ΑρχικήHow ToGoogle Chrome: Τρόπος ενεργοποίησης των flags για δοκιμή δυνατοτήτων beta

Google Chrome: Τρόπος ενεργοποίησης των flags για δοκιμή δυνατοτήτων beta

Το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome έχει πάρα πολλές δυνατότητες, αλλά πολλές από αυτές δεν είναι διαθέσιμες από προεπιλογή. Τα “flags” του Chrome μπορούν να ενεργοποιήσουν πειραματικές και beta λειτουργίες, αν γνωρίζετε πού να τις βρείτε. Είναι εκπληκτικά εύκολο να γίνει.

Δείτε επίσης: Google: Διορθώνει zero-day bug με έκτακτο Chrome update

Chrome

Η Google συχνά τοποθετεί λειτουργίες πίσω από flags προτού να είναι έτοιμες για να κυκλοφορήσουν. Μερικές φορές αυτές οι λειτουργίες πηγαίνουν και στις σταθερές εκδόσεις, αλλά μπορούν και να εξαφανιστούν χωρίς προειδοποίηση. Αυτή είναι η φύση της χρήσης πειραματικών και beta δυνατοτήτων.

Υπάρχουν διαθέσιμα flags και για διαφορετικές πλατφόρμες. Για παράδειγμα, υπάρχουν ορισμένα flags για το Chrome στο Android, το Chrome στα Windows, κ.λπ. Η διαδικασία για την ενεργοποίηση αυτών των flags είναι πολύ απλή.

Δείτε επίσης: Chrοme: Λειτουργεί με το εργαλείο scrolling screenshots του Android 12

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome στον υπολογιστή, το smartphone ή το tablet σας. Τα flags είναι διαθέσιμα για τον Chrome σχεδόν σε κάθε πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac, Linux, iPhone, iPad και Android.

Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε chrome://flags στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε enter.

Θα βρίσκεστε τώρα σε μια σελίδα με τίτλο “Experimental”. Χωρίζεται σε δύο στήλες: Available και Unavailable. Μπορείτε να κάνετε scroll στη λίστα “Available” ή να αναζητήσετε ένα συγκεκριμένο flag.

Chrome

Όταν βρείτε ένα flag για ενεργοποίηση, επιλέξτε το αναπτυσσόμενο μενού (Συνήθως θα λέει “Default”) και επιλέξτε “Enabled”.

Αφού ενεργοποιήσετε το flag, θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησης για να εφαρμόσετε την αλλαγή. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε πολλά flags πριν από την επανεκκίνηση. Επιλέξτε το μπλε κουμπί “Relaunch” όταν είστε έτοιμοι.

Chrome

Δείτε επίσης: Πώς να αποθηκεύσετε τους κωδικούς πρόσβασης στον Google Chrοme

Είστε έτοιμοι! Έχετε εισέλθει σε έναν μεγαλύτερο κόσμο προσαρμογής προγράμματος περιήγησης. Τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε τις απίθανες επερχόμενες λειτουργίες του Chrome!

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS