ΑρχικήbusinessAmazon: Οι υπάλληλοι θα επιστρέψουν στα γραφεία από το Μάιο

Amazon: Οι υπάλληλοι θα επιστρέψουν στα γραφεία από το Μάιο

Την περασμένη Παρασκευή, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, ανακοίνωσε τη νέα πολιτική εργασίας που θα ξεκινήσει τον Μάιο: οι υπάλληλοι θα πρέπει να εργάζονται στα γραφεία τους τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα. Όπως εξηγεί ο ίδιος, αυτό το πλάνο υβριδικής εργασίας θα ενισχύσει την εταιρική κουλτούρα της Amazon και θα οδηγήσει σε καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπαλλήλων.

Amazon υπάλληλοι στα γραφεία

Δεν είναι απλό να φέρουμε πολλές χιλιάδες υπαλλήλους πίσω στα γραφεία μας σε όλο τον κόσμο. Επομένως θα δώσουμε στις ομάδες που πρέπει να κάνουν αυτή τη δουλειά λίγο χρόνο για να αναπτύξουν ένα σχέδιο“, είπε ο Jassy. “Γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι τέλειο στην αρχή, αλλά η εμπειρία του γραφείου θα βελτιώνεται σταθερά τους επόμενους μήνες (και χρόνια)“.

Δείτε επίσης: Amazon: Χρησιμοποιεί ChatGPT τεχνολογία εδώ και πολύ καιρό

Όταν ξεκίνησε η πανδημία, οι περισσότερες εταιρείες αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν ένα σύστημα απομακρυσμένης εργασίας για να μην μαζεύονται πολλοί υπάλληλοι στα γραφεία. Η Amazon είχε δηλώσει αρχικά ότι τα μέλη του προσωπικού θα έπρεπε να επιστρέψουν στα γραφεία τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2020. Δυστυχώς, περαιτέρω κρούσματα του COVID-19 οδήγησαν σε αλλαγή αυτής της ημερομηνίας πολλές φορές. Αυτή την εβδομάδα, η Activision ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι υπάλληλοι της Blizzard θα κληθούν να εργάζονται στο γραφείο για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα από τον Ιούλιο.

Η απόφαση για επιστροφή των υπαλλήλων στα γραφεία της Amazon σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στις εργασιακές πολιτικές της εταιρείας. Σύμφωνα με την προηγούμενη πολιτική, τα μεμονωμένα στελέχη μπορούσαν να αποφασίσουν πόσο συχνά οι υπάλληλοί τους θα έπρεπε να εργάζονται από το γραφείο.

Δείτε επίσης: Zoox: Το Robotaxi της Amazon μετέφερε επιβάτες σε δημόσιους δρόμους

Η Amazon σχεδιάζει να εφαρμόσει την αλλαγή την 1η Μαΐου. Θα υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στον κανόνα, είπε ο Jassy. Για παράδειγμα, οι ρόλοι υποστήριξης πελατών έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Amazon: Οι υπάλληλοι θα επιστρέψουν στα γραφεία από το Μάιο

Κι άλλες εταιρείες κάλεσαν πρόσφατα τους υπαλλήλους τους πίσω στο γραφείο. Η Google και η Apple είχαν ζητήσει από κάποιους υπαλλήλους τους να επιστρέψουν στο γραφείο από πέρυσι, ενώ η Disney τον Ιανουάριο άρχισε να απαιτεί από τους υπαλλήλους να βρίσκονται στο γραφείο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Amazon Luna: Θα αφαιρεθούν πάνω από 50 τίτλοι παιχνιδιών

Η Amazon πιέζει τους υπαλλήλους της να βρίσκονται στο γραφείο πιο συχνά, καθώς περνάει μια σχετικά δύσκολη κατάσταση λόγω επιβράδυνσης των πωλήσεων και επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών. Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό τις μεγαλύτερες απολύσεις στην ιστορία της, επηρεάζοντας περίπου 18.000 άτομα. Η Amazon έχει, επίσης, ανακοινώσει πάγωμα νέων προσλήψεων και έχει καταργήσει κάποια πειραματικά projects.

Ο Jassy είπε ότι ένα από τα πλεονεκτήματα της επιστροφής στο γραφείο είναι ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να εργαστούν σε ιδέες και να καινοτομήσουν.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS