ΑρχικήinetMusk για Starlink προς Ουκρανούς: Παρακαλούμε για προσεκτική χρήση

Musk για Starlink προς Ουκρανούς: Παρακαλούμε για προσεκτική χρήση

Μέρες μετά την αποστολή των SpaceX Starlink internet terminals στην Ουκρανία, ο Elon Musk προειδοποιεί τους ανθρώπους εκεί λέγοντας: «παρακαλούμε για προσεκτική χρήση». Ως μη ρωσικό σύστημα επικοινωνιών, η δορυφορική διαδικτυακή υπηρεσία Starlink έχει «μεγάλη» πιθανότητα να στοχοποιηθεί κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής, είπε ο Musk.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SpaceX συμβούλεψε τους χρήστες να ενεργοποιούν το Starlink μόνο όταν χρειάζεται και να τοποθετούν την κεραία όσο το δυνατόν πιο μακριά από τους ανθρώπους. Πρότεινε και εμφανώς καμουφλαρισμένες κεραίες.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες στον κυβερνοχώρο έχουν προειδοποιήσει ότι τα συστήματα δορυφορικών επικοινωνιών μπορούν να θέσουν τους χρήστες σε κίνδυνο, ιδιαίτερα δεδομένης της εκτεταμένης εμπειρίας της Ρωσίας να στοχεύει δορυφόρους.

Ο John Scott-Railton, ανώτερος ερευνητής στο Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο, σημείωσε στο Twitter το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι “εάν ο #Putin ελέγχει τον αέρα πάνω από την #Ουκρανία, τα αuplink transmissions των χρηστών γίνονται φάροι… για αεροπορικές επιδρομές”.

Επιπλέον, ο διευθυντής του Εθνικού Γραφείου Αναγνώρισης των ΗΠΑ (NRO) Christopher Scolese προειδοποίησε πρόσφατα ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί να στοχεύσει δορυφόρους για να διακόψει την κυκλοφορία του Διαδικτύου που βασίζεται σε δορυφόρους, τις επικοινωνίες και τις υπηρεσίες GPS. Ο Scolese είπε ότι εάν η Ρωσία αισθανθεί ότι χρειάζεται, θα επεκτείνει τον πόλεμό της στο διάστημα.

Musk Starlink

Ενώ η χρήση δορυφορικών επικοινωνιών ενέχει σοβαρούς κινδύνους, αποφεύγει τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συμβατική ευρυζωνική σύνδεση σταθερής τηλεφωνίας. Η εταιρεία NetBlocks είπε στο ZDNet ότι η συνδεσιμότητα στην Ουκρανία έχει μειωθεί κατά 20% από την έναρξη της σύγκρουσης, μετά την αύξηση των ρωσικών βομβαρδιστικών εκστρατειών και των πυραύλων.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS