ΑρχικήinetΟι χρήστες αντιμετωπίζουν ζητήματα με τα iCloud backup μετά το iOS 16.3...

Οι χρήστες αντιμετωπίζουν ζητήματα με τα iCloud backup μετά το iOS 16.3 update

Μετά την αναβάθμιση σε iOS 16.3, οι χρήστες του iCloud αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο συγχρονισμό με το iCloud Drive, τις Photos και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων τους λόγω της απουσίας του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.

Δείτε επίσης: iOS 16.3: Προσφέρει υποστήριξη για Hardware security keys

iOS 16.3 iCloud

Αναφορές για προβλήματα με το iCloud έχουν εμφανιστεί στα φόρουμ υποστήριξης της Apple, στο Reddit και από έναν αναγνώστη που επικοινώνησε με το AppleInsider μετά την κυκλοφορία του iOS 16.3, το οποίο περιελάμβανε ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας. Φαίνεται ότι αυτή η ενημέρωση προκάλεσε σε ορισμένους χρήστες περισσότερα προβλήματα από τα αναμενόμενα όταν προσπαθούσαν να αλληλεπιδράσουν με το iCloud.

Σύμφωνα με αναφορές χρηστών, αφού προσπαθήσουν να ενεργοποιήσουν ξανά τις λειτουργίες που λειτουργούσαν προηγουμένως (όπως το iCloud Drive και το Backup) που απενεργοποιήθηκαν μετά την ενημέρωση, λαμβάνουν ένα αναδυόμενο μήνυμα που γράφει “An Unexpected Error Occurred. Please try again later”.

Δείτε επίσης: iOS 16.3 update: Διορθώνει το “Find My” στο CarPlay

Οι αναφορές των χρηστών αναφέρουν τακτικά ότι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων δεν είναι ενεργοποιημένος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αναφορές παρακολούθησης υποδεικνύουν ότι η ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων στο Apple ID μπορεί να αποτελέσει λύση, αλλά δεν επιθυμούν όλοι να ενεργοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα ασφαλείας στον λογαριασμό τους.

Επιπλέον, ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Επομένως, είναι εύλογο ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να έχει άλλη αιτία.

Σύμφωνα με την επισκόπηση της ασφάλειας δεδομένων iCloud της Apple, “Όλα τα νέα Apple ID απαιτούν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων” για να ενεργοποιηθεί σε έναν λογαριασμό και ότι απαιτείται επίσης για διάφορες άλλες λειτουργίες του οικοσυστήματος, όπως η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Η Apple λάνσαρε τη λειτουργία Advanced Data Protection στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2022, προσφέροντας κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για τα αντίγραφα ασφαλείας του iCloud Drive και τα δεδομένα της συσκευής, τις Photos καθώς και άλλα στοιχεία της ασφάλειας των δεδομένων σας. Αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα επεκτάθηκε αργότερα σε όλο τον κόσμο στις 23 Ιανουαρίου!

Δείτε επίσης: Τα co-hosted livestreams του YouTube φτάνουν σε Android και iOS

Φαίνεται επίσης ότι ορισμένοι χρήστες προσπάθησαν να λάβουν βοήθεια από την υποστήριξη της Apple και φαίνεται ότι η Apple γνωρίζει ότι κάτι συμβαίνει με το σύστημα.

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS