ΑρχικήsecurityTurkdef Ops Τούρκοι hackers: Defacement σε Ford και Mazda του Ισραήλ!

Turkdef Ops Τούρκοι hackers: Defacement σε Ford και Mazda του Ισραήλ!

Η τούρκικη hacking ομάδα Turkdef Ops επιτέθηκε στις επίσημες ιστοσελίδες των Ford και Mazda του Ισραήλ! Οι Τούρκοι hackers έκαναν defacement σε σελίδες των δύο websites, αφήνοντας το δικό τους μήνυμα προς τους διαχειριστές αλλά και του χρήστες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αλλοιωμένη σελίδα όσο έψαχναν για αυτοκίνητα.

Δείτε Ακόμα: Γιάννης Ανδρέου Live – Τα πάντα για Crypto, NFT, Metaverse και DeFi

Turkdef Ops Τούρκοι hackers: Defacement σε Ford και Mazda του Ισραήλ!
Turkdef Ops Τούρκοι hackers: Defacement σε Ford και Mazda του Ισραήλ!

Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε στα παρακάτω screenshots οι hackers έχουν κάνει deface τις ιστοσελίδες αφήνοντας το μήνυμα «Civilian killer Israel Defaced  “Israel shows how terrorism is carried out by a state every time.” Legendary Turkish hacking group was here fl0ry – TwoHorned – quelmafia – LinuxLov3r – ZeroTolerance» το οποίο μεταφράζεται σε: Ο δολοφόνος του αμάχου Ισραήλ χακαρίστηκε «Το Ισραήλ κάθε φορά δείχνει πώς ασκείται η τρομοκρατία από ένα κράτος». Η θρυλική τουρκική hacking ομάδα ήταν εδώ fl0ry – TwoHorned – quelmafia – LinuxLov3r – ZeroTolerance.

Turkdef Ops Τούρκοι hackers: Defacement σε Ford και Mazda του Ισραήλ!
Turkdef Ops Τούρκοι hackers: Screenshot Defacement στην επίσημη ιστοσελίδα της Ford του Ισραήλ!
Turkdef Ops Τούρκοι hackers: Defacement σε Ford και Mazda του Ισραήλ!
Turkdef Ops Τούρκοι hackers: Screenshot Defacement στην επίσημη ιστοσελίδα της Mazda του Ισραήλ!

Να σημειώσουμε ότι οι Τούρκοι hackers επέλεξαν να γράψουμε το ίδιο μήνυμα και στις δύο ιστοσελίδες.

Ποιοι είναι οι Turkdef Ops;

Οι Τούρκοι hackers μετράne αρκετές hacking επιθέσεις από την ημερομηνία ίδρυσής της ομάδας τους, με μερικές από αυτές να έχουν λάβει την ονομασία Sea Turtle campaign από ξένους ειδικούς ασφαλείας αλλά και τα παγκόσμια media. Ένας από τους ελληνικούς στόχους τους ήταν το Ελληνικό Μητρώο Ονομάτων Internet .gr, το οποίο υπέστη επίθεση κατά των πληροφοριακών του συστημάτων τον Απρίλιο του 2019.

Μάθετε περισσότερα: Ισχυρή επίθεση από hackers στο Ελληνικό Μητρώο Ονομάτων .gr!

Κατά δήλωση της hacking ομάδας, δρα κατά δική της βούληση. Δεν αποζητούν χρήματα ή χορηγούς για τις επιθέσεις τους. Αρνούνται την οποιαδήποτε κρατική χρηματοδότηση και στόχος τους είναι να αποδείξουν στους πολίτες αλλά και σε εταιρείες πόσο αποτυγχάνουν στο security. Η ανάδειξη ευπαθειών και κενών ασφαλείας είναι ο λόγος ύπαρξής τους. Φυσικά, τα κοινωνικοπολιτικά και θρησκευτικά μηνύματα που συναντάμε κατά καιρούς στις defaced ιστοσελίδες δεν περνάνε απαρατήρητα και αφήσουν να εννοηθεί ότι υπάρχει και ένας διαφορετικός στόχος πίσω από τις επιθέσεις τους.

Σε αποκλειστική συνέντευξη τους στο SecNews είχαμε μάθει χρήσιμες πληροφορίες για τα μέλη της ομάδας.

Παρακολουθήστε ολόκληρη της συνέντευξη των Turkdef Ops εδώ.

Τι είναι το defacement;

Mια επίθεση defacement είναι ένα είδος «βανδαλισμού» μιας ιστοσελίδας, όπου οι hackers διεισδύουν στην ιστοσελίδα και αντικαθιστούν το περιεχόμενό της με δικά τους μηνύματα. Συνήθως χρησιμοποιείται για να καλύψει κάτι μεγαλύτερο, που βρίσκεται στο παρασκήνιο, ενώ τα μηνύματα μπορεί να μεταφέρουν κάποιο πολιτικό ή θρησκευτικό μήνυμα, ακατάλληλο περιεχόμενο, ή μια ειδοποίηση ότι η ιστοσελίδα έχει παραβιαστεί.

Η αλλοίωση του περιεχομένου, συνήθως, επιτυγχάνεται με χρήση SQL injection και σύνδεση στο λογαριασμό του διαχειριστή. Συχνοί στόχοι επιθέσεων defacement είναι κυβερνητικά πρόσωπα και ιστοσελίδες, ή θρησκευτικές ιστοσελίδες, ενώ οι επιθέσεις διαπράττονται τις περισσότερες φορές από ακτιβιστές (hacktivists), οι οποίοι προτιμούν μεγάλες σελίδες με πολλούς θεατές.

Turkdef Ops Τούρκοι hackers: Defacement σε Ford και Mazda του Ισραήλ!

Μια defaced ιστοσελίδα, για να επανέλθει, θα πρέπει να βγει εκτός σύνδεσης ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης, ενώ οι επισκέπτες θα νιώσουν ότι δεν υπάρχει επαρκής ασφάλεια και ότι η σελίδα δεν είναι ικανοί να προστατευτεί.

Στον κύκλο των hackers υπάρχουν ακόμα και διαδικτυακοί διαγωνισμοί που αναδεικνύουν ποιος θα κάνει τα περισσότερα defacement σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Συχνά μέσα των επιθέσεων defacement μπορεί να είναι: unauthorized access, SQL injection, cross-site scripting (XSS), DNS hijacking και malware infection.

Συνήθως, τέτοιες επιθέσεις είναι καθοδηγούμενες, ενώ συχνά μπορεί να συνδυάζονται με άλλου είδους επιθέσεις αλλά και υποκλοπή δεδομένων.

Το SecNews θα σας ενημερώσει μόλις έχει περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν το περιστατικό!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS