ΑρχικήUpdatesiOS 16.3: Προσφέρει υποστήριξη για Hardware security keys  

iOS 16.3: Προσφέρει υποστήριξη για Hardware security keys  

H Apple κυκλοφόρησε τη νέα έκδοση iOS 16.3 με την πολυαναμενόμενη υποστήριξη για Hardware security keys, ώστε να παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο άμυνας ενάντια σε απόπειρες phishing και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις συσκευές σας. Πρόκειται για την τρίτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 16 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο. Το iOS 16.3 έρχεται περισσότερο από ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του iOS 16.2 και η πιο σημαντική προσθήκη είναι αυτά τα φυσικά κλειδιά ασφαλείας.

Hardware security keys iOS 16.3

Τα Hardware security keys είναι μικρές συσκευές που μοιάζουν με στικάκι και υποστηρίζουν USB-C (με χρήση adapter) ή επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC) για σύνδεση σε Mac ή iPhone. Προσφέρουν έναν ασφαλή και βολικό τρόπο προστασίας των διαδικτυακών σας λογαριασμών από εγκληματίες του κυβερνοχώρου και άλλους κακόβουλους παράγοντες.

Δείτε επίσης: Apple Watch σώζει τη ζωή μιας εγκύου

Αυτές οι μικρές συσκευές μπορούν ουσιαστικά να χρησιμοποιηθούν ως ένα πρόσθετο βήμα επαλήθευσης, όταν χρησιμοποιείται έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων για Apple ID, αντί του τυπικού εξαψήφιου κωδικού επαλήθευσης που εμφανίζεται συνήθως στις συσκευές.

Τα Hardware security keys της Apple έχουν σχεδιαστεί για να φυλάσσονται σε μπρελόκ ή πορτοφόλι και πρέπει να βρίσκονται κοντά στη συσκευή, για να γίνει μια επιτυχημένη σύνδεση. Έτσι, αυτή η μέθοδος προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας ενάντια σε εκείνους τους κακόβουλους παράγοντες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό χωρίς εξουσιοδότηση, από απόσταση.

Πολλοί εγκληματίες του κυβερνοχώρου δημιουργούν συνήθως επιθέσεις phishing με στόχο να κλέψουν Apple ID credentials και τους κωδικούς πρόσβασης μιας χρήσης που αποστέλλονται στις συσκευές.

Ωστόσο, μόλις διαμορφωθεί ένα Apple ID με ένα κλειδί ασφαλείας, ακόμα και με μια προηγμένη επίθεση phishing που μπορεί να κλέψει τα credentials σας, ο απομακρυσμένος επιτιθέμενος δεν μπορεί να συνδεθεί καθώς δεν έχει πρόσβαση στο hardware security key.

Δείτε επίσης: Apple: Πώς έχει καταφέρει να αποφύγει τις απολύσεις;

Ρύθμιση κλειδιού ασφαλείας στο iPhone σας

Για βέλτιστη προστασία, η Apple συνιστά τη χρήση δύο κλειδιών ασφαλείας με το iOS. Το ένα πρέπει να το έχετε πάνω σας και το άλλο να το φυλάσσετε σε ένα ασφαλές μέρος, σε περίπτωση που χάσετε το πρώτο.

iOS 16.3: Προσφέρει υποστήριξη για Hardware security keys  

Για να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας με κλειδί ασφαλείας σε ένα iPhone, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κάντε κλικ στο όνομά σας > Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια > και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προσθήκη κλειδιού ασφαλείας.

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επαληθεύσετε ότι και τα δύο κλειδιά ασφαλείας σας είναι έτοιμα. Έπειτα, θα χρειαστεί να προσθέσετε το πρώτο τοποθετώντας το χρυσό τμήμα NFC του κλειδιού ασφαλείας σας στο επάνω μέρος του τηλεφώνου σας.

Αφού επιλέξετε το κλειδί ασφαλείας, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ζητήσει να συνδέσετε το δεύτερο.

Αφού συνδέσετε και τις δύο συσκευές, θα σας ζητηθεί να επανεξετάσετε τη λίστα με τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το Apple ID σας και να αποφασίσετε αν θέλετε να τις αποσυνδέσετε.

Δείτε επίσης: Η Apple κατηγορείται ξανά για άδικους κανονισμούς στο AppStore

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης, κάθε φορά που χρειάζεστε πρόσβαση στο Apple ID σας, είτε για εγκατάσταση εφαρμογών, είτε για αγορά είτε για σύνδεση σε άλλη συσκευή, θα πρέπει να πατήσετε το security key στο επάνω μέρος του τηλεφώνου σας για να ολοκληρώσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Σύμφωνα με το BleepingComputer, η δυνατότητα λειτουργεί με το YubiKey 5 NFC, το YubiKey 5C NFC και το Google Titan. Η Apple λέει ότι τα κλειδιά ασφαλείας YubiKey 5Ci και FEITAN ePass K9 NFC είναι επίσης συμβατά.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται hardware security keys, επιστρέψτε στη ρύθμιση “Κλειδιά ασφαλείας” και να κάνετε κλικ στην επιλογή “Κατάργηση όλων των κλειδιών ασφαλείας”. Μόλις αφαιρεθούν, θα επιστρέψετε αυτόματα στους εξαψήφιους κωδικούς επαλήθευσης.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS