ΑρχικήUpdatesGoogle SafeSearch: Σύντομα θα θολώνει τις ακατάλληλες εικόνες από προεπιλογή

Google SafeSearch: Σύντομα θα θολώνει τις ακατάλληλες εικόνες από προεπιλογή

Η Google ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιήσει την τεχνολογία SafeSearch filtering από προεπιλογή για όλους τους χρήστες τους επόμενους μήνες. Η εταιρεία έχει σχεδιάσει αυτή την τεχνολογία για να βοηθά τους ανθρώπους να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους από την ακούσια εμφάνιση ακατάλληλων εικόνων στο Google Search.

Google SafeSearch

Η ρύθμιση θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή για όλα τα άτομα, ακόμα και γι’ αυτούς που δεν έχουν ήδη ενεργοποιημένο το φίλτρο SafeSearch. Με την ενεργοποίηση του φίλτρου, η Google θα θολώσει τις ακατάλληλες εικόνες εάν εμφανιστούν στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ως ακατάλληλες θεωρούνται οι εικόνες που περιλαμβάνουν σεξουαλικό περιεχόμενο, όπως πορνογραφία, βία και θυμό. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τη ρύθμιση ανά πάσα στιγμή. Μέχρι τώρα, το φίλτρο ήταν ενεργοποιημένο από προεπιλογή για εγγεγραμμένους χρήστες κάτω των 18 ετών.

Δείτε επίσης: Google Chrome Blink: Οι αλλαγές που θα εκνευρίσουν την Apple

Μόλις η ρύθμιση ενεργοποιηθεί από προεπιλογή σε όλους, η Google θα σας ειδοποιήσει ότι έχει ενεργοποιήσει το θάμπωμα των ακατάλληλων εικόνων μέσω του SafeSearch. Εάν συναντήσετε μια ακατάλληλη εικόνα, μπορείτε να επιλέξετε να τη δείτε κάνοντας κλικ στο κουμπί “προβολή εικόνας“. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε το κουμπί “manage setting” για να προσαρμόσετε το φίλτρο ή να το απενεργοποιήσετε εντελώς. Όσον αφορά στην προσαρμογή, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή “φίλτρο”, η οποία σας βοηθά να φιλτράρετε ακατάλληλες εικόνες, κείμενο και συνδέσμους. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή “off“, που σημαίνει ότι θα δείτε όλα τα σχετικά αποτελέσματα για το ερώτημά σας, ακόμα κι αν είναι ακατάλληλα.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Quick delete για τα τελευταία 15 λεπτά ιστορικού

Αξίζει να σημειωθεί ότι το SafeSearch λειτουργεί μόνο στα αποτελέσματα αναζήτησης Google. Δεν θα αποκλείεται το ακατάλληλο περιεχόμενο σε άλλες μηχανές αναζήτησης ή ιστότοπους τους οποίους επισκέπτεστε απευθείας. Η Google τονίζει ότι το SafeSearch δεν είναι 100% ακριβές, αλλά βοηθά στο φιλτράρισμα του ακατάλληλου περιεχομένου στα αποτελέσματα αναζήτησης Google για όλα τα queries σε εικόνες, βίντεο και ιστότοπους.

ακατάλληλες εικόνες

Η Google ενεργοποίησε αρχικά το SafeSearch από προεπιλογή για συνδεδεμένους χρήστες κάτω των 18 ετών, τον Αύγουστο του 2021. Επεκτείνοντας το φιλτράρισμα σε όλους τους χρήστες, η Google διασφαλίζει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι δεν θα έρθουν αντιμέτωπα με ακατάλληλες εικόνες, ακόμα και αν χρησιμοποιούν το λογαριασμό κάποιου ενήλικα. Βέβαια, όπως προείπαμε, υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιηθεί το φίλτρο ανά πάσα στιγμή.

Δείτε επίσης: Η Google πραγματοποιεί event για το AI στις 8 Φεβρουαρίου

Μπορείτε να τροποποιήσετε το φίλτρο SafeSearch ακολουθώντας τις οδηγίες της Google, αλλά θα πρέπει να περιμένετε λίγο πριν κυκλοφορήσει η επιλογή θαμπώματος σε όλους. Το φίλτρο SafeSearch της Google είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι οι αναζητήσεις που πραγματοποιείτε είναι απαλλαγμένες από ακατάλληλο υλικό.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS