ΑρχικήsecurityΑπάτη μέσω μηνυμάτων της ταχυδρομικής υπηρεσίας Royal Mail

Απάτη μέσω μηνυμάτων της ταχυδρομικής υπηρεσίας Royal Mail

Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλοί κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι έλαβαν ύποπτα, ψευδή μηνύματα που παρουσιάζονται ως η βρετανική ταχυδρομική υπηρεσία Royal Mail τα οποία συμβουλεύουν ότι θα πρέπει να γίνει ένας διακανονισμός ή να καταβληθεί «τέλος αποστολής», για να λάβουν ένα πακέτο.

Royal Mail απάτη

Δείτε επίσης: FBI-CISA: Phishing emails διανέμουν γνωστό malware

Το μήνυμα περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο προς έναν φαινομενικά νόμιμο ιστότοπο, ο οποίος στη συνέχεια ζητά προσωπικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών στοιχείων, ώστε να γίνει η πληρωμή.

Τα μηνύματα στέλνονται με την κλασική φόρμα ηλεκτρονικού ψαρέματος και οι κακόβουλοι παράγοντες προσπαθούν να αποσπάσουν πολύτιμες πληροφορίες από τα θύματά τους. Μερικά από τα εμφανή σημάδια αυτών των ψεύτικων μηνυμάτων, είναι το αίτημα για άμεση πληρωμή με προθεσμία και ένα ανεπίσημο URL με τυχαίες παύλες και επιπλέον λέξεις πριν από το .com.

Δείτε ακόμα: Microsoft email: Χρήστες λαμβάνουν phishing emails που πλαστογραφούν courier

Η ηθοποιός Emmeline Hartley, η οποία έπεσε επίσης θύμα αυτής της απάτης, μοιράστηκε την εμπειρία της στο Twitter, συμπεριλαμβανομένου του τι συνέβη σε αυτήν, αφού είχε εισάγει τα στοιχεία της τράπεζάς της, μετά το κλικ στον σύνδεσμο του μηνύματος.

Δυστυχώς, το άτομο που επικοινωνούσε με την Hartley ήταν στην πραγματικότητα μέρος της απάτης. Αφού της ζήτησε να μεταφέρει όλα τα χρήματά της στον “νέο λογαριασμό” που είχε δημιουργήσει, διέκοψε στη συνέχεια την κλήση. Η Hartley είναι τώρα σε επαφή με την ομάδα της Barclays για να προσπαθήσει να ανακτήσει τα χρήματά της.

Όσοι έπεσαν θύματα της συγκεκριμένης απάτης το έχουν δημοσιεύσει στο Twitter, ελπίζοντας να προειδοποιήσουν τους υπόλοιπους. Η απάτη έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού η χώρα βρίσκεται σε lockdown και πολλοί να βασίζονται περισσότερο από το συνηθισμένο στις υπηρεσίες παράδοσης.

Δείτε επίσης: Οι χρήστες των forums του dark web αυξήθηκαν κατά το lockdown

Όσοι λαμβάνουν μήνυμα από τη Royal Mail, πρέπει να ελέγξουν την επίσημη εφαρμογή ή τον ιστότοπο με τον αριθμό παρακολούθησης ή να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί της, για να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητά του.

Εάν κάποιος έχει πέσει θύμα μιας τέτοιας απάτης πληρωμής, θα πρέπει να επικοινωνήσει αμέσως με την τράπεζά του εάν έχει δώσει τα στοιχεία του και μπορεί να αναφέρει το περιστατικό στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS