ΑρχικήsecurityMicrosoft: Η νέα δυνατότητα ασφαλείας των Windows 11 απαιτεί "clean install"

Microsoft: Η νέα δυνατότητα ασφαλείας των Windows 11 απαιτεί “clean install”

Η Microsoft παρουσίασε πρόσφατα μια νέα δυνατότητα ασφαλείας για τους Windows Insiders που ονομάζεται Smart App Control. Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη που βασίζεται σε cloud για να μπλοκάρει μη αξιόπιστα προγράμματα. Ωστόσο, είναι σε πρώιμη κατάσταση με απαιτητικές απαιτήσεις για όποιον θέλει να το δοκιμάσει.

Δείτε επίσης: Διορθώθηκε το πρόβλημα του IE11 που εμπόδιζε τα Windows 11 upgrades

δυνατότητα ασφαλείας windows

Η Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση λειτουργιών ασφαλείας για τα Windows 11 με στόχο να “βοηθήσει στην προστασία της υβριδικής εργασίας” από κακόβουλες εφαρμογές και άλλους πιθανούς κινδύνους ασφαλείας για τους εταιρικούς χρήστες. Το τίμημα για αυτό το επιπλέον επίπεδο ασφάλειας θα είναι ένα “clean install” των Windows 11.

Όταν είναι ενεργοποιημένο, το Smart App Control χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και τη βάση γνώσεων cloud της Microsoft για να ελέγχει κάθε εφαρμογή που εκτελείται, αποκλείοντας οτιδήποτε ανυπόγραφο, άγνωστο ή γνωστό ότι είναι κακόβουλο. Δεν υπάρχει λίστα επιτρεπόμενων, επομένως οι αποκλεισμένες εφαρμογές θα περάσουν μόνο εάν τις υπογράψουν οι προγραμματιστές τους.

Προς το παρόν, δεν μπορούν όλα οι Windows Insiders να ενεργοποιήσουν το Smart App Control. Οι χρήστες που εκτελούν Windows 11 Insider build 22567 ή νεότερη έκδοση μπορούν να βρουν τη δυνατότητα στο Windows Security κάτω από το App & Browser Control, όπου είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Ωστόσο, η ενεργοποίησή της απαιτεί μια νέα εγκατάσταση των Windows, επομένως όσοι έλαβαν τη νέα εσωτερική έκδοση μέσω του Windows Update θα πρέπει να επανεγκαταστήσουν ή να επαναφέρουν τα Windows για να τη χρησιμοποιήσουν.

Δείτε επίσης: Η Microsoft θα αποκλείει ευάλωτους drivers στα Windows 10, Windows 11

Ακόμη και η ενεργοποίηση του Smart App Control το θέτει μόνο σε ανενεργό evaluation mode. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, τα Windows θα προσπαθήσουν να δουν εάν χρησιμοποιείτε τακτικά πάρα πολλά προγράμματα που θα επισήμανε το Smart App Control. Αν ναι, θα παραμείνει ανενεργό, αν και οι χρήστες μπορούν να το ενεργοποιήσουν χειροκίνητα.

δυνατότητα ασφαλείας windows

Δείτε επίσης: Ενημέρωση Windows 11 KB5011563: Διορθώνει BSOD και άλλα ζητήματα

Το Smart App Control δεν είναι η μόνη νέα δυνατότητα ασφαλείας που έρχεται με αυτήν την ενημέρωση ασφαλείας των Windows 11. Έρχονται βελτιώσεις στην ασφάλεια του λογαριασμού, των credentials και στο encryption. Ως μέρος της ώθησης Zero Trust (ανοίγει σε νέα καρτέλα) της Microsoft, η ιδέα είναι να βελτιωθεί η προστασία από επιθέσεις phishing και ο καλύτερος εντοπισμός για τους χρήστες που επισκέπτονται ιστοτόπους με παραβιασμένη ασφάλεια.

Πηγή πληροφοριών: techspot.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS