ΑρχικήinetTwitter: Δυσλειτουργικές εφαρμογές τρίτων ενοχλούν τους χρήστες

Twitter: Δυσλειτουργικές εφαρμογές τρίτων ενοχλούν τους χρήστες

Πρόσφατα εμφανίστηκαν αναφορές που υποδεικνύουν ότι το Twitter μπορεί να μπλοκάρει σκόπιμα την πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές τρίτων, όπως το Tweetbot, αφήνοντας τους χρήστες στο σκοτάδι για μέρες. Αν αυτό αληθεύει, θα μπορούσε να είναι το σημείο καμπής που θα προκαλέσει τη μετάβαση μεγάλου αριθμού αφοσιωμένων χρηστών του Τwitter σε άλλες εφαρμογές. 

Δείτε επίσης: Twitter: Το ‘Verification For Organisations’ Feature έρχεται σύντομα!
Twitter

Το Tweetbot είναι μια προηγμένη εφαρμογή Twitter που παρέχει στους χρήστες ισχυρές δυνατότητες για τη διαχείριση των λογαριασμών τους. Δημιουργήθηκε από την Tapbots το 2011 και από την κυκλοφορία του έχει γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές τρίτων που είναι διαθέσιμες για τους χρήστες του Twitter. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν εύκολα θέματα, τάσεις, αναφορές, hashtags, συζητήσεις και πολλά άλλα μέσα από το εύχρηστο περιβάλλον εργασίας της.

Όπως αναφέρει το The Information, εσωτερικές επικοινωνίες στο Slack αποκαλύπτουν ότι η συνεχιζόμενη διακοπή λειτουργίας του Tweetbot και του Twitterific ήταν σκόπιμη. Παρά την έλλειψη διευκρινίσεων από το Twitter σχετικά με το γιατί αποφάσισε να διακόψει αυτές τις υπηρεσίες, είναι πιθανό να οφείλεται στο ότι δεν συνεισφέρουν αρκετά στα διαφημιστικά έσοδα.

Παρόλο που ορισμένες εφαρμογές τρίτων έχουν εκδόσεις χωρίς διαφημίσεις, αυτό δεν αποτελεί ιδανική λύση για το Twitter, δεδομένου ότι προσπαθεί να εξισορροπήσει τα μειούμενα έσοδα από διαφημίσεις. Η συνεχιζόμενη σιωπή του Twitter ως απάντηση στο ζήτημα έχει εντείνει την αυξανόμενη αγανάκτηση και αν σχεδιάζει να καταστήσει μόνιμους αυτούς τους περιορισμούς εφαρμογών τρίτων, η αγανάκτηση αυτή θα επεκταθεί αναπόφευκτα ακόμη περισσότερο.

Δείτε ακόμα: Ορισμένα third-party Twitter app δεν λειτουργούν αυτήν τη στιγμή

εφαρμογές τρίτων

Η απόλυτη σιωπή του Twitter έκανε και τις εταιρείες να εκφράζουν συναισθήματα απογοήτευσης και απόγνωσης. Αφού το Tweetbot παρουσίασε άλλη μια διακοπή λειτουργίας το Σαββατοκύριακο, ο συνιδρυτής Paul Haddad δήλωσε στο Mastodon ότι ήρθε η ώρα να “αναζητήσει μικρότερα αλλά πιο προσιτά εδάφη“. 

Το Twitter βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τις εφαρμογές τρίτων εδώ και αρκετό καιρό και φαίνεται ότι είναι αποφασισμένο να κόψει όλους τους δεσμούς στο μέλλον.

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, το Twitter έθεσε τέλος σε μια τεράστια σειρά χαρακτηριστικών σε εφαρμογές όπως το Tweetbot, το Talon και το Twitterific. Αυτό περιλάμβανε την απενεργοποίηση των API που επέτρεπαν τις ειδοποιήσεις push για αυτές τις εφαρμογές. Το 2012, το Twitter προειδοποίησε τους προγραμματιστές να αποφεύγουν τη δημιουργία εφαρμογών που περιείχαν το αρχικό χρονολόγιο.

Δείτε επίσης: Twitter για διαρροή email χρηστών: “Δεν κλάπηκαν από τα συστήματά μας”

Η απαγόρευση πολλών εφαρμογών τρίτων είναι μια σαφής ένδειξη της αλλαγής της κατεύθυνσης της εταιρείας και θα μπορούσε τελικά να προκαλέσει το αίσθημα ότι το Twitter, δεν είναι πλέον ένα φιλόξενο περιβάλλον. Για πολλούς, το Mastodon γίνεται ένα πιο φιλόξενο σπίτι.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS