ΑρχικήbusinessMicrosoft και OpenAI επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Microsoft και OpenAI επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες την επέκταση της συνεργασίας της με την OpenAI, τη δημιουργό του πολυσυζητημένου ChatGPT. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι ενθουσιασμένη γι’ αυτή τη συνεργασία και αναφέρει ότι έχει κάνει επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να επιταχύνει τις επαναστατικές εξελίξεις στην τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν όλοι από αυτή.

Microsoft OpenAI συνεργασία

Αυτή η συμφωνία ακολουθεί τις προηγούμενες επενδύσεις της Microsoft το 2019 και το 2021. Η εταιρεία επεκτείνει τη συνεχιζόμενη συνεργασία με την OpenAI στο AI supercomputing και την έρευνα και δίνει τη δυνατότητα για εμπορευματοποίηση των προηγμένων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης που προκύπτουν.

Δείτε επίσης: Η Microsoft σχεδιάζει να σκοτώσει την παράδοση malware μέσω των Excel XLL add-ins

Δημιουργήσαμε τη συνεργασία μας με την OpenAI γύρω από μια κοινή φιλοδοξία να προωθήσουμε υπεύθυνα την έρευνα αιχμής για την τεχνητή νοημοσύνη και να εκδημοκρατίσουμε την τεχνητή νοημοσύνη ως μια νέα τεχνολογική πλατφόρμα“, λέει ο CEO της Microsoft, Satya Nadella. “Σε αυτήν την επόμενη φάση της συνεργασίας μας, προγραμματιστές και οργανισμοί σε όλους τους κλάδους θα έχουν πρόσβαση στην καλύτερη υποδομή, μοντέλα και εργαλειοθήκη τεχνητής νοημοσύνης με το Azure για να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν τις εφαρμογές τους“.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Microsoft θα αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις της στην ανάπτυξη και χρήση ισχυρών υπερυπολογιστικών συστημάτων που υποστηρίζουν την έρευνα της OpenAI. Η Microsoft είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης cloud για την OpenAI και οι υπηρεσίες cloud της Microsoft θα τροφοδοτούν όλα τα OpenAI workloads σε προϊόντα, υπηρεσίες API και έρευνα.

Δείτε επίσης: Οι χάκερ χρησιμοποιούν συνημμένα Microsoft OneNote για να διαδώσουν malware

Η Microsoft σχεδιάζει επίσης να αναπτύξει τα μοντέλα της OpenAI σε διάφορα καταναλωτικά και εταιρικά προϊόντα. Φήμες λένε ότι η Microsoft ετοιμάζεται να “χτυπήσει” τη Google με την ενσωμάτωση του ChatGPT στα αποτελέσματα αναζήτησης του Bing και η εταιρεία φέρεται να εξετάζει την ενσωμάτωση κάποιας γλωσσικής τεχνολογίας AI στις εφαρμογές Word, PowerPoint και Outlook.

Η Microsoft δεν αποκαλύπτει ακριβώς πόσα έχει επενδύσει στην OpenAI, αλλά προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη στενή της σχέση για να εμπορευματοποιήσει περαιτέρω την υπηρεσία Azure OpenAI. Η Microsoft ξεκίνησε την κυκλοφορία αυτής της υπηρεσίας την περασμένη εβδομάδα και περιλαμβάνει μια σειρά από μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που κατασκευάστηκαν από την OpenAI, συμπεριλαμβανομένων των GPT-3.5, Codex και DALL-E. Έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις, ώστε να κάνουν χρήση των μοντέλων της OpenAI.

Τα τελευταία τρία χρόνια της συνεργασίας μας ήταν υπέροχα“, λέει ο CEO της OpenAI, Sam Altman. “Η Microsoft μοιράζεται τις αξίες μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε την ανεξάρτητη έρευνα και την εργασία μας για τη δημιουργία προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης που ωφελεί όλους“.

Η Microsoft αγόρασε ένα αποκλειστικό license για την υποκείμενη τεχνολογία πίσω από το GPT-3 το 2020, αφού επένδυσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην OpenAI το 2019. Έχει δημιουργήσει στενή σχέση με την OpenAI και σχεδιάζει επίσης να προσθέσει ένα μοντέλο AI text-to-image στο Bing που υποστηρίζεται από Το DALL-E 2 της OpenAI.

Δείτε επίσης: Microsoft: Σφάλμα απενεργοποιεί το Start Menu των Windows

Η OpenAI έγινε το κέντρο συζήτησης το τελευταίο διάστημα χάρη σε μια νέα δημιουργία της, το ChatGPT. Το ChatGPT είναι ένα πρωτότυπο chatbot τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται σε διάλογο, το οποίο μπορεί να κατανοεί τη φυσική ανθρώπινη γλώσσα και να παράγει λεπτομερές γραπτό κείμενο που μοιάζει με κείμενο γραμμένο από άνθρωπο.

Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη της οικογένειας GPT – ή Generative Pre-Trained Transformer – της κατηγορίας AI παραγωγής κειμένων. Με αυτό το νέο AI, μπορείτε να δημιουργήσετε ρεαλιστικά κείμενα πιο γρήγορα από ποτέ!

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS