ΑρχικήUpdatesGoogle Chrome: Επιτρέπει προσθήκη σημειώσεων σε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης

Google Chrome: Επιτρέπει προσθήκη σημειώσεων σε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης

Η Google δοκιμάζει μια νέα λειτουργία στο Chrome, που επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν σημειώσεις για τους κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε εκκαθάριση των cache και cookies στο Google Chrome;

Η νέα λειτουργία εντοπίστηκε στο Google Chrome Canary (έκδοση 101), μία πειραματική μελλοντική έκδοση, που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή αργότερα.

Αυτή η δυνατότητα θα επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργαστούν έναν υπάρχοντα αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης για να προσθέσουν πληροφορίες, όπως διευθύνσεις email που σχετίζονται με τον λογαριασμό, ερωτήσεις/απαντήσεις ασφαλείας ή άλλες πληροφορίες που μπορεί να απαιτούνται κατά τη σύνδεση ή τη χρήση του ιστότοπου.

Η Google δοκιμάζει αυτή τη δυνατότητα σε ένα υποσύνολο χρηστών, καθώς δεν εμφανίζεται σε όλα τα προγράμματα περιήγησης.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, αλλά σε αυτό το σημείο, δεν είναι σαφές πόσο καλά θα προστατεύονται αυτές οι σημειώσεις.

Δείτε ακόμα: Πώς να εισάγετε σελιδοδείκτες στον Google Chrome

Κακόβουλο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να κλέβει πληροφορίες όπως το RedLine, μπορεί ήδη να κλέψει τις βάσεις δεδομένων κωδικών πρόσβασης του Chrome, επομένως εάν οι σημειώσεις συνοδεύονται από αυτές, θα είναι επίσης ευάλωτες.

Για όσους εισάγουν ευαίσθητες πληροφορίες που σχετίζονται άμεσα με τον κωδικό πρόσβασης, η νέα δυνατότητα θα αυξήσει ενδεχομένως τον κίνδυνο παραβίασης των λογαριασμών τους.

Ακόμα κι αν ένας κακόβουλος χρήστης υποκλέψει τη λίστα των κωδικών πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο Chrome, δεν θα τον βοηθήσει να παρακάμψει τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων που οι χρήστες ενδέχεται να έχουν διαμορφώσει στον λογαριασμό τους.

Ωστόσο, εάν ένας χρήστης αποθηκεύσει εφεδρικούς κωδικούς MFA ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες στο πεδίο σημειώσεων, θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν παράγοντα απειλής αυξημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Τρόπος ενεργοποίησης των flags για δοκιμή δυνατοτήτων beta

Εάν χρειάζεται οπωσδήποτε να αποθηκεύσετε σημειώσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας, οι περισσότεροι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης προσφέρουν αυτήν την επιλογή σε συνδυασμό με ισχυρή κρυπτογράφηση και προστασία, επομένως αυτός μπορεί να είναι ένας πιο ασφαλής τρόπος για να το κάνετε.

Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε αυτήν τη δυνατότητα στο Chrome Canary, σημειώστε ότι η κυκλοφορία της είναι σταδιακή, επομένως ενδέχεται να μην τη βλέπετε ακόμα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS