ΑρχικήsecurityΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ισχυρή επίθεση από hackers στο Ελληνικό Μητρώο Ονομάτων .gr!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ισχυρή επίθεση από hackers στο Ελληνικό Μητρώο Ονομάτων .gr!

Μετά από ενημέρωση του αναγνώστη του SecNews, Φώτη Μαυράκη, από την φιλική ιστοσελίδα www.RetroComputers.gr, το Μητρώο ονομάτων χώρου με κατάληξη [.gr] και [.ελ] υπέστη επίθεση κατά των πληροφοριακών του συστημάτων. Η επίθεση αυτή είναι τμήμα μιας γενικότερης προσπάθειας, σε διεθνές επίπεδο, να επηρεασθεί αρνητικά η λειτουργία των Μητρώων ονομάτων του διαδικτύου. Από τη διερεύνηση του περιστατικού δεν προέκυψαν στοιχεία για διαρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Μητρώου ονομάτων χώρου με κατάληξη [.gr] και [.ελ] να διασφαλίσει την ακεραιότητα των δεδομένων του, καθώς και να προστατεύσει τους δικαιούχους των διαδικτυακών ονομάτων, προχώρησε σε άμεση αλλαγή των κωδικών εξουσιοδότησης των ονομάτων χώρου [.gr] και [.ελ].

Επιπρόσθετα, ως προληπτικό μέτρο προστασίας, αλλά και συνολικότερα για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα τροποποιηθεί η διαδικασία αλλαγής των κωδικών εξουσιοδότησης των ονομάτων χώρου [.gr] και [.ελ].

Σε περίπτωση που επιθυμείτε τη γνωστοποίηση του νέου κωδικού ή την αλλαγή του, μπορείτε να απευθυνθείτε στον καταχωρητή σας.

Ο οργανισμός έχει αποστείλει μαζικό μήνυμα στο σύνολο των πελατών αναφορικά με την επίθεση ενώ οφείλει να ενημερώσει και την Αρχή Προστασίας  Προσωπικών Δεδομένων (www.dpa.gr) για την διαρροή εφόσον υποκλάπηκαν προσωπικά δεδομένα.

Το SecNews επικοινώνησε με το Ελληνικό Μητρώο Ονομάτων (.gr) και σας ενημερώνουμε ότι οι λεπτομέρειες της επίθεσης είναι ακόμα υπό διερεύνηση. 

Μείνετε συντονισμένοι στο SecNews για οτιδήποτε νεότερο!

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS