ΑρχικήinetΡωσία: Το Oculus σκανάρει το διαδίκτυο "για εξτρεμιστικό περιεχόμενο"

Ρωσία: Το Oculus σκανάρει το διαδίκτυο “για εξτρεμιστικό περιεχόμενο”

Η ρωσική κυβέρνηση παρουσίασε πρόσφατα το πρωτοποριακό σύστημα Oculus που θα σαρώνει το διαδίκτυο για οποιοδήποτε απαγορευμένο περιεχόμενο, επιτρέποντάς της να λαμβάνει γρήγορα μέτρα κατά των παραβατών.

Oculus

Η Ρωσία λάνσαρε ένα νέο σύστημα για τη σάρωση του Διαδικτύου για απαγορευμένο περιεχόμενο

Το πρόγραμμα, Oculus, έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει και να καταστέλλει κάθε έκφραση διαφωνίας ή υποστήριξης της κοινότητας LGBT μέσα σε αναρτήσεις. Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους που συμμετείχαν στην ανάπτυξή του, είναι πλέον λειτουργικό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το λογισμικό αυτό είναι σε θέση να ανιχνεύει παράνομο περιεχόμενο τόσο σε κείμενο όσο και σε εικόνες, σαρώνοντας καθημερινά περισσότερες από 200.000 εικόνες μέσα σε μόλις τρία δευτερόλεπτα η καθεμία! Αυτή η αξιοσημείωτη ταχύτητα το καθιστά ένα ανεκτίμητο εργαλείο για την ασφάλεια του διαδικτύου.

Δείτε επίσης: Η Kaspersky θέλει να σταματήσει τη VPN υπηρεσία της στη Ρωσία

Το διαδίκτυο έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης στη Ρωσία και σε άλλες χώρες, όπου οι αρχές προσπαθούν να ελέγξουν τη διάδοση απαγορευμένου περιεχομένου καθώς και τις διαμαρτυρίες. Τους τελευταίους μήνες, υπήρξαν πολυάριθμα black out στο διαδίκτυο και λογοκρισία που περιόρισαν τους ανθρώπους από το να φτάσουν σε συγκεκριμένους ιστότοπους – ή τους αποσύνδεσαν εντελώς από τον ιστό.

Από τότε που η Ρωσία έστειλε το στρατό της στην Ουκρανία το Φεβρουάριο, η Μόσχα κατέστειλε την πολιτική διαφωνία και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης που είχαν αντέξει προηγούμενες καταστολές στη χώρα.

Σύμφωνα με το Κύριο Κέντρο Ραδιοσυχνοτήτων (MRFC), το οποίο εποπτεύεται από τη Roskomnadzor, το Oculus έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει και να αφαιρεί παράνομο υλικό, όπως εξτρεμιστικό περιεχόμενο ή εκκλήσεις για μαζικές συγκεντρώσεις που θεωρούνται παράνομες, προπαγάνδα υπέρ των ναρκωτικών, αναρτήσεις σχετικές με LGBT και άλλα.

Η Ρωσία κατήγγειλε τη Δύση ότι μεταδίδει ψευδείς, κατά την άποψή της, πληροφορίες σχετικά με την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στην Ουκρανία, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να δυσφημίσει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Δείτε επίσης: Η ομάδα Ghostwriter που συνδέεται με τη Ρωσία επιτίθεται στην Πολωνία

Πέρυσι, η Μόσχα ενέκρινε νομοθεσία που τιμωρεί τα άτομα για τη διανομή ψευδών πληροφοριών και λαμβάνει αυστηρά μέτρα κατά των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και των ειδησεογραφικών πρακτορείων που δημοσιεύουν περιεχόμενο αντίθετο με την επίσημη στάση τους στη σύγκρουση.

Όλα τα τηλεοπτικά κανάλια στη Ρωσία λειτουργούν από την κυβέρνηση και ακολουθούν πιστά την επίσημη αφήγησή της.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS