ΑρχικήSecurityΧακαρίστηκε ο εθνικός οργανισμός εξετάσεων της Ουγκάντα;

Χακαρίστηκε ο εθνικός οργανισμός εξετάσεων της Ουγκάντα;

Ο εθνικός οργανισμός εξετάσεων της Ουγκάντα έχασε τα ​​πολυαναμενόμενα αποτελέσματα των μαθητών; Αυτός είναι ο ισχυρισμός σε αυτό που φαίνεται να είναι ένα tweet του Εθνικού Συμβουλίου Εξετάσεων της Ουγκάντα ​​(Uneb), που κυκλοφόρησε στο Facebook τον Φεβρουάριο του 2023.

Δείτε επίσης: Πλαστές αγγελίες εργασίας προωθούν το info-stealing malware Enigma

οργανισμός εξετάσεων Ουγκάντα
Χακαρίστηκε ο εθνικός οργανισμός εξετάσεων της Ουγκάντα;

Το tweet αναφέρει: “Με λύπη μας σας ενημερώνουμε ότι το σύστημά μας δέχθηκε πρόσφατα επίθεση και, ως αποτέλεσμα, τα αποτελέσματα του UCE 2022 έχουν χαθεί. Η ομάδα μας κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τα ανακτήσει– ωστόσο, αν αυτό αποτύχει, θα αναγκαστούμε να βασιστούμε στα εικονικά αποτελέσματα των μαθητών. Ζητάμε συγγνώμη για την όποια στεναχώρια ή προβλήματα προκάλεσε αυτή η κατάσταση.”

Δείτε επίσης: Indigo: Εκτός λειτουργίας το site λόγω κυβερνοεπίθεσης

Το Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης της Ουγκάντα (UCE), είναι ο εθνικά αποδεκτός τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για όσους ζουν στην Ουγκάντα. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 14 Οκτωβρίου έως τις 18 Νοεμβρίου 2022.

Από τον Δεκέμβριο, η διαδικασία αξιολόγησης των εξεταστικών δοκιμίων του UCE βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά το αποτέλεσμα δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Είναι πράγματι η επιτροπή εξετάσεων υπεύθυνη για τη δημοσίευση αυτής της ανάρτησης;

οργανισμός εξετάσεων Ουγκάντα

Δείτε επίσης: Η ομάδα TA886 επιτίθεται σε στόχους υψηλής αξίας με το malware Screenshotter

Εάν ένα Tweet φαίνεται να προέρχεται από το handle @UNEB _UG (προσέξτε το κενό πριν από την υπογράμμιση), είναι πιθανότατα ψεύτικο. Ο γνήσιος λογαριασμός της Uneb φέρει το handle @UNEB_UG, χωρίς κενό.

Στις 4 Φεβρουαρίου, η UNEB δημοσίευσε το screenshot στο Twitter, με τη σφραγίδα “FAKE”.

«Παρακαλώ αγνοήστε τις ειδήσεις που κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που υποδεικνύουν ότι το «σύστημα» του UNEB παραβιάστηκε πρόσφατα και ότι τα αποτελέσματα UCE του 2022 «χάθηκαν». Οι πληροφορίες είναι ψεύτικες και αβάσιμες», αναφέρει το tweet.

Να είστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματα του κοινού #UCE2022 είναι ασφαλή και προστατευμένα σε εμάς. Θα δημοσιοποιηθούν όταν έρθει η ώρα.

Πηγή πληροφοριών: africacheck.org

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS