ΑρχικήsecurityΤο Zoom θα πληρώσει 85 εκατ. $ σε αγωγή παραβίασης ιδιωτικής ζωής

Το Zoom θα πληρώσει 85 εκατ. $ σε αγωγή παραβίασης ιδιωτικής ζωής

Το Zoom συμφώνησε σε διακανονισμό 85 εκατομμυρίων δολαρίων για αγωγή που του είχε γίνει στην οποία κατηγορείτο η εταιρεία για αθέμιτη κοινή χρήση δεδομένων χρηστών μέσω ενσωματώσεων λογισμικού τρίτων με διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες.

Zoom

Δείτε επίσης: Zoom: Εξαγοράζει τη Five9 έναντι $14,7 δισ. – Το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της εταιρείας

Ο προκαταρκτικός διακανονισμός [PDF] κατατέθηκε το Σαββατοκύριακο και αυτή τη στιγμή αναμένει την έγκριση του δικαστηρίου.

Από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του περασμένου έτους, κατατέθηκαν 14 αγωγές εναντίον του Zoom, οι οποίες στη συνέχεια έγιναν ενοποιήθηκαν και έγιναν μια. Στη μήνυση, τα μέλη της αγωγής ισχυρίστηκαν ότι το Zoom παραπλάνησε τους χρήστες σχετικά με τις δυνατότητες κρυπτογράφησής του, μοιράστηκε δεδομένα χρηστών με ψηφιακές πλατφόρμες χωρίς συγκατάθεση και είχε ανεπαρκείς ελέγχους ασφαλείας και απορρήτου, γεγονός που οδήγησε σε zoombombings.

Δείτε επίσης: LuminousMoth: Η κινεζική APT καταχράται το Zoom brand για να στοχεύσει κυβερνητικές υπηρεσίες

Οι επιθέσεις zoombombings είναι ανεπιθύμητες και μη εξουσιοδοτημένες διακοπές των Zoom meetings από ξένους συμμετέχοντες. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πέρυσι έθεσε ως εγκληματικό το zoombombing, με άτομα που εκτελούν zoombombing να υπόκεινται σε πρόστιμα ή συλλήψεις για διάφορες κρατικές ή ομοσπονδιακές κατηγορίες.

Το ποσό των 85 εκατομμυρίων δολαρίων, εάν εγκριθεί, θα διατεθεί έτσι ώστε οι χρήστες που πλήρωσαν για έναν λογαριασμό να είναι επιλέξιμοι να λάβουν το μεγαλύτερο ποσό είτε του 15% των χρημάτων που πλήρωσαν στο Zoom για την κύρια συνδρομή τους στο Zoom Meetings είτε των $ 25 από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο 2020. Εν τω μεταξύ, άλλοι χρήστες που δεν είχαν συνδρομητικό λογαριασμό ενδέχεται να δικαιούνται να λάβουν έως και 15 δολάρια.

Παράλληλα με την πληρωμή των 85 εκατομμυρίων δολαρίων, το Zoom συμφώνησε να εφαρμόσει διάφορες αλλαγές που επικεντρώνονται στη βελτίωση της ασφάλειας, στην ενίσχυση της ιδιωτικής ζωής και στη διαφύλαξη των δεδομένων των καταναλωτών.

Η εταιρεία συμφώνησε να παράσχει ειδοποιήσεις κατά τη σύσκεψη για να διευκολύνει τους χρήστες να κατανοήσουν ποιος μπορεί να δει, να αποθηκεύσει και να μοιραστεί τις πληροφορίες και το περιεχόμενο των χρηστών του Zoom ειδοποιώντας τους χρήστες όταν ένας meeting host ή άλλος συμμετέχων χρησιμοποιεί μια εφαρμογή τρίτου μέρους κατά τη διάρκεια ενός meeting.

Δείτε επίσης: Το AI του Zoom θα επισημαίνει τις πιο σημαντικές στιγμές ενός meeting

Επίσης, το Zoom δεν θα επανεντάξει το κιτ ανάπτυξης λογισμικού Facebook (SDK) για iOS σε Zoom meetings για ένα έτος και θα ζητήσει από το Facebook να διαγράψει τυχόν δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ που έχουν ληφθεί από το SDK.

Στην πρόταση διακανονισμού, οι ενάγοντες έχουν επίσης υποβάλει αίτηση για να πληρώσει το Zoom για τα δικαστικά τους έξοδα, τα οποία θα ανέρχονταν σε επιπλέον 21,25 εκατομμύρια δολάρια.

Αναμένουμε να δούμε εάν θα εγκριθεί ο διακανονισμός.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS