ΑρχικήsecurityΗ ομάδα Anonymous εξαπολύει «κυβερνοπόλεμο» κατά της Ρωσίας

Η ομάδα Anonymous εξαπολύει «κυβερνοπόλεμο» κατά της Ρωσίας

Η ομάδα hacking Anonymous φαίνεται να παίρνει μέρος στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας δηλώνοντας ότι εξαπολύει «κυβερνοπόλεμο» εναντίον του προέδρου Vladimir Putin και της ρωσικής κυβέρνησης.

Anonymous

Δείτε επίσης: CISA και FBI: Data wiping επιθέσεις θα εμφανιστούν και εκτός Ουκρανίας

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μια ανάρτηση στο Twitter από έναν λογαριασμό με το όνομα “Anonymous” – με 7,4 εκατομμύρια ακόλουθους και σχεδόν 190.000 Tweets – κάλεσε τους χάκερ σε όλο τον κόσμο να στοχεύσουν τη Ρωσία.

Μια ανάρτηση από τον λογαριασμό στις 24 Φεβρουαρίου ανέφερε ότι η παγκόσμια ομάδα ετοιμάζεται για δράση εναντίον της Ρωσίας — «και θα κάνουμε retweet τις προσπάθειές αυτών των χάκερ», ανέφερε.

Τις επόμενες ημέρες, αναρτήσεις του λογαριασμού ανέλαβαν την ευθύνη για την απενεργοποίηση ιστοσελίδων που ανήκαν στον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Gazprom, στο κρατικά ελεγχόμενο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RT και σε πολλές ρωσικές και λευκορωσικές κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του επίσημου ιστότοπου του Κρεμλίνου.

Οι μεταγενέστερες δημοσιεύσεις πήραν τα εύσημα για τη διακοπή των ρωσικών παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου και τη διαρροή εγγράφων και email από τη Λευκορωσική εταιρεία κατασκευής όπλων Tetraedr.

Δείτε επίσης: Ουκρανία – Σύνορα: Η Tesla προσφέρει δωρεάν supercharging

Ο κάτοχος του λογαριασμού συνόψισε τις προθέσεις της ομάδας σε μια ανάρτηση στο Twitter την περασμένη εβδομάδα, η οποία ανέφερε: «Οι Anonymous κάνουν συνεχείς προσπάθειες για να διατηρεί τον ιστότοπο της κυβέρνησης .ru εκτός σύνδεσης και να προωθήσει πληροφορίες στον ρωσικό λαό ώστε να είναι απαλλαγμένος από την κρατική μηχανή λογοκρισίας του Putin. Έχουμε επίσης συνεχείς επιχειρήσεις για να κρατήσουμε τον ουκρανικό λαό στο διαδίκτυο όσο καλύτερα μπορούμε».

«Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιεί βόμβες για να ρίχνει σε αθώους ανθρώπους, αλλά οι Anonymous χρησιμοποιούν λέιζερ για να σκοτώνουν ιστοσελίδες της ρωσικής κυβέρνησης», έγραφε μια ανάρτηση στις 26 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχει επίσημος λογαριασμός

Παρά τους πολλούς ακόλουθους του λογαριασμού, το άτομο —ή πρόσωπα— πίσω από τον λογαριασμό «Anonymous» στο Twitter αρνήθηκε ότι είναι ο επίσημος λογαριασμός της ομάδας, δηλώνοντας σε μια ανάρτησή του: «Είμαστε ένα αποκεντρωμένο κίνημα αντίστασης. Δεν υπάρχει επίσημος λογαριασμός των #Anonymous.»

Είναι ένας από τους πολλούς λογαριασμούς Twitter που υποτίθεται ότι λειτουργούν κάτω από τη μεγαλύτερη ομπρέλα λογαριασμών κοινωνικών μέσων που συνδέονται με τους Anonymous, αν και φαίνεται να είναι ένας από τους μεγαλύτερους.

Η τεκμηρίωση των ισχυρισμών της ομάδας είναι δύσκολη, αν όχι αδύνατη, καθώς η ανωνυμία είναι βασικό δόγμα της συλλογικότητας.

Anonymous

Δείτε επίσης: Microsoft: Η Ουκρανία δέχτηκε επιθέσεις από το FoxBlade malware πριν την εισβολή

Η προσέλκυση των διαδικτυακών χάκερ είναι ένα ακόμη παράδειγμα του πώς οι παγκόσμιοι παίκτες – από δυνάμεις του ΝΑΤΟ και διεθνείς επιχειρήσεις μέχρι καθημερινούς καταναλωτές – χρησιμοποιούν τη μόχλευση τους, μεγάλη ή μικρή, για να διαμαρτυρηθούν για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι ταυτότητες όσων βρίσκονται πίσω από τους Anonymous είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστες. Ένα καρφιτσωμένο μήνυμα στον λογαριασμό «Anonymous» στο Twitter αναφέρει ότι είναι «άνθρωποι της εργατικής τάξης που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα… που συμφωνούν σε μερικές βασικές αρχές: ελευθερία πληροφόρησης, ελευθερία του λόγου, accountability για εταιρείες και κυβερνήσεις, ιδιωτικότητα και ανωνυμία για ιδιώτες».

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS