ΑρχικήsecurityCrypto απάτη στοχεύει νέους followers του Elon Musk στο Twitter

Crypto απάτη στοχεύει νέους followers του Elon Musk στο Twitter

Αν ακολουθείτε τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter στην πλατφόρμα, προσέξτε! Σύμφωνα με το BleepingComputer, υπάρχουν απατεώνες που στοχεύουν τους νέους followers του Elon Musk στο Twitter, στα πλαίσια crypto απάτης.

Crypto απάτη Elon Musk

Στα πλαίσια της νέας απάτης, οι νέοι followers του Elon Musk φαίνεται πως προστίθενται σε μια λίστα “Deal of the Year” στο Twitter. Οι απατεώνες προσπαθούν να παρασύρουν τους χρήστες ώστε να καταθέσουν μικρά ποσά crypto στο πορτοφόλι τους (των επιτιθέμενων), με την ψευδή υπόσχεση ότι θα λάβουν ως αντάλλαγμα έως και 5000 Bitcoin.

Νέα crypto απάτη: ‘1000 νέοι followers του Elon Musk’ παίρνουν ‘5000 BTC’

Οι λογαριασμοί Twitter που ακολουθούν τον Elon Musk, την Tesla, τη SpaceX και συναφείς λογαριασμούς αποτελούν στόχο αυτής της νέας crypto giveaway απάτης, όπως ανακάλυψε το BleepingComputer.

Δείτε επίσης: Google Android: Εκατομμύρια χρήστες κινδυνεύουν λόγω hacks

Το site αναφέρει ότι μετά από follow στον Elon Musk στο Twitter, ήρθε μια περίεργη ειδοποίηση.

Ένας άγνωστος λογαριασμός με το λογότυπο του Twitter ως φωτογραφία προφίλ είχε προσθέσει το account – νέο follower σε μια λίστα του Twitter με τίτλο “Deal of the Year“.

Για τους περισσότερους λογαριασμούς Twitter, ο κατάλογος των followers τους είναι δημόσιος και μπορεί εύκολα να παρακολουθείται από οποιονδήποτε – ακόμη και από bots ή απειλητικούς παράγοντες.

H λίστα έχει 155 μέλη που προστέθηκαν από τον διαχειριστή της (επιτιθέμενος) και αυτοί οι λογαριασμοί όταν εξετάστηκαν από το BleepingComputer φάνηκαν να ακολουθούν τους Elon Musk, Tesla, SpaceX και σχετικούς οργανισμούς στο Twitter.

crypto απάτη Twitter

Παρατηρήστε την εικόνα στο επάνω μέρος.

Το banner φαίνεται να είναι ένα πραγματικό tweet από τον επίσημο λογαριασμό του Elon Musk, που υπόσχεται δωρεάν crypto σε “1000 νέους followers”.

Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ματιά, μπορεί κανείς να δει το πραγματικό όνομα χρήστη πίσω από τον λογαριασμό της crypto απάτης, δηλαδή, το “@CroweYoshiko”, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το όνομα της λίστας, “Deal of the Year”. Ως εικόνα προφίλ έχει το λογότυπο του Twitter, για να φαίνεται πιο αξιόπιστο και να πέφτει το μάτι του χρήστη εκεί.

Η διαφημιζόμενη διεύθυνση URL, είναι η freegiveaway.net, στην οποία καλούνται να κάνουν κλικ οι χρήστες.

Δείτε επίσης: Microsoft: Η DEV-0139 στοχοποιεί εταιρείες crypto μέσω Telegram

Ένα ψεύτικο κουίζ ζητά διεύθυνση BTC από τους followers

Στον ιστότοπο freedomgiveaway.net, οι χρήστες καλούνται αρχικά να επιβεβαιώσουν ότι “είναι άνω των 18 ετών”, και στη συνέχεια τους παρουσιάζεται ένα κουίζ με ερωτήσεις σχετικά με τον Musk, την Tesla, τη StarLink κλπ. Οι απαντήσεις είναι πολύ εύκολες γιατί αφορούν θέματα που είναι γνωστά σε όλους (επίσης η απάντηση θα μπορούσε να βρεθεί εύκολα με ένα google search).

Crypto απάτη στοχεύει νέους followers του Elon Musk στο Twitter

Αφού απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων, οι χρήστες βλέπουν μια οθόνη που τους ζητά να δώσουν τη διεύθυνση του Bitcoin crypto wallet τους. Ακόμα και αν επιλέξουν Ethereum, Bitcoin, Binance Coin ή “Δεν χρησιμοποιώ crypto”, ο ιστότοπος θα ζητήσει και πάλι μια διεύθυνση BTC.

Ο ιστότοπος υπόσχεται ότι το πορτοφόλι θα λάβει 5000 BTC, αλλά πρώτα οι followers-συμμετέχοντες πρέπει να καταθέσουν ένα μικρό ποσό—από 0,02 BTC σε 1 BTC.

Η διαφημιζόμενη διεύθυνση Bitcoin του εισβολέα είναι:

bc1qtq6sk3kfpdadgdwthk6weaa9q0ra65y6snqyy9

Το θύμα στέλνει τα χρήματα στο πορτοφόλι του επιτιθέμενου, αλλά δεν λαμβάνει ποτέ χρήματα πίσω, όπως συμβαίνει και με όλες τις crypto απάτες.

Μια πρόσφατη έκθεση από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Group-IB αποκάλυψε ότι φέτος, ο αριθμός των crypto scam domains έχει τριπλασιαστεί.

Τον Μάιο, η έρευνα των McAfee και BleepingComputer διαπίστωσε ότι τα ψεύτικα crypto giveaways είχαν κλέψει εκατομμύρια από θύματα, χρησιμοποιώντας βίντεο με τον Elon Musk. Σκοπός ήταν να παρασύρουν χρήστες σε scam crypto domains.

Σύμφωνα με το BleepingComputer που ανακάλυψε την απάτη, το πορτοφόλι που χρησιμοποιήθηκε από τους απατεώνες εμφανίζει προς το παρόν ένα υπόλοιπο 0,00 $ που δείχνει ότι κανείς δεν έχει πέσει ακόμα στην απάτη. Ωστόσο, μπορεί να είναι πολύ καινούρια, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Δείτε επίσης: Το Καναδικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας παραβιάστηκε από Κινέζους χάκερ

Οι λογαριασμοί Twitter που ακολουθούν διάσημες προσωπικότητες θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί με τα ύποπτα μηνύματα και τις ειδοποιήσεις που λαμβάνουν.

Τα crypto μπορεί να είναι ένας συναρπαστικός νέος τρόπος επένδυσης, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλοί απατεώνες εκεί έξω που αναζητούν τρόπους να εκμεταλλευτούν ανυποψίαστους χρήστες και επενδυτές. Γνωρίζοντας τις συνήθεις απάτες και λαμβάνοντας μέτρα για να προστατευτείτε από αυτές (έρευνα, αποφυγή ανεπιθύμητων μηνυμάτων, επιφυλακτικότητα απέναντι σε υποσχέσεις υψηλών αποδόσεων) μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε ασφαλείς!

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS