ΑρχικήinetFacebook και TikTok μπλοκάρουν hashtags που διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας για τις εκλογές

Facebook και TikTok μπλοκάρουν hashtags που διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας για τις εκλογές

Το Facebook και το TikTok έχουν μπλοκάρει hashtags που χρησιμοποιούνται για τη διάδοση παραπληροφόρησης και θεωριών συνωμοσίας σχετικά με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Τα hashtags γενικά περιστράφηκαν γύρω από αβάσιμους ισχυρισμούς ότι οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να χειραγωγήσουν τις εκλογές για να νικήσουν τον Πρόεδρο Trump.

Στο Facebook, τα αποκλεισμένα hashtags περιλαμβάνουν το #stopthesteal, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για την υποβολή αβάσιμων ισχυρισμών για εκλογικές απάτες από τους Δημοκρατικούς, και το #sharpiegate, το οποίο κακώς ισχυρίζεται ότι η χρήση των μαρκαδόρων Sharpie προκάλεσε την μη εκτίμηση των ψήφων του Trump στην Αριζόνα. Το TikTok απέκλεισε το #sharpiegate, το #stopthesteal και τον γενικότερο όρο #riggedelection. Και τα δύο σύνολα των αποκλεισμένων hashtags εντοπίστηκαν από την TechCrunch.

TikTok Facebook

Παρόλο που το Twitter δεν φαίνεται να έχει αποκλείσει κανένα hashtag που να διαδίδει μια θεωρία συνωμοσίας για τις εκλογές, η εταιρεία προσθέτει tags προειδοποίησης σε ορισμένα tweets, λέγοντας ότι ενδέχεται να περιέχουν ανακριβείς πληροφορίες. Άλλα tweets έχουν επισημανθεί με ένα μήνυμα που ενθαρρύνει τους αναγνώστες να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις προσπάθειες ασφάλειας των εκλογών.

Η κατάργηση αυτών των hashtags που εστιάζονται στη συνωμοσία-θεωρία είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας των social media πλατφορμών για γρήγορη εξάλειψη της παραπληροφόρησης γύρω από τις εκλογές. Το Twitter έχει επισημάνει μέχρι και tweet που δημοσίευσε ο Trump που προβάλλουν αβάσιμους ισχυρισμούς για απάτη ή ανακριβές τρόπο με τον οποίο μετράται το σύνολο των ψήφων.

Το Facebook έχει προσθέσει παρόμοια tags, και χθες «κατέβασε» μια ομάδα με 300.000 μέλη που ονομαζόταν “Stop the Steal”, η οποία περιελάμβανε ισχυρισμούς απάτης χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Το Facebook είπε επίσης ότι «είδε ανησυχητικές εκκλήσεις για βία από μέλη της ομάδας».

Το TikTok είπε ότι το μπλοκάρισμα αυτών των hashtag ήταν μέρος της «προσέγγισης για παραπληροφόρηση, της ρητορικής μίσους και άλλο περιεχόμενο που παραβιάζει τις οδηγίες μας». Αυτά τα δύο hashtag καταργήθηκαν χθες επειδή “το περιεχόμενο αυτών των hashtag παραβίασαν την πολιτική μας”, δήλωσε εκπρόσωπος στο The Verge.

Το Twitter παρακολουθεί προληπτικά το hashtag #StopTheSteal και σχετικά Tweets από την Τρίτη το πρωί ανελλιπώς», δήλωσε εκπρόσωπος του The Verge. Το Twitter συνήθως δεν αποκλείει hashtag, αλλά μπορεί να αποτρέψει την τάση των hashtag που παραβιάζουν τις πολιτικές περιεχομένου της εταιρείας.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS