ΑρχικήUpdatesAndroid 13 QPR1: Εντοπίστηκαν κάποιες κρυφές λειτουργίες

Android 13 QPR1: Εντοπίστηκαν κάποιες κρυφές λειτουργίες

Η Google μπορεί να μην κυκλοφορεί πια point updates για Android, αλλά η εταιρεία εξακολουθεί να φέρνει νέες δυνατότητες στην πλατφόρμα για κινητά κάθε τρεις μήνες χωρίς αναβάθμιση πλήρους έκδοσης. Αυτές οι λεγόμενες Τριμηνιαίες Εκδόσεις Πλατφόρμας (QPR) προσφέρουν πάντα μια σειρά από βελτιώσεις επιλογής και η έκδοση Android 13 QPR1 δεν αποτελεί εξαίρεση. Το εκτενές αρχείο καταγραφής αλλαγών της μας δίνει μια εξαιρετική επισκόπηση των νέων, αλλά φαίνεται ότι η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ακόμη περισσότερες δυνατότητες για όλα τα είδη των τηλεφώνων Android. Στο Android 13 QPR1 έχουν εντοπιστεί ορισμένες υπό-ανάπτυξη λειτουργίες, όπως επιλογές μερικής κοινής χρήσης οθόνης, ανανεωμένη λειτουργία επιφάνειας εργασίας, προσαρμοσμένα lock screen clocks και πολλά άλλα.

Δείτε επίσης: Το Proton Drive κυκλοφορεί σε iOS και Android

Android 13 QPR1

Λειτουργία επιφάνειας εργασίας, phone taskbar και λειτουργία tablet hub

Όπως περιέγραψε ο ειδικός στο Android του Esper, Mishaal Rahman, η Google επιτέλους ανανεώνει το desktop mode του Android. Αρχικά εισήχθη μόνο για προγραμματιστές για να τους βοηθήσει να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές τους για multi-screen setups, αλλά το να το κάνουν κάτι περισσότερο από ένα στοιχειώδες περιβάλλον αφέθηκε στους κατασκευαστές συσκευών. Για παράδειγμα, η Samsung προσφέρει την branded έκδοση DeX αυτής. Με την κυκλοφορία του Android 13 QPR1, η Google προωθεί το καινοτόμο desktop mode. Χρησιμοποιώντας ένα quick tile settings, οι προγραμματιστές είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία με ευκολία.

Δείτε επίσης: Android: Γιατί δεν μπορώ να κάνω κλήση; 10 Τρόποι να το φτιάξεις!

Επίσης, η Google φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει τη γραμμή εργασιών που είναι αποκλειστικά για συσκευές μεγάλης οθόνης στα τηλέφωνα. Ένα νέο developer flag σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε τη συνηθισμένη γραμμή πλοήγησης με το taskbar, δίνοντάς σας πρόσβαση στις αγαπημένες σας εφαρμογές ανά πάσα στιγμή και διευκολύνοντας την είσοδο στο split-screen mode. Ωστόσο, ο Mishaal Rahman δεν έχει καταφέρει να το ενεργοποιήσει ακόμα, αλλά τα στοιχεία υπάρχουν. Το tweet παρακάτω δείχνει πώς θα μπορούσε να μοιάζει.

Η Google συνεχίζει και την ανάπτυξη σε tablet. Η εταιρεία ετοιμάζει νέες δυνατότητες για το Android screensaver, το οποίο θα μπορεί να εμφανίζει complications εκτός από το συνηθισμένο clock που σας δίνει. Το screen saver θα υποστηρίζει και μια λειτουργία χαμηλού φωτισμού περιβάλλοντος, η οποία έχει ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζει με το όριο του Nest Hub.

Είναι σαφές ότι αυτές οι εξελίξεις σχετίζονται με το επερχόμενο Tablet Google Pixel, το οποίο υποτίθεται ότι θα χρησιμεύσει τόσο ως tablet όσο και ως έξυπνη οικιακή οθόνη όταν συνδεθεί σε μια δυνητικά συμπεριλαμβανόμενη βάση.

Προσαρμοσμένα lock screen clocks, μερικές καταγραφές οθόνης και πολλά άλλα

Το Android 13 QPR1 φέρνει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο προσαρμόζουμε τα lock screen clock, με πρόσφατο κώδικα που αποκαλύπτει ότι η Google μπορεί σύντομα να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή για να βοηθήσει τους χρήστες στις προσπάθειές τους για εξατομίκευση.

Η Google ενδέχεται επίσης να καταστήσει δυνατή την πραγματοποίηση partial screen recordings στο μέλλον. Αυτό μπορεί να είναι κάτι που είναι κυρίως χρήσιμο για tablet και άλλες συσκευές μεγάλης οθόνης που εμφανίζουν πιο τακτικά περισσότερες από μία εφαρμογές στην οθόνη τους. Είναι σίγουρα μια προσεγμένη προσθήκη.

Επίσης ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες, μικρότερες αλλαγές. Η Google μπορεί να προσφέρει ένα πιο προηγμένο VPN, αν και δεν είναι σαφές τι ακριβώς θα συνεπαγόταν αυτή τη στιγμή. Έπειτα, υπάρχει μια επιλογή split-screen για το Android TV, η οποία θα λειτουργεί παράλληλα με την προηγμένη λειτουργία picture-in-picture της πλατφόρμας. Από την πλευρά του αυτοκινήτου, το Android Auto θα μπορούσε να λάβει υποστήριξη για το Immersive Mode, το οποίο θα αφαιρούσε τα taskbars και άλλα system navigation interfaces από μια εφαρμογή. Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η εταιρεία ετοιμάζεται να μεταφέρει το Quick Tap gesture του Pixel στο Android Private Compute Core (PCC), κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη πιθανότητα τυχαίας διαρροής δεδομένων από τους αισθητήρες που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία.

Δείτε επίσης: Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στο Android

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Android 13 QPR1 είναι γεμάτο με δυνατότητες, και ακόμη περισσότερες είναι στο δρόμο! Παρόλο που δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτά θα εμφανιστούν στη σταθερή έκδοση του Android, η Google μπορεί πραγματικά να τα φέρει στη ζωή, αν λάβουμε υπόψη το hardware στο οποίο εργάζεται.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS