ΑρχικήUpdatesMeta Verified: Verification συνδρομητική υπηρεσία για χρήστες Facebook & Instagram

Meta Verified: Verification συνδρομητική υπηρεσία για χρήστες Facebook & Instagram

H Meta κυκλοφορεί τη verification συνδρομητική υπηρεσία Meta Verified για χρήστες Facebook και Instagram, επιτρέποντας στους χρήστες να πληρώνουν για να λάβουν το blue badge.

Facebook Instagram

Την Κυριακή, η Meta – η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram – ανακοίνωσε μια νέα συνδρομητική υπηρεσία verification που θα παρέχει στους χρήστες διάφορες δυνατότητες, και θα τους επιτρέπει να πληρώνουν για να αποκτούν επαληθευμένους λογαριασμούς (verified).

Την Κυριακή το πρωί, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, έκανε μια ανάρτηση στο Facebook για να παρουσιάσει τη νέα συνδρομητική υπηρεσία, που ονομάζεται “Meta Verified“. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μια προσπάθεια που αποσκοπεί στην προώθηση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας σε όλες τις πλατφόρμες της εταιρείας.

Meta Verified συνδρομητική υπηρεσία

Ο Zuckerberg αποκάλυψε ότι το κόστος της συνδρομής θα είναι 11,99 δολάρια για τους χρήστες που θα κάνουν εγγραφή από ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, ή 14,99 δολάρια αν γίνει αγορά μέσω του Meta iOS app.

Δείτε επίσης: Marne Levine: H Chief Business Officer της Meta φεύγει από την εταιρεία

Επιδιώκοντας να μειώσουν το κόστος και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, πολλές μεγάλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν κυκλοφορήσει νέες υπηρεσίες (π.χ. Telegram, Snapchat, Twitter). Μάλιστα, η υπηρεσία “Meta Verified” θυμίζει αρκετά το Twitter Blue ως προς την επαλήθευση λογαριασμών. Το Twitter ανακοίνωσε πριν μερικούς μήνες ότι οι συνδρομητές Twitter Blue θα πληρώνουν και θα λαμβάνουν το blue badge.

Ο Elon Musk, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter που βρίσκεται πίσω από την απόφαση για τη νέα υπηρεσία, δήλωσε ότι θα καταργήσει το προηγούμενο σύστημα επαλήθευσης του Twitter, το οποίο απαιτούσε από τα άτομα να είναι ήδη γνωστές προσωπικότητες. Η Meta, επίσης, συνήθιζε να παραχωρεί επαλήθευση σε γνωστούς χρήστες όπως πολιτικούς, στελέχη, μέλη του Τύπου και οργανώσεις για να σηματοδοτήσει τη νομιμότητά τους.

Δείτε επίσης: Η Meta πρόκειται να κάνει και άλλες απολύσεις;

Όσον αφορά στη νέα συνδρομητική υπηρεσία της Meta για Facebook και Instagram, πέρα από το σήμα επαλήθευσης, θα υπάρξουν και πρόσθετα μέτρα ασφαλείας κατά της πλαστοπροσωπίας, άμεση επικοινωνία με έναν ειδικό σε περίπτωση δυσκολιών με το λογαριασμό και διευρυμένο visibility στην πλατφόρμα.

Για να εγγραφούν, οι συνδρομητές πρέπει να προσκομίσουν μια κυβερνητική ταυτότητα που να ταιριάζει με το όνομα και τη φωτογραφία του προφίλ τους, να είναι τουλάχιστον 18 ετών και να έχουν προηγούμενο ιστορικό δημοσιεύσεων.

Οι συνδρομητές του Meta Verified δεν θα μπορούν να τροποποιήσουν λεπτομέρειες σχετικά με το προφίλ τους, συμπεριλαμβανομένης της εικόνας, του ονόματος και του ονόματος χρήστη, εκτός εάν υποβληθούν στη διαδικασία εγγραφής και περάσουν από επαλήθευση για άλλη μια φορά.

Δείτε επίσης: Meta: Διευθέτησε την αγωγή με τη Dfinity για το εμπορικό σήμα

Η Meta είπε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στους λογαριασμούς στο Instagram και στο Facebook που έχουν ήδη επαληθευτεί με βάση προηγούμενες απαιτήσεις.

Η νέα υπηρεσία ξεκινά αυτή την εβδομάδα με μια σταδιακή δοκιμή, πριν την παγκόσμια κυκλοφορία.

“Θα κυκλοφορήσουμε στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αυτή την εβδομάδα“, είπε ο Zuckerberg, “και σε περισσότερες χώρες σύντομα“.

Πηγή: abcnews.go.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS