ΑρχικήinetΟ Elon Musk προτρέπει την Ευρώπη να στραφεί στην πυρηνική ενέργεια για...

Ο Elon Musk προτρέπει την Ευρώπη να στραφεί στην πυρηνική ενέργεια για τις ανάγκες της

Ο Elon Musk το Σαββατοκύριακο πίεσε για μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου και προέτρεψε την Ευρώπη να στραφεί προς την πυρηνική ενέργεια για τις ενεργειακές της ανάγκες. Τα tweets του CEO της Tesla πραγματοποιήθηκαν καθώς οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν και ένα ουκρανικό πυρηνικό εργοστάσιο πέρασε στα χέρια της Ρωσίας.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Αντιδράσεις μετά τη σύγκριση του Justin Trudeau με τον Αδόλφο Χίτλερ

 Elon Musk

«Δεν μου αρέσει που το λέω, αλλά πρέπει να αυξήσουμε αμέσως την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου», έγραψε ο Elon Musk στο Twitter την Παρασκευή. «Πρέπει να λάβουμε έκτατα μέτρα».

Σημείωσε ότι αυτό θα μπορούσε να βλάψει τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως της Tesla, αλλά αναγνώρισε ότι η βιώσιμη παραγωγή ενέργειας δεν θα μπορούσε να αναπληρώσει αμέσως τις χαμένες ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Ρωσία είναι μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, παρέχοντας το 10% της προμήθειας παγκοσμίως και περίπου το 40% για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πόλεμος έχει δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και πολλών εθνών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αγοράζουν ενέργεια από εκείνη.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk ενεργοποιεί την υπηρεσία Starlink στην Ουκρανία

Την Κυριακή, ο Musk έστρεψε την προσοχή του και στην πυρηνική ενέργεια μετά τη ρωσική κατάληψη του πυρηνικού σταθμού της Ουκρανίας (στη Zaporizhzhia), του μεγαλύτερου εργοστασίου στην Ευρώπη.

«Ας ελπίσουμε ότι είναι πλέον εξαιρετικά προφανές ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επανεκκινήσει τους αδρανείς πυρηνικούς σταθμούς και να αυξήσει την παραγωγή ενέργειας των υπαρχόντων», έγραψε στο Twitter. “Αυτό είναι *κρίσιμο* για την εθνική και διεθνή ασφάλεια.”

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο την Παρασκευή, σε ένα tweet, χαρακτήρισε την επίθεση της Ρωσίας στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia έγκλημα πολέμου. Και οι δυνάμεις εισβολής προχωρούν προς ένα άλλο πυρηνικό εργοστάσιο, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy στους αμερικανούς νομοθέτες το Σαββατοκύριακο.

Δείτε επίσης: Musk για Starlink προς Ουκρανούς: Παρακαλούμε για προσεκτική χρήση

Πολλές χώρες έχουν καταργήσει σταδιακά την πυρηνική ενέργεια μετά από ατυχήματα όπως η μερική κατάρρευση του αντιδραστήρα Three Mile Island της Πενσυλβάνια το 1979, η κατάρρευση του Τσερνομπίλ της Ουκρανίας το 1986 και το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα το 2011. Η κατάρρευση του Τσερνομπίλ συνέβη ενώ η Ουκρανία ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης. Η τοποθεσία του πρώην εργοστασίου βρίσκεται επί του παρόντος κατεχόμενη από ρωσικές δυνάμεις.

 Elon Musk

Η Γερμανία είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που απομακρύνονται από την πυρηνική ενέργεια. Το 2011, η τότε καγκελάριος Angela Merkel ανακοίνωσε μια ενεργειακή μετάβαση που θα καταργούσε σταδιακά την πυρηνική ενέργεια και τον άνθρακα υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Γερμανία έκλεισε τρία πυρηνικά εργοστάσια στα τέλη του 2021, αφήνοντας τρία εργοστάσια ενεργά στη χώρα. Βέβαια να σημειώσουμε ότι η Γερμανία έχει γίνει περισσότερο εξαρτημένη από τη Ρωσία για τις προμήθειες φυσικού αερίου και άνθρακα, σημείωσε το Bloomberg. Όμως, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η Γερμανία εξέπληξε τη Ρωσία σταματώντας την έγκριση του Nord Stream 2, ενός αγωγού φυσικού αερίου που εκτείνεται από τη Ρωσία στη Γερμανία.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS