ΑρχικήinetΤο Spotify κλείνει το γραφείο του στη Ρωσία ως απάντηση στην επίθεση...

Το Spotify κλείνει το γραφείο του στη Ρωσία ως απάντηση στην επίθεση στην Ουκρανία

Την Τετάρτη το Spotify ανακοίνωσε ότι έκλεισε το γραφείο του στη Ρωσία επ’ αόριστον ως απάντηση σε αυτό που η πλατφόρμα audio streaming περιέγραψε ως «απρόκλητη επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία».

Δείτε επίσης: Η Apple σταματά την πώληση προϊόντων της στη Ρωσία

Spotify Ρωσία

Από τον Ιούλιο του 2021, η ρωσική νομοθεσία που υπέγραψε ο Πρόεδρος Vladimir Putin υποχρεώνει τις ξένες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης με περισσότερους από 500.000 καθημερινούς χρήστες να ανοίγουν τοπικά γραφεία ή να υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς.

Πριν από την προθεσμία του Μαρτίου, μόνο λίγες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του Spotify, είχαν συμμορφωθεί.

Από την στιγμή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική επιχείρηση», οι δυτικές κυβερνήσεις προτρέπουν τις εταιρείες να απωθήσουν τον Putin με κάθε δυνατό τρόπο.

Δείτε επίσης: Η ομάδα Anonymous εξαπολύει «κυβερνοπόλεμο» κατά της Ρωσίας

«Η πρώτη μας προτεραιότητα την περασμένη εβδομάδα ήταν η ασφάλεια των εργαζομένων μας και η διασφάλιση ότι το Spotify θα συνεχίσει να λειτουργεί ως σημαντική πηγή παγκόσμιων και περιφερειακών ειδήσεων σε μια εποχή που η πρόσβαση στις πληροφορίες είναι πιο σημαντική από ποτέ», ανέφερε το Spotify σε μια δήλωση που έκανε.

Το Spotify είπε ότι έχει αναθεωρήσει χιλιάδες κομμάτια περιεχομένου από την έναρξη του πολέμου και περιόρισε τη δυνατότητα εντοπισμού εκπομπών που ανήκουν και λειτουργούν από ΜΜΕ που συνδέονται με το ρωσικό κράτος.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το Spotify αφαίρεσε και όλο το περιεχόμενο από τα κρατικά μέσα RT και Sputnik στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο, εκτός από τη Ρωσία, ακολουθώντας τα βήματα των Facebook (Meta) και Twitter.

Την Τετάρτη το Sputnik ανέφερε μέσω email ότι «οποιοιδήποτε περιορισμοί στα μέλη του Τύπου είναι κραυγαλέα λογοκρισία και το πιο βρώμικο παράδειγμα παραβίασης της ελευθερίας του λόγου».

Δείτε επίσης: Αυξημένες οι επιθέσεις στα ουκρανικά sites μετά την εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία

Το Spotify είπε ότι θα υποστηρίξει και τις τοπικές ανθρωπιστικές προσπάθειες κάνοντας δωρεές.

Πηγή πληροφοριών: reuters.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS