ΑρχικήReviewsΤο Proton Drive κυκλοφορεί σε iOS και Android

Το Proton Drive κυκλοφορεί σε iOS και Android

Το Proton Drive έρχεται σε iOS και Android δύο μήνες μετά το λανσάρισμα του στο web app. 1 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο cloud, 200 GB για 3,99 $/μήνα ή 500 GB για 9,99 $/μήνα.

Δείτε επίσης: Ferrari Gran Turismo: Ψηφιακό Vision μοντέλο με 1.000 ίππους

Η Proton, μια νεοσύστατη εταιρεία προστασίας της ιδιωτικής ζωής που είναι περισσότερο γνωστή για την υπηρεσία Proton Mail, ανακοίνωσε ότι η κρυπτογραφημένη end-to-end υπηρεσία αποθήκευσης στο cloud είναι πλέον διαθέσιμη ως εφαρμογή για Android και iOS. Με δωρεάν και επί πληρωμή επίπεδα, το Proton Drive προσφέρει στους χρήστες έναν ασφαλή τρόπο να ανεβάζουν, να αποθηκεύουν και να μοιράζονται αρχεία απευθείας από τις κινητές συσκευές τους.

Η κρυπτογράφηση end-to-end του Proton Drive εγγυάται ότι μόνο ο χρήστης και εκείνοι με τους οποίους μοιράζεται τα δεδομένα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία. Ούτε καν η ίδια η Proton δεν έχει δικαίωμα προβολής των πληροφοριών, εκτός αν δοθεί άδεια από τον χρήστη. Οι ημερομηνίες λήξης, οι κωδικοί πρόσβασης και άλλοι περιορισμοί μπορούν να τοποθετηθούν σε κοινόχρηστους φακέλους και αρχεία πριν από την αποστολή τους σε άλλους (συμπεριλαμβανομένων των χρηστών που δεν είναι χρήστες του Proton) μέσω sharing links. Η πρόσβαση μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή και τα metadata είναι κρυπτογραφημένα, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων αρχείων και φακέλων, ημερομηνιών δημιουργίας και thumbnails. Μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε και να κάνετε προεπισκόπηση αρχείων μέσω των εφαρμογών Proton Drive για κινητά.

Δείτε επίσης: Qualcomm Snapdragon 782G: Νέο SoC για mid-range smartphone

Η δωρεάν έκδοση του Proton Drive παρέχει 1GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud, ο οποίος μπορεί να αυξηθεί σε 200GB για 3,99 δολάρια το μήνα, αν το θέλετε ως απλή αυτόνομη συνδρομή, ή σε 500GB με το πακέτο Proton Unlimited για 9,99 δολάρια μηνιαίως, το οποίο περιλαμβάνει και πρόσβαση στα Proton Mail, Proton Calendar και Proton VPN. Με αυτή την υπηρεσία δεν υπάρχει κανένα όριο όσον αφορά τα μεγέθη των αρχείων.

Δείτε επίσης: SlimBlade Trackball Pro: Το νέο ασύρματο ποντίκι της Kensington

Η Proton, που εδρεύει στην Ελβετία, δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία των ΗΠΑ και της ΕΕ και δεν υπόκειται σε συμφωνίες ανταλλαγής πληροφοριών όπως οι Five Eyes ή οι Fourteen Eyes. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Proton Drive διαθέτει ισχυρότερη προστασία της ιδιωτικής ζωής από τις εταιρείες που βρίσκονται εντός των προαναφερθεισών περιοχών.

Proton Drive

Η Proton παρουσίασε αρχικά το Proton Drive για το διαδίκτυο νωρίτερα φέτος. Μέχρι στιγμής, ένα εκατομμύριο αρχεία έχουν μεταφορτωθεί στην υπηρεσία, με τις φωτογραφίες να αποτελούν το 50% αυτών των αρχείων.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS