ΑρχικήinetTesla: Εργαζόμενοι λένε ότι το Twitter έκανε shadow ban το account για...

Tesla: Εργαζόμενοι λένε ότι το Twitter έκανε shadow ban το account για το σωματείο τους

Οι εργαζόμενοι της Tesla στο εργοστάσιο Gigafactory της Νέας Υόρκης κατηγόρησαν το Twitter για απόκρυψη (shadow ban) ενός λογαριασμού που δημιούργησαν πρόσφατα σχετικά με το σωματείο (union) για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Σύμφωνα με το VICE News, αυτή η σκόπιμη απόκρυψη έχει καταστήσει δύσκολο για τους ανθρώπους να δουν ή να αναζητήσουν τη σελίδα.

Tesla σωματείο

Στις 14 Φεβρουαρίου, μια ομάδα εργαζομένων της Tesla δήλωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει το σωματείο “Tesla Workers United“. Την Παρασκευή, κατέθεσαν μήνυση στην Εθνική Επιτροπή Ελέγχου Εργασίας (NLRB), ισχυριζόμενοι ότι ο λογαριασμός τους στο Twitter είχε γίνει shadow banned.

Δείτε επίσης: Tesla: Δελεάζει παλιούς ιδιοκτήτες για αναβάθμιση σε νέα μοντέλα

To shadow ban συμβαίνει όταν μια διαδικτυακή πλατφόρμα περιορίζει την ορατότητα του περιεχομένου ενός χρήστη, χωρίς ο χρήστης να γνωρίζει ότι οι αναρτήσεις του δεν γίνονται αντιληπτές από άλλους. Συνήθως, αυτό το είδος απαγόρευσης γίνεται για να περιοριστεί η διάδοση του spam ή του προσβλητικού περιεχομένου, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις. Το άτομο στο οποίο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξακολουθεί να μπορεί να δημοσιεύει περιεχόμενο, αλλά κανείς άλλος δεν θα το βλέπει.

Η καταγγελία αναφέρει και τον Elon Musk, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος τόσο της Tesla όσο και του Twitter: “Τον Φεβρουάριο του 2023, αμέσως μόλις οι εργάτες ανακοίνωσαν μια συνδικαλιστική εκστρατεία στις εγκαταστάσεις Tesla Gigafactory 2, ο προαναφερόμενος εργοδότης, μέσω του CEO Elon Musk ή/και των πρακτόρων ή εκπροσώπων του, απέκρυψε το λογαριασμό Twitter της Ένωσης (@united_tesla) από την πλατφόρμα Twitter“.

Η καταγγελία ανέφερε ακόμα: “Το shadow ban είχε ως αποτέλεσμα ο λογαριασμός του σωματείου να είναι λιγότερο προσβάσιμος και λειτουργικά κρυμμένος από τους εργαζόμενους της Tesla και το κοινό στο Twitter, σταματώντας ή αποθαρρύνοντας έτσι την προστατευμένη συντονισμένη και/ή συνδικαλιστική δραστηριότητα“.

Δείτε επίσης: Tesla: “Ανακαλεί” οχήματα λόγω ανησυχιών για το FSD Beta software

Twitter shadow ban

Μια αναζήτηση με το “united_tesla” στο Twitter, δεν εμφανίζει το λογαριασμό και τα tweets του σωματείου των εργαζομένων. Αντίθετα, εμφανίζει αναρτήσεις άλλων που αναφέρονται σε αυτό ή του έχουν κάνει tag.

Ο λογαριασμός του σωματείου της Tesla στο Twitter καταχωρήθηκε αυτόν τον μήνα. Ένας υπάλληλος που εργάζεται για το Autopilot και υπηρετεί ως συντονιστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης είπε ότι έμαθαν για το shadowbanning την επόμενη μέρα της κατάθεσης.

Μέχρι το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου, είχαμε λάβει έναν συντριπτικό αριθμό μηνυμάτων μέσω του Instagram, του Reddit και του Twitter, που μας προειδοποιούσαν ότι το Twitter handle δεν μπορούσε να αναζητηθεί και ήταν προσβάσιμο μόνο μέσω συνδέσμων“.

Οι υπάλληλοι της Tesla στο gigafactory στη Νέα Υόρκη κατηγόρησαν περαιτέρω την εταιρεία ότι παρακολουθούσε τις πληκτρολογήσεις τους για να ελέγξει πόσο χρόνο ξοδεύουν σε κάθε εργασία και είπαν ότι η Tesla είχε παράνομα απολύσει δεκάδες υπαλλήλους λόγω της προσπάθειας συνδικαλισμού.

Δείτε επίσης: Tesla: Απολύει υπαλλήλους μετά τα σχέδια για δημιουργία σωματείου

Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, ωστόσο, τόνισε στο site της ότι οι απολύσεις δεν ήταν παράνομες, όπως ισχυρίζονται οι υπάλληλοι. Η Tesla ισχυρίζεται ότι η απόφαση για απόλυση των εργαζομένων είχε ληφθεί στις 3 Φεβρουαρίου, πολύ πριν ανακοινωθούν τα σχέδια για δημιουργία σωματείου, στις 14 Φεβρουαρίου.

Πηγή: www.pcmag.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS