ΑρχικήsecurityRoyal Mail: Αναστέλλει τις διεθνείς υπηρεσίες της λόγω κυβερνοεπίθεσης

Royal Mail: Αναστέλλει τις διεθνείς υπηρεσίες της λόγω κυβερνοεπίθεσης

Ως αποτέλεσμα της σοβαρής διακοπής των υπηρεσιών που προέκυψε από μία κυβερνοεπίθεση, η Royal Mail, το κατεξοχήν σύστημα παράδοσης αλληλογραφίας του Ηνωμένου Βασιλείου, διακόπτει προσωρινά τις διεθνείς υπηρεσίες αποστολής.

Δείτε επίσης: Επικίνδυνη απάτη Royal Mail κλέβει τα χρήματα σας με νέα τακτική

Royal Mail

Παρά το γεγονός ότι όλες οι υπηρεσίες παράδοσης και παραλαβής παραμένουν αλώβητες από το περιστατικό, οι πελάτες θα πρέπει να αναστείλουν τυχόν εξαγωγές μέχρι νεωτέρας, καθώς τα δέματα δεν μπορούν να αποσταλούν σε διεθνείς τοποθεσίες. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες. Ευτυχώς όμως, δεν επηρεάστηκε η εσωτερική αλληλογραφία του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Σε ξεχωριστή δήλωση, η Royal Mail ενημέρωσε ότι τα δέματα που έχουν ήδη παραδοθεί ενδέχεται να υποστούν καθυστερήσεις- ωστόσο, οι υπηρεσίες Parcelforce Worldwide παραμένουν ανεπηρέαστες από την καθυστέρηση.

Παρά τις μικρές αναποδιές, οι εισαγωγικές μας δραστηριότητες παραμένουν μια ολοκληρωμένη υπηρεσία για όλους τους πελάτες. Οι υπηρεσίες Parcelforce Worldwide εξακολουθούν να λειτουργούν σε όλες τις υπερπόντιες τοποθεσίες, ωστόσο οι πελάτες θα πρέπει να αναμένουν καθυστέρηση 1-2 ημερών στην παράδοση“, δήλωσε η Royal Mail Company.

Δείτε ακόμα: Απάτη μέσω μηνυμάτων της ταχυδρομικής υπηρεσίας Royal Mail

Παρόλο που η Royal Mail δεν έχει ακόμη αποκαλύψει την ακριβή φύση αυτού του περιστατικού, έχει προσλάβει εξωτερικούς ειδικούς για να διεξάγουν συνεχή έρευνα και έχει αναφέρει το συμβάν σε οργανισμούς ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

κυβερνοεπίθεση

Ως απάντηση στο περιστατικό, ξεκινήσαμε γρήγορα έρευνα και ζητήσαμε τη συνδρομή εξωτερικών επαγγελματιών. Επιπλέον, οι ρυθμιστικοί μας φορείς και οι αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν ειδοποιηθεί για το συμβάν αυτό.

Αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό, το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC) συνεργάζεται με τη Royal Mail Group Ltd και την Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος για να κατανοήσει περαιτέρω τις επιπτώσεις του. Εκπρόσωπος του NCSC εξέφρασε την ευαισθητοποίησή του για το θέμα αυτό.

Το περιστατικό έρχεται μετά από μία ακόμα επίθεση το Νοέμβριο του 2022 που είχε ως αποτέλεσμα οι υπηρεσίες εντοπισμού της Royal Mail να μείνουν εκτός λειτουργίας για μια ολόκληρη ημέρα. Ως αποτέλεσμα της βλάβης, οι Βρετανοί κάτοικοι ήταν σε θέση να παρακολουθούν τις αποστολές, τις επιστολές και τα δέματά τους μόνο μέσω της εφαρμογής της Royal Mail, καθώς ο ιστότοπος Track and Trace δε λειτουργούσε.

Δείτε επίσης: Πώς να φτιάξετε φίλτρα στο Gmail;

Ως μία από τις παλαιότερες ταχυδρομικές εταιρείες της Βρετανίας, η Royal Mail έχει κερδίσει τη φήμη ότι παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα ή την αποτελεσματικότητα. Η Royal Mail προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε πελάτη. Περιλαμβάνουν την τυπική παράδοση επιστολών και δεμάτων (τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό), υπηρεσίες ταχυμεταφοράς για επείγουσες παραδόσεις, παρακολούθηση αποστολής για πρόσθετη ασφάλεια, ακόμη και εξειδικευμένες υπηρεσίες για επιχειρήσεις, όπως μαζική αλληλογραφία και εκστρατείες άμεσου μάρκετινγκ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS