ΑρχικήgamingΕξαγορά Activision: Η Sony θεωρεί ότι η Microsoft κάνει εκφοβισμό

Εξαγορά Activision: Η Sony θεωρεί ότι η Microsoft κάνει εκφοβισμό

Η Sony θεωρεί τα αιτήματα της Microsoft για την έρευνα των αρχών για την εξαγορά της Activision Blizzard “προφανή εκφοβισμό”.

Σύμφωνα με το Axios, η Microsoft είχε υποβάλει κλήτευση στα μέσα Ιανουαρίου, η οποία απαιτούσε από τη Sony να παράσχει έγγραφα για επτά στελέχη της.

Η Microsoft ζήτησε από την SIE να συγκεντρώσει έγγραφα από συγκεκριμένους custodians καθ’ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων, μεταξύ άλλων γραπτώς στις 26 και 31 Ιανουαρίου – ένα σημείο που υπογραμμίζεται από το έγγραφο της Microsoft που κατατέθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Παρά τα αιτήματα αυτά, η SIE αρνήθηκε να συμμορφωθεί. Η νομική ομάδα της Microsoft γνωρίζει ότι η SIE δεν επιχείρησε ούτε μία φορά να εισπράξει χρήματα για οποιονδήποτε custodian – συμπεριλαμβανομένου του Jim Ryan, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της SIE, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε δημοσίως κατά της συμφωνίας μεταξύ της Microsoft και της Activision.

Εξαγορά Activision: Η Sony θεωρεί ότι η Microsoft κάνει εκφοβισμό
Εξαγορά Activision: Η Sony θεωρεί ότι η Microsoft κάνει εκφοβισμό

Δείτε επίσης: Ο Microsoft Edge μεταβαίνει στη τεχνολογία Adobe Acrobat PDF

Η Sony απάντησε την επόμενη ημέρα, αναφέροντας ότι λόγω του “τεράστιου αριθμού εγγράφων” που σχετίζονται και με τα επτά άτομα, η συλλογή και η επεξεργασία αυτών των αρχείων είναι ένα επίπονο έργο.

“Είναι κατάφωρα προφανές ότι η απαίτηση της Microsoft για αξιολόγηση των επιδόσεων της SIE από την ηγεσία ισοδυναμεί με παρενόχληση, και ακόμη και τα δικαστήρια απαιτούν λεπτομερή απόδειξη της συνάφειας πριν απαιτήσουν πρόσβαση στα αρχεία προσωπικού.” ανέφερε η Sony.

Η FTC ανέλαβε νομική δράση τον Δεκέμβριο για να απαγορεύσει την πιθανή εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Επιπλέον, το Competitions and Markets Authority στο UK διαπίστωσε προκαταρκτικά ότι η εν λόγω εξαγορά θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του ανταγωνισμού στα παιχνίδια κονσόλας και cloud.

Δείτε επίσης: E3 2023: Εκτός έκθεσης οι Microsoft, Sony και Nintendo;

Εξαγορά Activision: Η Sony θεωρεί ότι η Microsoft κάνει εκφοβισμό
Εξαγορά Activision: Η Sony θεωρεί ότι η Microsoft κάνει εκφοβισμό

Ο Bobby Kotick, διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, παρατήρησε την Τετάρτη ότι οι ρυθμιστικές αρχές της FTC, της CMA και της ΕΕ δεν είναι εξοικειωμένες με τον κλάδο. Προειδοποίησε επίσης ότι αν η συμφωνία ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων απορριφθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, τότε θα μοιάζει περισσότερο με το “Death Valley” παρά με τη Silicon Valley.

Αυτή την εβδομάδα, το ρυθμιστικό συμβούλιο CMA του Ηνωμένου Βασιλείου έθεσε το κύριο θέμα συζήτησης σχετικά με τη συγχώνευση της Microsoft: ότι μπορεί να αποκτήσει υπερβολικό έλεγχο στη Βρετανία, σχηματίζοντας μονοπώλιο. Η ανησυχία γι’ αυτό το θέμα ήταν έντονη από τότε που κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Microsoft επιχειρεί να αγοράσει τη ZeniMax Media – έναν σημαντικό εκδότη παιχνιδιών.

Κατά συνέπεια, η CMA επισήμανε μια σειρά από βιώσιμες διορθωτικές ενέργειες που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στη Microsoft και την Activision Blizzard να προχωρήσουν στη συμφωνία τους. Η πιο ουσιαστική και αναπόσπαστη λύση που προτάθηκε ήταν να αποχωρήσουν από ορισμένες εταιρείες ή δικαιοδόχους.

Πηγή: gamesindustry.biz

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS