ΑρχικήinetWhatsApp view-once: Νέα safe λειτουργία προβολής μηνυμάτων

WhatsApp view-once: Νέα safe λειτουργία προβολής μηνυμάτων

Το WABetaInfo δημοσίευσε πρόσφατα πληροφορίες ότι το WhatsApp δοκιμάζει μια λειτουργία view-once για μηνύματα. Για την ακρίβεια εξακολουθεί να τη δοκιμάζεται και να την τελειοποιεί. Με αυτό το νέο χαρακτηριστικό, οι χρήστες του WhatsApp θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα που μπορούν να διαβαστούν μόνο μία φορά από τον παραλήπτη. Μετά την κυκλοφορία, αυτή η Ρύθμιση απορρήτου θα συμβάλει στη βελτίωση του απορρήτου των χρηστών στην πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Φέρνει avatars για τα 2 δισεκατομμύρια χρήστες του
WhatsApp

Σε μια εποχή όπου η ιδιωτικότητα βάλλεται όλο και περισσότερο, αυτή η νέα λειτουργία θα βοηθήσει τους χρήστες να διατηρούν τις συνομιλίες τους πιο ασφαλείς. Η πηγή αυτής της πληροφορίας μοιράστηκε επίσης μια εξήγηση σχετικά με τον τρόπο χρήσης αυτής της λειτουργίας μόλις γίνει διαθέσιμη για το WhatsApp. Αυτή η νέα λειτουργία view-once βρίσκεται ακόμη σε στάδιο δοκιμών beta. Ωστόσο, ενδέχεται να γίνει διαθέσιμη σε όλους τις επόμενες εβδομάδες.

Η λειτουργία προβολής view-once δεν είναι καινούργια για τους χρήστες του WhatsApp. Η δυνατότητα προβολής view-once για φωτογραφίες που αποστέλλονται μέσω του WhatsApp τέθηκε σε εφαρμογή το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μια προσωρινή εικόνα στους παραλήπτες, την οποία μπορούν να δουν μόνο μία φορα.

Σύντομα, οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα view-once ο ένας στον άλλο. Όπως και με τις φωτογραφίες, με αυτό το χαρακτηριστικό, οι παραλήπτες θα μπορούν να δουν το μήνυμα μόνο μία φορά. Αφού ο παραλήπτης δει το μήνυμα, δεν θα είναι πλέον προσβάσιμο.

Δείτε ακόμα: Έκθεση: Πωλούνται δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών WhatsApp

view-once

Αφού γίνει διαθέσιμη, η επιλογή view-once στο WhatsApp θα είναι το δεύτερο χαρακτηριστικό απορρήτου μηνυμάτων. Η άλλη λειτουργία ονομάζεται “Disappearing messages” και με αυτήν, τα αποσταλμένα μηνύματα διαγράφονται αυτόματα μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Οι χρήστες του WhatsApp θα έχουν περισσότερο έλεγχο της εμπειρίας ανταλλαγής μηνυμάτων με αυτές τις δύο νέες λειτουργίες απορρήτου.

Παρά την άφιξη αυτής της λειτουργίας στο WhatsApp, διάφορες ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής θα εξακολουθούν να υφίστανται. Θα βοηθήσει απλώς τους χρήστες να στέλνουν ασφαλή μηνύματα χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα που ανήκει στη Meta. Αυτή η λειτουργία θα είναι προσβάσιμη σε εκατομμύρια χρήστες σε μια μελλοντική σταθερή ενημέρωση.

Δείτε επίσης: WhatsApp Desktop: Σύντομα θα διαθέτει tab ‘Calls’

Συνολικά, το WhatsApp έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με αμέτρητους τρόπους από την ίδρυσή του το 2009. Ο φιλικός προς το χρήστη σχεδιασμός του επιτρέπει στον καθένα να το χρησιμοποιεί με ευκολία, ενώ τα διάφορα χαρακτηριστικά του το καθιστούν ένα ισχυρό εργαλείο τόσο για προσωπικές όσο και για επαγγελματικές επικοινωνίες. Με μεγάλη έμφαση στις ρυθμίσεις απορρήτου και την κρυπτογράφηση από end to end, το WhatsApp είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να είναι ο ηγέτης του κλάδου όσον αφορά τις ασφαλείς πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων για τα επόμενα χρόνια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS