ΑρχικήinetΟ Elon Musk ενεργοποιεί την υπηρεσία Starlink στην Ουκρανία

Ο Elon Musk ενεργοποιεί την υπηρεσία Starlink στην Ουκρανία

Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk, δήλωσε το Σάββατο ότι οι δορυφόροι Starlink της εταιρείας είναι πλέον ενεργοί πάνω από την Ουκρανία, ώστε να μπορούν να έχουν οι άνθρωποι πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η ρωσική εισβολή έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και σε αυτό τον κλάδο.

Δείτε επίσης: Η COSMOTE διευκολύνει την επικοινωνία από και προς την Ουκρανία

Η υπηρεσία δορυφορικού Internet, Starlink, είναι πλέον ενεργή στην Ουκρανία. Περισσότερα terminals βρίσκονται καθ’ οδόν“, έγραψε ο Elon Musk στο Twitter το Σάββατο.

Starlink Ουκρανία
Ο Elon Musk ενεργοποιεί την υπηρεσία Starlink στην Ουκρανία

Οι ενέργειες του Musk ήρθαν ως απάντηση στην έκκληση ενός ανώτερου κυβερνητικού αξιωματούχου της Ουκρανίας για παροχή περισσότερων σταθμών Starlink στη χώρα.

Ενώ προσπαθείτε να αποικίσετε τον Άρη — η Ρωσία προσπαθεί να καταλάβει την Ουκρανία! Ενώ οι πύραυλοί σας προσγειώνονται επιτυχώς από το διάστημα — οι ρωσικοί πύραυλοι επιτίθενται σε Ουκρανούς πολίτες! Σας ζητάμε να παρέχετε στην Ουκρανία Starlink stations“, έγραψε στο Twitter ο Mykhailo Fedorov, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας και υπουργός ψηφιακού μετασχηματισμού.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Χρειαζόμαστε εθελοντές χάκερ για την προστασία κρίσιμων υποδομών

Ο Elon Musk φαίνεται ότι άκουσε την έκκληση του κ. Fedorov. Το Starlink είναι το αναπτυσσόμενο δίκτυο ιδιωτικών, orbital δορυφόρων της SpaceX που υπόσχεται ισχυρή σύνδεση στο Διαδίκτυο σε όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη. Οι πρωτότυποι δορυφόροι εκτοξεύτηκαν σε τροχιά το 2018. Από τότε η εταιρεία έχει στείλει σχεδόν 2.000 δορυφόρους Starlink σε τροχιά, μέσα από δεκάδες επιτυχημένες εκτοξεύσεις.

Πρόκειται για μια υπηρεσία δορυφορικού Ίντερνετ, που παρέχει μια εναλλακτική λύση στα επίγεια συστήματα που συχνά είναι δύσκολο να αναπτυχθούν σε απομακρυσμένες περιοχές ή είναι ευάλωτα σε διακοπή λόγω στρατιωτικής δράσης ή φυσικής καταστροφής, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία.

Elon Musk Ουκρανία
Ο Elon Musk ενεργοποιεί την υπηρεσία Starlink στην Ουκρανία

Χάρη στο Starlink του Elon Musk, οι άνθρωποι στην Ουκρανία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ακόμα και αν έχει προβλήματα το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της χώρας.

Δείτε επίσης: Η Ουκρανία συνδέει phishing που στοχεύει ένοπλες δυνάμεις με Λευκορώσους χάκερ

Μεγάλες εταιρείες παίρνουν μέτρα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους στην Ουκρανία, σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Την προηγούμενη εβδομάδα, το Facebook ανακοίνωσε ότι επιτρέπει στους χρήστες της Ουκρανίας να κλειδώνουν το προφίλ τους (lock profile), ώστε να μην μπορεί κανείς πέρα από τους φίλους τους να κατεβάσουν ή να μοιραστούν τη φωτογραφία του προφίλ τους ή να δουν αναρτήσεις στο χρονολόγιό τους. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για δημοσιογράφους, ακτιβιστές και άλλους ανθρώπους που μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS