ΑρχικήUpdatesWindows 11: Τέλος τα third party apps για RGB lighting;

Windows 11: Τέλος τα third party apps για RGB lighting;

Φαίνεται πως η Microsoft αποφάσισε να προσθέσει εγγενή υποστήριξη στα Windows 11 για τον έλεγχο του RGB lighting στις περιφερειακές σας συσκευές. Αυτό σημαίνει πως μετά από αυτή την αναβάθμιση δεν θα χρειάζεται πλέον να κατεβάζετε εφαρμογές για κάθε συσκευή που στην τελική είναι και πολλές φορές προβληματικές. Ειδικά αν οι συσκευές είναι από διαφορετικούς πωλητές, είστε αναγκασμένοι να εγκαταστήσετε για κάθε περιφερειακό, άλλη εφαρμογή.

New Windows 11 RGB Lighting Controls

Διαβάστε επίσης: Η Microsoft διαχωρίζει τους Windows Insiders στο κανάλι beta

Ο έλεγχος του RGB lighting βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης ως κρυφό χαρακτηριστικό του build 25295 του Windows Insider.

Ο Albacore ήταν αυτός που ανακάλυψε το χαρακτηριστικό αυτό και αποφάσισε να μοιραστεί μερικά screenshot δείχνοντας τις δυνατότητες αυτές. Βρέθηκε στο Twitter λέγοντας «Νέες ρυθμίσεις για τον φωτισμό συσκευών έκαναν την εμφάνιση τους στο build 25295. Είναι αυτή η αρχή του τέλους για τις χαμηλής ποιότητας RGB εφαρμογές για gaming εξοπλισμό; Τα spec για αυτό είναι από το 2018 και αναφορές για αυτή τη λειτουργία ακούγονται χρόνια.»

Πρόταση: Κυκλοφόρησε το preview update Windows 11 KB5022360 με 15 βελτιώσεις

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο ViVe του Albacore και να τρέξετε τις παρακάτω εντολές:

vivetool /enable /id:35262205
vivetool /enable /id:41355275

Όταν ενεργοποιηθούν με το εργαλείο ViVe, θα εμφανιστεί μια νέα «ambient lighting controls» ρύθμιση κάτω από Settings> Personalization>Lighting. Θα εμφανίσει όλες τις RGB συσκευές που είναι συνδεδεμένες και μπορείτε να ελέγξετε όπως δείχνετε παρακάτω.

New Windows 11 RGB Lighting Controls
New Windows 11 Ambient Lighting Controls
Source: Albacore

Μπορείτε πατώντας μια συσκευή να ελέγξετε τον φωτισμό, το effect του φωτισμού, την ταχύτητα του εφέ και το χρώμα. Το εφέ του φωτισμού έχει τις επιλογές για ένα μόνο χρώμα, να αναβοσβήνει, σε ουράνιο τόξο ή ανάποδο ουράνιο τόξο. Τέλος, μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα κάθε συσκευής ώστε να ταιριάζει με τον τόνο του συστήματος των Windows.

New Windows 11 RGB Lighting Controls
New Windows 11 Ambient Lighting Controls
Source: Albacore

Η Microsoft ακόμα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάτι για αυτή τη λειτουργία, που σημαίνει πως δεν είναι σίγουρο για το αν τελικά θα καταφέρει να μπει στο τελικό στάδιο της παραγωγής για την κυκλοφορία του λογισμικού.

Παρόλα αυτά φαίνεται να είναι τόσο μέσα στον κύκλο ανάπτυξης δείχνοντας πως είναι πολύ πιθανό να το δούμε σε ένα από τα μελλοντικά update.  

Δείτε επίσης : Η Gigabyte κυκλοφορεί ψεύτικες rgb ram για pc-enthusiasts

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS