (στο ίδιο δίκτυο) που θα μπορούσαν να μεταφέρουν το περιεχόμενο του παιχνιδιού απευθείας στον χρήστη.

Εάν βρεθεί, η Steam θα ζητήσει από to backend server να ειδοποιήσει το pc του δεύτερου υπολογιστή και να ξεκινήσει τη μεταφορά των αρχείων (εάν οι μεταφορές μέσω Local Network είναι ενεργοποιημένες).

Δείτε επίσης: Οι 8 καλύτερες φορητές κονσόλες gaming!

steam transfer games local
Steam: Κάντε transfer τα games σας μέσω του Local Network!

Settings
Υπάρχουν τέσσερις ρυθμίσεις για να καθορίσετε ποιοι άλλοι υπολογιστές και Steam clients μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά αρχείων των παιχνιδιών.
Αυτές οι ρυθμίσεις είναι διπλής κατεύθυνσης και για να επιτρέπονται οι τοπικές μεταφορές προς τα μέσα, οι τοπικές μεταφορές προς τα έξω ενεργοποιούνται αυτόματα.

Η default επιλογή είναι “Only my own devices“, που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν “μέσα και έξω” μόνο από υπολογιστές που έχουν κάνει login με τον δικό τους λογαριασμό.
Οι άλλες επιλογές είναι “Off” (απενεργοποιημένο), “Only my friends ” (μόνο με τους φίλους μου) και “Any user” (κάθε χρήστης).

Requirements
Υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται πριν πραγματοποιηθεί η τοπική μεταφορά.
– Και οι δύο users θα πρέπει να είναι online και να βλέπουν ο ένας τον άλλον απευθείας στο ίδιο τοπικό δίκτυο.
– Οι ρυθμίσεις μεταφοράς αρχείων παιχνιδιού και στις δύο συσκευές πρέπει να επιτρέπουν τη μεταφορά.  
– Tο περιεχόμενο του να παιχνιδιού μπορεί να μεταφερθεί προς τα έξω μόνο εάν ο πελάτης Steam που πραγματοποιεί τη μεταφορά είναι idle.
– Το παιχνίδι πρέπει να έχει κυκλοφορήσει στο κοινό και να είναι playable και από τους δύο χρήστες.  
– Το παιχνίδι πρέπει να είναι updated στον υπολογιστή που στέλνει τα αρχεία.

Σε γενικές γραμμές, αυτή η λειτουργία είναι μια σημαντική εξέλιξη που θα εξοικονομήσει χρόνο και θα μειώσει το internet traffic στους Steam χρήστες που θέλουν να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια σε πολλές συσκευές.

Πηγή πληροφοριών: guru3d.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS