ΑρχικήgamingEpic games: Προσλαμβάνει χιλιάδες υπαλλήλους για πλήρη απασχόληση

Epic games: Προσλαμβάνει χιλιάδες υπαλλήλους για πλήρη απασχόληση

H Epic Games ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προσλάβει χιλιάδες υπαλλήλους με πλήρη απασχόληση και με προνόμια. Στους υπαλλήλους που θα δοθεί αυτή η ευκαιρία, συμπεριλαμβάνονται Quality Assurance testers (QA) καθώς και άλλοι κατάλληλοι υπάλληλοι που βασίζονται σε συμβόλαια.

Epic games: προσλαμβάνει χιλιάδες υπαλλήλους στην πλήρη απασχόληση
Epic games: προσλαμβάνει χιλιάδες υπαλλήλους στην πλήρη απασχόληση

Η είδηση έγινε γνωστή λόγω ενός σημειώματος που βρήκε η υπάλληλος του The Verge. Πιο συγκεκριμένα, στο σημείωμα αναφέρεται ότι η Epic Games θα προσφέρει πλήρη απασχόληση σε δικαιούχους εργαζομένους που εδρεύουν στις ΗΠΑ ξεκινώντας από τις 4 Απριλίου του 2022. Επιπρόσθετα, στο σημείωμα αυτό η εταιρία σημειώνει ότι κάποιοι εργαζόμενοι θα κρατήσουν τις υπάρχουσες θέσεις τους καθώς είναι πιο κερδοφόρο και για τους ίδιους.

Δείτε επίσης: Το Xbox Game Studios είχε μια πολύ καλή χρονιά στο Steam

Μια εκπρόσωπος της Epic, δήλωσε ότι η εταιρεία θα προσλάβει μερικές εκατοντάδες από τους εργολάβους της με πλήρη απασχόληση εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι ελεγκτές διασφάλισης ποιότητας (QA). Επίσης επιβεβαιώθηκε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα είναι επιλέξιμοι για τα προγράμματα παροχών εργαζομένων της εταιρείας στις ΗΠΑ και θα απασχοληθούν απευθείας στην Epic Games. Αυτήν την στιγμή όμως η εταιρεία συνάπτει συμβάσεις με QA και άλλους εργαζόμενους μέσω προσωρινών πρακτορείων, συμπεριλαμβανομένων των Eastridge, Hays και Nextaff.

Epic games: προσλαμβάνει χιλιάδες υπαλλήλους στην πλήρη απασχόληση
Epic games: προσλαμβάνει χιλιάδες υπαλλήλους στην πλήρη απασχόληση

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η Epic θα συνεχίσει να προσλαμβάνει έκτακτα υπαλλήλους για να καλύπτει βραχυπρόθεσμες ανάγκες καθώς δεν διευκρίνισε τους άλλους τομείς στους οποίους οι εργαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία για πλήρη απασχόληση (εκτός των ελεγκτών QA) και δεν ανέφερε ποιοι εργαζόμενοι εξαιρούνται από την κίνηση αυτή.

Δείτε επίσης: The Sims: Η εξέλιξη του δημοφιλούς παιχνιδιού τα τελευταία 20 χρόνια

Η Epic Games προσέφερε αυτήν την δυνατότητα σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία οι εντάσεις μεταξύ των εργαζομένων και των μεγάλων στούντιο gaming είναι υψηλές. H προσφορά θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας για τους QA και άλλους εργαζόμενους. Τον Δεκέμβριο, από το Raven Software της Activision απολύθηκαν 12 ελεγκτές QA, προκαλώντας παραιτήσεις.

Epic games: προσλαμβάνει χιλιάδες υπαλλήλους στην πλήρη απασχόληση
Epic games: προσλαμβάνει χιλιάδες υπαλλήλους στην πλήρη απασχόληση

Είναι πλέον γνωστό ότι η βιομηχανία παιχνιδιών υποβάλλει τους εργαζομένους σε απίστευτα πολλές ώρες (οι οποίες μερικές φορές είναι απλήρωτες), και η Epic δεν αποτελεί εξαίρεση αυτού. Το 2019, η Epic έλαβε κριτική αφού οι εργάτες της αποκάλυψαν τις πολύωρες εργασιακές ημέρες προκειμένου να διατηρηθεί το εξαιρετικά δημοφιλές battle royale παιχνίδι, Fortnite, στις προσδοκίες των θαυμαστών. Η Epic Games έκλεισε αργότερα τα στούντιο της για δύο εβδομάδες ως απάντηση στις ανησυχίες των εργαζομένων ενώ όταν τερματίστηκε πέρσυ η πολιτική της, η οποία επέτρεπε στους εργαζόμενους να παίρνουν άδεια κάθε δεύτερη Παρασκευή, αναστάτωσε τους υπαλλήλους που πίστευαν ότι η επιπλέον ημέρα άδειας είναι ευεργετική. Παράλληλα, ορισμένοι ανεξάρτητοι προγραμματιστές έχουν μεταβεί στην τετραήμερη εργάσιμη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των Young Horses, Crow Crow Crow, Die Gute Fabrik και άλλων.

Δείτε επίσης: Fortnite: Το δημοφιλές παιχνίδι ολοκληρώνει την πορεία του στην Κίνα

Πηγή: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS