ΑρχικήinetΗ Intel διακόπτει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία

Η Intel διακόπτει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία

Η Intel ανακοίνωσε την Τρίτη το βράδυ ότι ανέστειλε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στη Ρωσία λόγω της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία. Έτσι μπαίνει στη λίστα των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών που απομακρύνονται από τη χώρα για να δείξουν τη δυσαρέσκεια και τη διαφωνία τους με αυτή την κατάσταση.

Δείτε επίσης: Intel: Ο Core i9-12900KS είναι ο “ταχύτερος desktop επεξεργαστής”

Intel Ρωσία

Η εταιρεία κατασκευής τσιπ είχε ήδη αναστείλει όλες τις αποστολές σε πελάτες στη Ρωσία και τη Λευκορωσία τον περασμένο μήνα, αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις που απέτρεψαν την εξαγωγή τεχνολογικών προϊόντων στις χώρες.

Τώρα, όμως, η Intel κάνει ένα βήμα παραπάνω και διακόπτει όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 1.200 υπάλληλοι της εταιρείας βρίσκονται στη Ρωσία.

Η Intel συνεχίζει να ενώνεται με την παγκόσμια κοινότητα καταδικάζοντας τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και ζητώντας ταχεία επιστροφή στην ειρήνη“, ανακοίνωσε η Intel σε δελτίο τύπου την Τρίτη το βράδυ.

Έχουμε αναστείλει όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία. Αυτό ακολουθεί την προηγούμενη απόφασή μας να αναστείλουμε όλες τις αποστολές προϊόντων σε πελάτες στη Ρωσία και τη Λευκορωσία“, ανέφερε ακόμα η Intel.

Όσον αφοράς στους Ρώσους υπαλλήλους που επηρεάζονται από αυτή την απόφαση, η Intel είπε ότι εργάζεται για την υποστήριξη αυτών των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας και έχει εφαρμόσει “σχέδια business continuity” για να ελαχιστοποιήσει την αναστάτωση.

Δείτε επίσης: Dell, Intel και Nvidia συνεργάζονται σε ένα metaverse για επαγγελματίες

Με την AMD, την Intel και την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) να διακόπτουν όλες τις πωλήσεις και αποστολές στη Ρωσία, η χώρα αντιμετωπίζει μια κρίση IT, που θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε τηλεπικοινωνίες και αλλού.

Τον περασμένο μήνα, η Επιτροπή RSPP για τις Επικοινωνίες και την Πληροφορική της Ρωσίας προειδοποίησε για πιθανές διακοπές της υπηρεσίας Διαδικτύου λόγω της έλλειψης διαθέσιμου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και ανταλλακτικών.

Η ρωσική κυβέρνηση φέρεται επίσης να αναζητά τρόπους για να ξεπεράσει μια κρίση αποθήκευσης δεδομένων στον δημόσιο τομέα, καθώς οι υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών cloud, δεν πωλούν πλέον στη Ρωσία.

Δείτε επίσης: Η Intel ετοιμάζει νέα εργοστάσια παραγωγής chip στη Γερμανία

Άλλες εταιρείες τεχνολογίας που γύρισαν την πλάτη στη Ρωσία είναι η Apple, που σταμάτησε τις πωλήσεις προϊόντων μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η Adobe και η General Electric. Επιπλέον, το Spotify, μαζί με ειδησεογραφικά μέσα όπως το CNN, το ABC και το BBC έχουν αναστείλει τις υπηρεσίες στη χώρα ως απάντηση σε έναν νέο νόμο που περιορίζει δραματικά την ελευθερία του λόγου.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS