ΑρχικήgamingEpic Games: Πρόστιμο 520 εκ. δολαρίων για παράπονα στην FTC

Epic Games: Πρόστιμο 520 εκ. δολαρίων για παράπονα στην FTC

Η Epic Games, η κατασκευάστρια εταιρεία του Fortnite, συμφώνησε να διευθετήσει έρευνα της FTC με την καταβολή 520 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Στην Epic Games επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 520 εκατομμυρίων δολαρίων και θα παράσχει επιστροφές χρημάτων στους πελάτες, προκειμένου να διευθετηθούν παράπονα που αφορούσαν παραβιάσεις των δικαιωμάτων προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών και παραπλανητικές τεχνικές που ενθάρρυναν τους παίκτες να προβούν σε αγορές εντός του παιχνιδιού. Σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, ο διακανονισμός αυτός ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) ανακοίνωσε συμβιβασμούς ρεκόρ σε δύο υποθέσεις κατά της Epic Games Inc., των δημιουργών του διάσημου βιντεοπαιχνιδιού Fortnite.

Η πρόεδρος FTC Lina Khan ανέφερε σε δήλωσή της ότι η Epic είχε υιοθετήσει προεπιλεγμένες ρυθμίσεις που παραβίαζαν την ιδιωτικότητα και χρησιμοποιούσε παραπλανητικές διεπαφές για να παραπλανήσει τους παίκτες του Fortnite, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων και των παιδιών.

Δείτε επίσης: Fortnite: Επιστρέφει στα iPhone παρά την μάχη της Epic κατά της Apple

Epic Games: Πρόστιμο 520 εκ. δολαρίων για παράπονα στην FTC
Epic Games: Πρόστιμο 520 εκ. δολαρίων για παράπονα στην FTCv

Η εταιρεία Epic Games επιστρέφει 245 εκατ. δολάρια στους πελάτες της, οι οποίοι επωφελήθηκαν από “σκοτεινά μοτίβα” και αθέμιτες πρακτικές χρέωσης.

Τα σκοτεινά μοτίβα είναι χειραγωγικές διαδικτυακές μέθοδοι που παρασύρουν τους χρήστες σε απροσδόκητες αποφάσεις, συχνά προς όφελος τρίτων.

Σύμφωνα με την FTC, η ζαλισμένη και μπερδεμένη ρύθμιση των πλήκτρων του Fortnite έκανε τους παίκτες να επιβαρύνονται ανυποψίαστα με χρεώσεις απλά και μόνο πατώντας ένα πλήκτρο.

Για παράδειγμα, οι παίκτες θα μπορούσαν να χρεωθούν όταν προσπαθούσαν να αναβιώσουν το παιχνίδι από τη λειτουργία sleep mode, ενώ περιμένουν μια οθόνη loading που βρίσκεται σε εξέλιξη ή ακόμη και απλά πατώντας ένα κοντινό κουμπί που προοριζόταν για προεπισκόπηση ενός αντικειμένου.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, οι τεχνικές αυτές της Epic Games οδήγησαν σε δόλιες χρεώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για ανυποψίαστους πελάτες.

Η Epic Games δήλωσε ότι πραγματοποιεί μια πληρωμή για να βάλει τέλος σε κάθε ανησυχία σχετικά με το πρώην κατάστημα αντικειμένων Fortnite και τα συστήματα επιστροφής χρημάτων. Η FTC θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των χρημάτων “προς στους πελάτες της Epic κατά τη δική τους κρίση”

Epic Games: Πρόστιμο 520 εκ. δολαρίων για παράπονα στην FTC
Epic Games: Πρόστιμο 520 εκ. δολαρίων για παράπονα στην FTC

Η Epic Games εξέδωσε μια δήλωση σχετικά με το περιστατικό, εκφράζοντας την αποδοχή της απόφασης, ενώ τάσσεται υπέρ πρακτικών gaming που είναι πιο κατάλληλες για το σημερινό περιβάλλον. Συνεχίζοντας: “Κανένας προγραμματιστής παιχνιδιών δεν δημιουργεί με πρόθεση να καταλήξει σε αυτή την κατάσταση”

Δείτε επίσης: Epic games: Προσλαμβάνει χιλιάδες υπαλλήλους για πλήρη απασχόληση

Η εταιρεία σχολίασε: “Αν και πολλά καταστατικά γράφτηκαν πριν από πολλές δεκαετίες, δεν λαμβάνουν υπόψη τους τον τρόπο με τον οποίο υποτίθεται ότι λειτουργούν τα σύγχρονα οικοσυστήματα παιχνιδιών. Παρόλο που οι νόμοι παρέμειναν στη θέση τους, η εκτέλεσή τους έχει μετατοπιστεί και οι παραδοσιακές πρακτικές του κλάδου δεν αρκούν πλέον”

Με τη δεύτερη υπόθεση, η Epic Games συμφώνησε να πληρώσει ένα βαρύ πρόστιμο 275 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω της συλλογής προσωπικών δεδομένων από ανηλίκους που έπαιζαν Fortnite χωρίς να ενημερώσουν τους γονείς τους ή να λάβουν άδεια.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ για παραβίαση κανονισμού της FTC!

Πηγή: edition.cnn.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS