ΑρχικήinetPinterest: Έχει πλέον 450 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες και θέλει να κάνει...

Pinterest: Έχει πλέον 450 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες και θέλει να κάνει τα βίντεο ‘shoppable’

Κατά την τελευταία αναφορά κερδών, το Pinterest είπε ότι η υπηρεσία έχει πλέον 450 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει αύξηση 4% σε σχέση με πέρυσι. Η εταιρεία σημείωσε ότι η βάση χρηστών στις ΗΠΑ και τον Καναδά παρέμεινε στα 95 εκατομμύρια, αλλά υπήρξε σημαντική ανάπτυξη σε άλλες περιοχές, η οποία οδήγησε στην αύξηση των χρηστών γενικά.

Pinterest χρήστες

Επίσης, η εταιρεία, η οποία κυκλοφόρησε το 2021 ένα short video προϊόν που ονομάζεται Idea Pins, θέλει τώρα να αυξήσει το αποτύπωμά της σε σχέση με αυτό το format και να δημιουργήσει έσοδα από αυτό.

Δείτε επίσης: Πώς να διαγράψετε έναν πίνακα στο Pinterest

Μακροπρόθεσμα, θέλουμε επίσης να κάνουμε κάθε “pin shoppable”. Για τον σκοπό αυτό, κάνουμε το περιεχόμενο βίντεο στο Pinterest πιο λειτουργικό χρησιμοποιώντας το ίδιο playbook που εφαρμόσαμε σε στατικές εικόνες. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, θα αναπτύξουμε την τεχνολογία computer vision σε όλο το video corpus μας για να βρούμε προϊόντα και βίντεο και να τα κάνουμε shoppable“, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Bill Ready.

Ο Ready ανέφερε ότι τα βίντεο στο Pinterest αυξήθηκαν κατά 30% (από τρίμηνο σε τρίμηνο) χάρη στους χρήστες Gen Z, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τα μισά από τα video pins στην πλατφόρμα το τέταρτο τρίμηνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η τάση είναι θετική για την εταιρεία, γιατί τα βίντεο συμβάλλουν σημαντικά στα έσοδα της εταιρείας.

Περισσότερο από το 30% των εσόδων μας προέρχεται από βίντεο σύντομης μορφής“, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Δείτε επίσης: Πώς να κατεβάσετε εικόνες από το Pinterest στη συσκευή σας;

Στις αρχές του καλοκαιριού, πέρυσι, το Pinterest παρουσίασε τη διαφήμιση σύντομων βίντεο στο πλαίσιο του project “Idea Ads“. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία σημείωσε ότι εκτός από τη δημιουργία κλικ, οι εταιρείες μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν το format για να δημιουργήσουν brand awareness. Αργότερα τον Ιούλιο, η εφαρμογή άρχισε να προσφέρει υποστήριξη για video assets σε καταλόγους προϊόντων. Για να προσελκύσει περισσότερους χρήστες και να κάνει τα σύντομα βίντεο πιο ενδιαφέροντα, το Pinterest άρχισε να συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες όπως η Warner Music Group, η Warner Chappell Music, η Merlin και η BMG για να επιτρέψει στους χρήστες να προσθέτουν μουσική με άδεια στα κλιπ τους.

Pinterest βίντεο

Άλλα μεγάλα ονόματα στον κόσμο των σύντομων βίντεο αναζητούν επίσης διαφορετικούς τρόπους δημιουργίας εσόδων. Το YouTube ξεκίνησε να δοκιμάζει μια λειτουργία αγορών για το Shorts τον περασμένο Νοέμβριο. Τον Ιούνιο, το TikTok άρχισε να πειραματίζεται με ένα ειδικό shopping feed για να αναδείξει προϊόντα.

Δείτε επίσης: Πώς να ενσωματώσετε καρφίτσες Pinterest σε OneNote/Word για το Web

Ωστόσο, το Pinterest δεν φαίνεται να ανησυχεί για τον ανταγωνισμό. Η εταιρεία πιστεύει ότι όπως έκανε χρήση των εικόνων με μοναδικό τρόπο, θα μπορούσε να κάνει κάτι ξεχωριστό και με τα βίντεο σύντομης μορφής. Το κοινωνικό δίκτυο πιστεύει ότι η προσέγγισή του είναι διαφορετική από άλλες εφαρμογές με βίντεο μικρού μήκους.

Η εταιρεία λαμβάνει τη βοήθεια της ομάδας AI and computer vision για να εντοπίσει προϊόντα και τάσεις μέσα στο βίντεο, ώστε η πλατφόρμα να μπορεί να αποδώσει καλύτερα αποτελέσματα για όρους αναζήτησης.

Το Pinterest γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές και πολλοί χρήστες καταφεύγουν σε αυτό για να αντλήσουν έμπνευση και να πάρουν ιδέες μέσα από εικόνες και βίντεο που εντάσσονται σε διάφορες κατηγορίες και θεματολογίες.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS